Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute.

Dupa cele manastiresti, au urmat astea.

Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde.

Daca le-as repeta as dubla cantitatile.

Ingrediente reteta Chiftelute de post

  • o conserva naut fiert
  • 3 linguri mazare fiarta
  • 3 linguri boabe de porumb fiert
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 cartofi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita tumeric
  • 1/4 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita usturoi granulat sau un catel de usturoi
  • 2-3 linguri faina + faina pentru modelat
  • ulei pentru prajit

 

 

Mod de preparare reteta Chiftelute de post

Fierbeti cartofii in coaja.

Cand s-au racit ii curatati si-i taiati cuburi.

Ii puneti intr-un bol impreuna cu nautul scurs bine, 2 linguri porumb, 2 linguri mazare, ceapa si condimentele.

Fie bagati blenderul si pasati, fie le treceti pe toate prin masina de carne.

Cand totul e omogen adaugati si porumbul si mazarea ramase intregi, patrunjelul verde tocat marunt, plus faina si omogenizati cu mana. Potriviti gustul de sare.

Compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu a chiftelutelor cu carne, sa fie usor de modelat.

Presarati faina pe blatul de lucru si formati bilute din compozitie, pe care le tavaliti prin faina.

Nota

  • Nu puneti toate chiftelele la prajit, modelati una singura si daca se comporta ok continuati cu restul, daca se desface folositi faina suficienta cat sa lege bine compozitia. La chiftelele cu carne, oul face toata treaba, aici lipsind, nu riscati sa le imprastiati in tigaie. Depinde de cat de apoase au fost legumele

Incingeti ulei in tigaie si puneti chiftelutele. Eu nu le-am invartit, am miscat doar tigaia, astfel incat sa se roteasca pe toate partile.

Le scoateti intr-un bol in care ati pus servetele.

Pofta buna!

Reteta in imagini – Chiftelute de post

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Dacă ar fi să schimb ceva la ele, ori mai bine spus, să înlocuiesc ceva, aș pune un pic de praz în locul cepei și, clar, nu praf de usturoi, grăunți sau și mai bine, usturoi verde dacă există.


  2. Nu-i rau nici ce zici tu.
    De fapt, cand a fost ca sa mai fie si acum? :))


  3. Normal că-s imbatabil când vine vorba de dat sfaturi, se pliază perfect asta cu modestia mea. :)))


  4. Am incercat si eu chiftelute din naut, dar am pus naut, morcov, oua, usturoi, seminte de in si ceva condimente. Desigur nu ierau de post. Combinatia ta este interesanta.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email