Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Una dintre mancarurile care nu-mi lipsesc de pe masa de sarbatori. O prefer mai degraba decat salata boeuf sau orice alta salata rece.Chiftelute cu maioneza – una dintre retetele preferate ale intregii familii.
ingrediente
pentru chiftelute:

* 600-700 gr carne tocata amestec vita , porc
* un cartof
* 3 catei usturoi
* un ou
* o ceapa
* 100 ml lapte
* o chifla
* sare
* piper
* patrunjel verde tocat

pentru maioneza:

* 3 oua,
* 900 ml ulei
* sare
* zeama de lamaie

in plus

* 8-9 cepe de marime potrivita
* boabe de piper
* foi de dafin
* zahar
* sare
* piper
* 80-100 ml otet

Mod de preparare
Intai preparam chiftelutele:
Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrunjelul, potrivim de sare si piper si amestecam bine bine ,pana obtinem un amestec omogen, bine legat.
Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei nuci( nuca mica:))) ) pe care le plonjam intr-o farfurie cu faina de grau, le modelam frumos si le prajim bine in ulei incins , pe toate partile.
Maioneza eu o prepar foaaaarte simplu, in cateva secunde, dupa metoda de aici
Ceapa o lasam intr-un vas cu apa rece, de seara pana dimineata (asta pt ca prin aceasta metoda se reduce din usturimea ochilor la curatat:))) )
O curatam apoi o taiem julien.
Intr-un vas punem aproximativ 2 l apa in care adaugam otetul, foi de dafin, boabe de piper, sare, zahar. Trebuie sa obtinem un lichid dulce/acrisor/sarat (ati inteles, da?:))) ).
In momentul in care clocoteste apa, adaugam ceapa taiata si amestecam usor.
Fierbem timp de aproximativ 15 minute dupa care o scoatem intr-o strecuratoare mare si o lasam la scurs si racit.

Amestecam 2/3 din maioneza cu ceapa marinata si amestecam cu chiftelutele.. Restul o lasam pentru ornat.
Chiftelutele absorb multa maioneza , asa ca nu o puneti pe toata decat cu putin timp inainte de servire.
Repartizam in boluri, ornam si dam la rece sau..servim 😉
Pofta buna!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Papa bun… daaaaaaaaa. N-am făcut niciodată aşa.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]