Chiftele de post cu ciuperci

O bunatate de chiftelute, grozave atat calde cat si reci.

Ador chiftelele in orice combinatie dar in post chiftelele de ciuperci sunt un deliciu.

Cu garnitura de orez si salata sau pur si simplu pe un platou cu aperitive de post vor avea succes in fata familiei sau a invitatilor 🙂

chiftele-de-ciuperci

Ingrediente Chiftele de post cu ciuperci

  • 1 kg ciuperci curatate, spalate, fierte si scurse bine (eu am folosit hribi dar puteti face din orice fel de ciuperci, chiar si cumparate, din conserva sau borcan); desi cred ca poti pune si ciuperci champignon crude, nu neaparat fierte
  • 2 cartofi mari (pot fi si mai multi, cu atat mai bine 🙂 )
  • un morcov mai marisor
  • 4 catei usturoi
  • cate jumatate de legatura patrunjel verde si marar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 4 linguri pesmet +/- 2 linguri / sau faina
  • faina pentru modelat

chiftele-de-ciuperci2

[preparare title=”Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci”]

  1. Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja.
  2. Paseaza-i bine cu accesoriul de facut piure.
  3. Amesteca intr-un bol ciupercile trecute prin masina de carne, legumele pasate, verdeata tocata bine, cateii de usturoi pisati, sare si piper. Omogenizeaza si adauga cele 4 linguri de pesmet/faina.
  4. Amesteca bine. Trebuie sa obtii un amestec bun de modelat, destul de tarisor. Dai la rece pentru 20 de minute.
  5. Pui uleiul la incins intr-o tigaie. Iei cu mana din compozitie si modelezi bilute rotunde, pe care apoi le aplatizezi, le dai prin faina, le bati bine si le plonjezi in uleiul inins.
  6. Sfat: pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit, cand o invarti Daca se desface din ea compozitie mai adauga faina.
  7. Cand chiftelutele sunt rumene pe-o parte invarte-le pe cealalta cu ajutorul unei linguri.
  8. Scoate chiftelutele pe servetele absorbante si lasa-le sa se raceasca.

[/preparare]

DSC_3048

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Arata foarte bine, imi plac mult chiftelutele de post.


  2. In acest fel le pot coace si la cuptor?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email