zurli

Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Cand vrei ceva bun, fara prea mult timp petrecut in bucatarie, care sa poata fi reincalzit si consumat cu diverse garnituri – orez, paste, piure – incearca reteta asta de chiftelute in sos. I-o bunatate!

Am facut-o pentru prima oara, inspirata fiind de un site strain, insa va deveni o mancare frecventa la noi in casa, a placut tuturor.

chiftele-cu-sos

Ingrediente Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat

Pentru chiftelute

  • 800 gr carne tocata
  • 200 gr ricotta/urda
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 2 albusuri de ou
  • 2 catei usturoi (tocati bine)
  • sare
  • piper
  • nucsoara (da o aroma grozava!)
  • patrunjel verde tocat
  • putin ulei

Pentru sos

  • o lingura unt
  • 3-4 ciuperci
  • un catel usturoi
  • 1/2 lingurita zahar
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • o lingura otet
  • o cana suc de rosii cu tot cu pulpa
  • 1/2 lingurita amidon
  • 50 ml vin alb, demi dulce

cats

Mod de preparare Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat

  1. Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul 🙂
  2. Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie pentru copt , unsa cu ulei, si dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 20-25 minute (trebuie sa inceapa sa prinda usor culoare).
  3. Intre timp te ocupi de sos.
  4. Intr-o tigaie topesti untul.
  5. Feliezi ciupercile si le plonjezi in sosul incins. Le calesti 2-3 minute apoi stingi totul cu vinul.
  6. Lasi sa dea 2 clocote si adaugi sucul de rosii si restul aromelor – cimbru, foaia de dafin, boiaua, otetul, zaharul  si catelul de ustroi tocat. Potrivesti gustul de sare si piper.Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in sos. Amesteci.
  7. Lasi la fiert, la foc mic, cateva minute.
  8. Scoti chiftelele de la cuptor, le transferi in sosul de rosii si bagi tava la cuptor pentru de 20 minute.
  9. Noi am servit preparatul cu piure pufos de cartofi si telina, pregatit cu unt si smantana.

Ne intalnim duminica la Diana! 😉

lunch3

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii

  1. Pingback: Prajitura Intercontinental si un pranz de duminica

  2. Pingback: Disturbingly Delicious - Sunday Lunch cu … Gabriela


  3. Da,da,da!!!!! Imi place si stiu sigur ca n-o lauzi degeaba.
    Nu am incercat chiftele cu urda(ricotta nu-mi place),dar am notat.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email