chiftelute-de-creier

chiftelute-de-creier

Chiftelute de creier si cascaval

Micutei mele nu-i place creierul pane.

Ca sa nu prepar doua feluri de mancare pentru pranz, m-am gandit sa „ascund” creierul intr-un preparat. Credeti c-a stiut ce-a mancat? Nici vorba! :))) Ba a mai si laudat gustul bun al chiftelutelor de creier 😀

chiftelute-de-creier-si-cascaval

chiftelute-de-creier-si-cascaval

Ingrediente Chiftelute de creier

  • 300 gr creier de porc
  • 150 gr cascaval ras
  • o ceapa
  • doi catei usturoi
  • o chifla/2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • pesmet
  • faina

chiftelute-de-creier-si-cascaval

chiftelute-de-creier-si-cascaval

Mod de preparare Chiftelute de creier

  1. Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare.
  2. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat.
  3. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare.
  4. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins.
  5. Chifla o inmoi  bine il lapte apoi o storci in mana.
  6. Amesteca intr-un bol chifla impreuna cu cascavalul, creierul, ceapa scursa de ulei, patrunjel verde tocat, sare, piper, doua oua. Omogenizeaza bine si da vasul la rece pentru 20 de minute.
  7. Daca e prea moale compozitia mai adauga o lingura, doua de pesmet.
  8. Cu mainile umede formeaza chiftelute din compozitie, pe care le dai bine prin faina si le rotunjesti.
  9. Le plonjezi in uleiul incins si le rumenesti frumos pe toate partile.
  10. Noi le-am servit cu cartofi copti si iaurt de casa.

chiftelute-de-creier

chiftelute-de-creier

 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Bun , bun , bun … tr si la mine cateva (daca ti-au mai ramas) 🙂


  2. Arata nemaipomenit.Cred ca sunt delicioase.Sigur am sa incerc

  3. MARINCA ESTERA says:

    Buna Gabriela.Am facut astazi chiftelute din creier de porc dupa reteta scrisa de tine si mi-au iesit exact ca ale tale din imagine,super.Is foarte incantata.Ms de reteta.!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]