Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute.

Dupa cele manastiresti, au urmat astea.

Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde.

Daca le-as repeta as dubla cantitatile.

Ingrediente reteta Chiftelute de post

  • o conserva naut fiert
  • 3 linguri mazare fiarta
  • 3 linguri boabe de porumb fiert
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 cartofi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita tumeric
  • 1/4 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita usturoi granulat sau un catel de usturoi
  • 2-3 linguri faina + faina pentru modelat
  • ulei pentru prajit

 

 

Mod de preparare reteta Chiftelute de post

Fierbeti cartofii in coaja.

Cand s-au racit ii curatati si-i taiati cuburi.

Ii puneti intr-un bol impreuna cu nautul scurs bine, 2 linguri porumb, 2 linguri mazare, ceapa si condimentele.

Fie bagati blenderul si pasati, fie le treceti pe toate prin masina de carne.

Cand totul e omogen adaugati si porumbul si mazarea ramase intregi, patrunjelul verde tocat marunt, plus faina si omogenizati cu mana. Potriviti gustul de sare.

Compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu a chiftelutelor cu carne, sa fie usor de modelat.

Presarati faina pe blatul de lucru si formati bilute din compozitie, pe care le tavaliti prin faina.

Nota

  • Nu puneti toate chiftelele la prajit, modelati una singura si daca se comporta ok continuati cu restul, daca se desface folositi faina suficienta cat sa lege bine compozitia. La chiftelele cu carne, oul face toata treaba, aici lipsind, nu riscati sa le imprastiati in tigaie. Depinde de cat de apoase au fost legumele

Incingeti ulei in tigaie si puneti chiftelutele. Eu nu le-am invartit, am miscat doar tigaia, astfel incat sa se roteasca pe toate partile.

Le scoateti intr-un bol in care ati pus servetele.

Pofta buna!

Reteta in imagini – Chiftelute de post

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Dacă ar fi să schimb ceva la ele, ori mai bine spus, să înlocuiesc ceva, aș pune un pic de praz în locul cepei și, clar, nu praf de usturoi, grăunți sau și mai bine, usturoi verde dacă există.


  2. Nu-i rau nici ce zici tu.
    De fapt, cand a fost ca sa mai fie si acum? :))


  3. Normal că-s imbatabil când vine vorba de dat sfaturi, se pliază perfect asta cu modestia mea. :)))


  4. Am incercat si eu chiftelute din naut, dar am pus naut, morcov, oua, usturoi, seminte de in si ceva condimente. Desigur nu ierau de post. Combinatia ta este interesanta.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email
Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Post, foame, urgenta? Fa bruschete! Ai atatea variante! Si-s atat de bune si rapide si calde! Mmmm. Ingrediente Voi stiti cam cate faceti, eu va zic ce puneti paine ulei de masline rosii ardei usturoi […]

Print Friendly, PDF & Email