Chiftele de post cu ciuperci

O bunatate de chiftelute, grozave atat calde cat si reci.

Ador chiftelele in orice combinatie dar in post chiftelele de ciuperci sunt un deliciu.

Cu garnitura de orez si salata sau pur si simplu pe un platou cu aperitive de post vor avea succes in fata familiei sau a invitatilor 🙂

chiftele-de-ciuperci

Ingrediente Chiftele de post cu ciuperci

  • 1 kg ciuperci curatate, spalate, fierte si scurse bine (eu am folosit hribi dar puteti face din orice fel de ciuperci, chiar si cumparate, din conserva sau borcan); desi cred ca poti pune si ciuperci champignon crude, nu neaparat fierte
  • 2 cartofi
  • un morcov mai marisor
  • 4 catei usturoi
  • cate jumatate de legatura patrunjel verde si marar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 4 linguri pesmet +/- 2 linguri

chiftele-de-ciuperci2

Conde

[preparare title=”Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci”]

  1. Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja.
  2. Paseaza-i bine cu accesoriul de facut piure.
  3. Amesteca intr-un bol ciupercile trecute prin masina de carne, legumele pasate, verdeata tocata bine, cateii de usturoi pisati, sare si piper. Omogenizeaza si adauga cele 4 linguri de pesmet.
  4. Amesteca bine. Trebuie sa obtii un amestec bun de modelat. Dai la rece pentru 20 de minute.
  5. Pui uleiul la incins intr-o tigaie. Iei cu mana din compozitie si modelezi bilute pe care apoi le aplatizezi si le plonjezi in uleiul inins.
  6. Sfat: pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit. Daca se desface din ea compozitie adauga si restul de pesmet.
  7. Cand chiftelutele sunt rumene pe-o parte invarte-le pe cealalta cu ajutorul unei linguri.
  8. Scoate chiftelutele pe servetele absorbante si lasa-le sa se raceasca.

[/preparare]

DSC_3048

 

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Arata foarte bine, imi plac mult chiftelutele de post.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]

Cornuri sarate, cu branza

Cornuri sarate, cu branza

Mod de preparare Cornuri sarate cu branza:Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald.
Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu drojdie si omogeneazeaza.
Adauga treptat laptele caldut […]