Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂

Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat cu paine proaspata 🙂

I-au placut chiar si sotului, desi el e carnivor inrait!

Ingrediente reteta Chiftelute manastiresti

o cescuta de 20o ml cu orez

2 conserve fasole fiarta/450 g  (bineinteles ca puteti fierbe voi fasolea, eu le aveam in casa si trebuia sa le folosesc la ceva)

2 felii paine

o ceapa rosie

o lingurita boia de ardei dulce

1/3 lingurita cimbru uscat

2 catei usturoi

50 g faina

patrunjel verde, tocat

 

Mod de preparare reteta Chiftelute manastiresti

Am inceput cu orezul.

L-am spalat bine si l-am pus intr-o craticioara. Am pus 2 cescute si jumate apa peste el, putina sare si l-am pus la fiert la foc mic.

Am lasat pana cand apa a fost bine absorbita si orezul fiert.

Am tocat marunt ceapa si am calit-o 2-3 minute in putin ulei.

Am pasat fasolea. Puteti folosi un blender sau s-o pasati cu ustensila de facut piure, fie s-o dati prin masina de carne.

Am pus intr-un bol fasolea, orezul (care intre timp s-a racit), ceapa, painea inmuiata si stoarsa bine, cimbrul, patrunjelul, boiaua si usturoiul tocat marunt. Am potrivit gustul de sare, am adaugat putina faina si-am amestecat bine. Nu adaugati faina de la inceput, puneti doar putina si mai adaugati doar daca compozitia e prea moale.

Am pus pe blatul de lucru faina si-am pus gramajoare de amestec. Le-am tavalit bine prin faina, apoi le-am modelat chiftelute.

Am incins ulei in tigaie si-am pus chiftelutele.

Nota

  • uleiul trebuie sa fie foarte bine infierbantat si chiftelutele prajite la foc iute
  • nu invartiti de multe ori, riscati sa absoarba prea mult ulei, invartiti, cu o lingura/paleta, doar cand chiftelutele sunt bine rumenite pe-o parte.
  • daca doriti, puteti trece prin blender si orezul
  • adaosului oricarei legume fierte si pasate (morcov, pastarnac, dovlecel) e bine venit

Scoateti chiftelutele pe-o farfurie pe care ati pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noua ne-au placut foarte mult reci.

Puteti pregati reteta de chiftelute manastiresti si la cuptor.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare cu sos

Aripioare cu sos

Stiti vorba aia ‘te lingi pe degete!’ ? No…poate nu suna asa elegant, da’ daca asta-i adevarul..:)) O portie de aripioare cu care o sa-ti rasfeti familia, o reteta pe care cu siguranta o s-o […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email