Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Chiftelute de carne si ricotta/urda in sos tomat

Cand vrei ceva bun, fara prea mult timp petrecut in bucatarie, care sa poata fi reincalzit si consumat cu diverse garnituri – orez, paste, piure – incearca reteta asta de chiftelute in sos. I-o bunatate!

Am facut-o pentru prima oara, inspirata fiind de un site strain, insa va deveni o mancare frecventa la noi in casa, a placut tuturor.

chiftele-cu-sos

Ingrediente Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat

Pentru chiftelute

  • 800 gr carne tocata
  • 200 gr ricotta/urda
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 2 albusuri de ou
  • 2 catei usturoi (tocati bine)
  • sare
  • piper
  • nucsoara (da o aroma grozava!)
  • patrunjel verde tocat
  • putin ulei

Pentru sos

  • o lingura unt
  • 3-4 ciuperci
  • un catel usturoi
  • 1/2 lingurita zahar
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • o lingura otet
  • o cana suc de rosii cu tot cu pulpa
  • 1/2 lingurita amidon
  • 50 ml vin alb, demi dulce

cats

Conde

Mod de preparare Chiftelute de carne si ricotta in sos tomat

  1. Toate ingredientele pentru chiftele le pui intr-un bol si framanti cu mana amestecul pana la omogenizare. Ai grija la adaosul de sare, parmezanul este deja sarat. Nu exagera cu amestecatul 🙂
  2. Cu mana umeda formezi bilute rotunde pe care le asezi intr-o tava mare tapetata cu hartie pentru copt , unsa cu ulei, si dai tava la cuptor, la foc mare, pentru 20-25 minute (trebuie sa inceapa sa prinda usor culoare).
  3. Intre timp te ocupi de sos.
  4. Intr-o tigaie topesti untul.
  5. Feliezi ciupercile si le plonjezi in sosul incins. Le calesti 2-3 minute apoi stingi totul cu vinul.
  6. Lasi sa dea 2 clocote si adaugi sucul de rosii si restul aromelor – cimbru, foaia de dafin, boiaua, otetul, zaharul  si catelul de ustroi tocat. Potrivesti gustul de sare si piper.Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in sos. Amesteci.
  7. Lasi la fiert, la foc mic, cateva minute.
  8. Scoti chiftelele de la cuptor, le transferi in sosul de rosii si bagi tava la cuptor pentru de 20 minute.
  9. Noi am servit preparatul cu piure pufos de cartofi si telina, pregatit cu unt si smantana.

Ne intalnim duminica la Diana! 😉

lunch3

 

 

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii

  1. Pingback: Prajitura Intercontinental si un pranz de duminica

  2. Pingback: Disturbingly Delicious - Sunday Lunch cu … Gabriela


  3. Da,da,da!!!!! Imi place si stiu sigur ca n-o lauzi degeaba.
    Nu am incercat chiftele cu urda(ricotta nu-mi place),dar am notat.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]