chiftelute-de-creier

chiftelute-de-creier

Chiftelute de creier si cascaval

Micutei mele nu-i place creierul pane.

Ca sa nu prepar doua feluri de mancare pentru pranz, m-am gandit sa „ascund” creierul intr-un preparat. Credeti c-a stiut ce-a mancat? Nici vorba! :))) Ba a mai si laudat gustul bun al chiftelutelor de creier 😀

chiftelute-de-creier-si-cascaval

chiftelute-de-creier-si-cascaval

Ingrediente Chiftelute de creier

  • 300 gr creier de porc
  • 150 gr cascaval ras
  • o ceapa
  • doi catei usturoi
  • o chifla/2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • pesmet
  • faina

chiftelute-de-creier-si-cascaval

chiftelute-de-creier-si-cascaval

Mod de preparare Chiftelute de creier

  1. Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare.
  2. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat.
  3. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare.
  4. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins.
  5. Chifla o inmoi  bine il lapte apoi o storci in mana.
  6. Amesteca intr-un bol chifla impreuna cu cascavalul, creierul, ceapa scursa de ulei, patrunjel verde tocat, sare, piper, doua oua. Omogenizeaza bine si da vasul la rece pentru 20 de minute.
  7. Daca e prea moale compozitia mai adauga o lingura, doua de pesmet.
  8. Cu mainile umede formeaza chiftelute din compozitie, pe care le dai bine prin faina si le rotunjesti.
  9. Le plonjezi in uleiul incins si le rumenesti frumos pe toate partile.
  10. Noi le-am servit cu cartofi copti si iaurt de casa.

chiftelute-de-creier

chiftelute-de-creier

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Bun , bun , bun … tr si la mine cateva (daca ti-au mai ramas) 🙂


  2. Arata nemaipomenit.Cred ca sunt delicioase.Sigur am sa incerc

  3. MARINCA ESTERA says:

    Buna Gabriela.Am facut astazi chiftelute din creier de porc dupa reteta scrisa de tine si mi-au iesit exact ca ale tale din imagine,super.Is foarte incantata.Ms de reteta.!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email