Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Una dintre mancarurile care nu-mi lipsesc de pe masa de sarbatori. O prefer mai degraba decat salata boeuf sau orice alta salata rece.Chiftelute cu maioneza – una dintre retetele preferate ale intregii familii.
ingrediente
pentru chiftelute:

* 600-700 gr carne tocata amestec vita , porc
* un cartof
* 3 catei usturoi
* un ou
* o ceapa
* 100 ml lapte
* o chifla
* sare
* piper
* patrunjel verde tocat

pentru maioneza:

* 3 oua,
* 900 ml ulei
* sare
* zeama de lamaie

in plus

* 8-9 cepe de marime potrivita
* boabe de piper
* foi de dafin
* zahar
* sare
* piper
* 80-100 ml otet

Mod de preparare
Intai preparam chiftelutele:
Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrunjelul, potrivim de sare si piper si amestecam bine bine ,pana obtinem un amestec omogen, bine legat.
Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei nuci( nuca mica:))) ) pe care le plonjam intr-o farfurie cu faina de grau, le modelam frumos si le prajim bine in ulei incins , pe toate partile.
Maioneza eu o prepar foaaaarte simplu, in cateva secunde, dupa metoda de aici
Ceapa o lasam intr-un vas cu apa rece, de seara pana dimineata (asta pt ca prin aceasta metoda se reduce din usturimea ochilor la curatat:))) )
O curatam apoi o taiem julien.
Intr-un vas punem aproximativ 2 l apa in care adaugam otetul, foi de dafin, boabe de piper, sare, zahar. Trebuie sa obtinem un lichid dulce/acrisor/sarat (ati inteles, da?:))) ).
In momentul in care clocoteste apa, adaugam ceapa taiata si amestecam usor.
Fierbem timp de aproximativ 15 minute dupa care o scoatem intr-o strecuratoare mare si o lasam la scurs si racit.

Amestecam 2/3 din maioneza cu ceapa marinata si amestecam cu chiftelutele.. Restul o lasam pentru ornat.
Chiftelutele absorb multa maioneza , asa ca nu o puneti pe toata decat cu putin timp inainte de servire.
Repartizam in boluri, ornam si dam la rece sau..servim 😉
Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Papa bun… daaaaaaaaa. N-am făcut niciodată aşa.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email