Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Una dintre mancarurile care nu-mi lipsesc de pe masa de sarbatori. O prefer mai degraba decat salata boeuf sau orice alta salata rece.Chiftelute cu maioneza – una dintre retetele preferate ale intregii familii.
ingrediente
pentru chiftelute:

* 600-700 gr carne tocata amestec vita , porc
* un cartof
* 3 catei usturoi
* un ou
* o ceapa
* 100 ml lapte
* o chifla
* sare
* piper
* patrunjel verde tocat

pentru maioneza:

* 3 oua,
* 900 ml ulei
* sare
* zeama de lamaie

in plus

* 8-9 cepe de marime potrivita
* boabe de piper
* foi de dafin
* zahar
* sare
* piper
* 80-100 ml otet

Mod de preparare
Intai preparam chiftelutele:
Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrunjelul, potrivim de sare si piper si amestecam bine bine ,pana obtinem un amestec omogen, bine legat.
Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei nuci( nuca mica:))) ) pe care le plonjam intr-o farfurie cu faina de grau, le modelam frumos si le prajim bine in ulei incins , pe toate partile.
Maioneza eu o prepar foaaaarte simplu, in cateva secunde, dupa metoda de aici
Ceapa o lasam intr-un vas cu apa rece, de seara pana dimineata (asta pt ca prin aceasta metoda se reduce din usturimea ochilor la curatat:))) )
O curatam apoi o taiem julien.
Intr-un vas punem aproximativ 2 l apa in care adaugam otetul, foi de dafin, boabe de piper, sare, zahar. Trebuie sa obtinem un lichid dulce/acrisor/sarat (ati inteles, da?:))) ).
In momentul in care clocoteste apa, adaugam ceapa taiata si amestecam usor.
Fierbem timp de aproximativ 15 minute dupa care o scoatem intr-o strecuratoare mare si o lasam la scurs si racit.

Amestecam 2/3 din maioneza cu ceapa marinata si amestecam cu chiftelutele.. Restul o lasam pentru ornat.
Chiftelutele absorb multa maioneza , asa ca nu o puneti pe toata decat cu putin timp inainte de servire.
Repartizam in boluri, ornam si dam la rece sau..servim 😉
Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Papa bun… daaaaaaaaa. N-am făcut niciodată aşa.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Icre de chia

Icre de chia

Reteta Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa 1 lingura de smantana vegetala sare dupa gust zeama de la o jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei de masline (sau ulei […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email