Chiftelute cu sos alb

Chiftelute cu sos alb

O retete deeeeelicioasa pe care am preluat-o de la Bucatarese Vesele si pe care-o voi prepara de-acum destul de des pentru ca mi-a placut mult, mai mult decat varianta chiftelutelor in sos tomat.

Ingrediente chiftelute
500 gr carne tocata (eu am pus de vita dar si o bucata de slanina afumata, tocata; puteti pune si carne de porc, pui)
2 cartofi
o felie de paine
2 oua
patrunjel verde
ceapa verde – 2-3
faina
ulei

Pentru sos (sos Bechamel)
500 ml lapte
2 linguri faina
putina nucsoara
40 gr unt
100 ml smantana
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper
telemea de vaca (eu am pus si putin cascaval)
sare, piper

patrunjel verde

Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana.
Amesteci intr-un  bol carnea tocata, slanina tocata, patrunjelul verde, ceapa scursa de ulei, cartoful, ouale si omogenizezi bine. Dai la rece pentru 10-15 minute apoi cu mainile umede formezi chiftelute pe care le treci prin faina apoi le prajesti pe ambele parti pana sunt rumenite frumos.
Le lasi la loc cald si prepari sosul.

Conde

Topesti intr-un vas untul, adaugi faina si amesteci si calesti 2-3 minute.
Adaugi treptat laptele, putin cate putin , sa nu faca cocoloase si lasi la fiert la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara. Adaugi smantana.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezi chiftelele, pui bucati de branza si torni sosul Bechamel.

Bagi vasul la cuptor (cuptorul preincalzit) pentru 20 minute, scoti vasul, pui zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si bagi inapoi la cuptor pentru 10 minute.

Servesti cu piure, orez, sau ca atare, cu salata.

 

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. O bunatate pentru pranzul de duminica.O zi frumoasa!


  2. Mereu mi-a plăcut să îți citesc postările și să încerc rețete prezentate de tine! Felicitări!


  3. Arata excelent! E o varianta care merita incercata. Multumesc pentru idee!


  4. Multumesc tare mult! Chiar ieri rasfoiam printre retetele vechi si remarcam ca aveam introducere la majoritatea retetelor. Acum…nu stiu unde mi-e muza :))
    Duminica frumoasa!


  5. Rocsi, pupici. A fost bun tare!

    Alex, cu mare drag. Bucataresele vesele gatesc bine de tot!


  6. mi-e foame pur si simplu! e o masa ideala de pranz pt mine! pupici!:D


  7. Ce bunatate aici 🙂 Sunt preferatele mele chiftelele in sos alb 🙂 Frumos si vasul.

    Pupici!


  8. Am facut sos alb cu chiftelute fooaaarte bun. Mersi mult;););)


  9. Gabitule, la marele fix mi-ai servit ideea si reteta. Aveam niste perisoare facute si vroiam sa le mai diversific. Maine le pregatesc, multumesc de idee! Seara frumoasa!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]