Chiftelute in aluat de bere

Chiftelute in aluat de bere

Aluat

  • 400 gr faina alba
  • 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare (eu pun dupa gust)
  • 250 ml bere

Chiftele

  • 400-500 gr carne vita tocata
  • un ou
  • 2-3 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o ceapa tocata marunt
  • o lingurita praf usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 felii slanina afumata, tocata


Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde.
Aluat.
Amesteca faina cu drojdia.
Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios.
Imparte aluatul in 18 parti egale. Modeleaza bilute apoi le iei pe rand si le aplatizezi cu sucitorul.
Pui in mijlocul fiecarui cerc de aluat abtinut, cate o biluta de carne.
Strangi marginile aluatului ca o „bocelutza” :)) apoi aplatizezi usor.
Ungi un vas termorezistent cu unt.
Asezi bilutele in vas cu partea in care ai strans aluatul in jos.
Le lasi la loc cald 15-30 minute.
Preincalzesti cuptorul si coci la foc mediu pana ce bilutele de aluat se rumenesc frumos (30-40 minute).
Servesti fie cu sos de rosii, cu gogosari in sos, sau..cu ce vrei tu :)).

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Ce bine arata si ce idee interesanta. Felicitari maxime 🙂


  2. Ce idee super!! Merg de minune ptr pachetel!
    Pup


  3. Deocamdata tot privesc la ele pana fac si eu.bravo.O duminica placuta…


  4. Primiti in vizita? Uite ca daca nu am mai trecut pe aici am mai ratat una alta. Interesanta ideea!


  5. berea este cu sau fara alcool?


  6. Super gabytzo, cred ca le voi face zilele astea, de mult le-am ochit, te pup si-ti doresc bafta la concurs <3

  7. Emilia Stanescu says:

    Mi-a placut mult reteta, drept urmare ,am votat-o.
    Succes la concurs !


  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  9. Anonymous says:

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  10. mihaela dragomirescu says:

    În final sunt cam cât o chiflă ? Se pot face de pe o zi pe alta ? Vreau să-i dau fiului meu la servici de ziua lui, pt colegi. Crezi că ar fi OK ???

    • Gaby_D says:

      Da, Mihaela, se pot face, doar ca nu stiu daca rezista ca dispar calde :)))
      Te pup.

    • Gaby_D says:

      Aaa, si nu, nu sunt cat o chifla, au marimea…unui ou de gaina. Dar tu daca vrei le poti face mai mari dar nu garantez ca are timp sa se prepare carnea…sau…sa fie lasate mai mult la cuptor..:)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum fac eu aluatul de clatite

Cum fac eu aluatul de clatite

N-am facut poze din timpul prepararii. Ce rost avea sa v-arat cum amestec eu niste oua, cu faina si lapte? :)) Secretul? Cantitatile 🙂 ordinea si modul in care preparati compozitia. Poate daca m-ati intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email