Chiftelute cu sos alb

Chiftelute cu sos alb

O retete deeeeelicioasa pe care am preluat-o de la Bucatarese Vesele si pe care-o voi prepara de-acum destul de des pentru ca mi-a placut mult, mai mult decat varianta chiftelutelor in sos tomat.

Ingrediente chiftelute
500 gr carne tocata (eu am pus de vita dar si o bucata de slanina afumata, tocata; puteti pune si carne de porc, pui)
2 cartofi
o felie de paine
2 oua
patrunjel verde
ceapa verde – 2-3
faina
ulei

Pentru sos (sos Bechamel)
500 ml lapte
2 linguri faina
putina nucsoara
40 gr unt
100 ml smantana
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper
telemea de vaca (eu am pus si putin cascaval)
sare, piper

patrunjel verde

Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana.
Amesteci intr-un  bol carnea tocata, slanina tocata, patrunjelul verde, ceapa scursa de ulei, cartoful, ouale si omogenizezi bine. Dai la rece pentru 10-15 minute apoi cu mainile umede formezi chiftelute pe care le treci prin faina apoi le prajesti pe ambele parti pana sunt rumenite frumos.
Le lasi la loc cald si prepari sosul.

Topesti intr-un vas untul, adaugi faina si amesteci si calesti 2-3 minute.
Adaugi treptat laptele, putin cate putin , sa nu faca cocoloase si lasi la fiert la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara. Adaugi smantana.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezi chiftelele, pui bucati de branza si torni sosul Bechamel.

Bagi vasul la cuptor (cuptorul preincalzit) pentru 20 minute, scoti vasul, pui zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si bagi inapoi la cuptor pentru 10 minute.

Servesti cu piure, orez, sau ca atare, cu salata.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. O bunatate pentru pranzul de duminica.O zi frumoasa!


  2. Mereu mi-a plăcut să îți citesc postările și să încerc rețete prezentate de tine! Felicitări!


  3. Arata excelent! E o varianta care merita incercata. Multumesc pentru idee!


  4. Multumesc tare mult! Chiar ieri rasfoiam printre retetele vechi si remarcam ca aveam introducere la majoritatea retetelor. Acum…nu stiu unde mi-e muza :))
    Duminica frumoasa!


  5. Rocsi, pupici. A fost bun tare!

    Alex, cu mare drag. Bucataresele vesele gatesc bine de tot!


  6. mi-e foame pur si simplu! e o masa ideala de pranz pt mine! pupici!:D


  7. Ce bunatate aici 🙂 Sunt preferatele mele chiftelele in sos alb 🙂 Frumos si vasul.

    Pupici!


  8. Am facut sos alb cu chiftelute fooaaarte bun. Mersi mult;););)


  9. Gabitule, la marele fix mi-ai servit ideea si reteta. Aveam niste perisoare facute si vroiam sa le mai diversific. Maine le pregatesc, multumesc de idee! Seara frumoasa!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email