Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂

Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat cu paine proaspata 🙂

I-au placut chiar si sotului, desi el e carnivor inrait!

Ingrediente reteta Chiftelute manastiresti

o cescuta de 20o ml cu orez

2 conserve fasole fiarta/450 g  (bineinteles ca puteti fierbe voi fasolea, eu le aveam in casa si trebuia sa le folosesc la ceva)

2 felii paine

o ceapa rosie

o lingurita boia de ardei dulce

1/3 lingurita cimbru uscat

2 catei usturoi

50 g faina

patrunjel verde, tocat

 

Mod de preparare reteta Chiftelute manastiresti

Am inceput cu orezul.

L-am spalat bine si l-am pus intr-o craticioara. Am pus 2 cescute si jumate apa peste el, putina sare si l-am pus la fiert la foc mic.

Am lasat pana cand apa a fost bine absorbita si orezul fiert.

Am tocat marunt ceapa si am calit-o 2-3 minute in putin ulei.

Am pasat fasolea. Puteti folosi un blender sau s-o pasati cu ustensila de facut piure, fie s-o dati prin masina de carne.

Am pus intr-un bol fasolea, orezul (care intre timp s-a racit), ceapa, painea inmuiata si stoarsa bine, cimbrul, patrunjelul, boiaua si usturoiul tocat marunt. Am potrivit gustul de sare, am adaugat putina faina si-am amestecat bine. Nu adaugati faina de la inceput, puneti doar putina si mai adaugati doar daca compozitia e prea moale.

Am pus pe blatul de lucru faina si-am pus gramajoare de amestec. Le-am tavalit bine prin faina, apoi le-am modelat chiftelute.

Am incins ulei in tigaie si-am pus chiftelutele.

Nota

  • uleiul trebuie sa fie foarte bine infierbantat si chiftelutele prajite la foc iute
  • nu invartiti de multe ori, riscati sa absoarba prea mult ulei, invartiti, cu o lingura/paleta, doar cand chiftelutele sunt bine rumenite pe-o parte.
  • daca doriti, puteti trece prin blender si orezul
  • adaosului oricarei legume fierte si pasate (morcov, pastarnac, dovlecel) e bine venit

Scoateti chiftelutele pe-o farfurie pe care ati pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noua ne-au placut foarte mult reci.

Puteti pregati reteta de chiftelute manastiresti si la cuptor.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email