Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂

Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat cu paine proaspata 🙂

I-au placut chiar si sotului, desi el e carnivor inrait!

Ingrediente reteta Chiftelute manastiresti

o cescuta de 20o ml cu orez

2 conserve fasole fiarta/450 g  (bineinteles ca puteti fierbe voi fasolea, eu le aveam in casa si trebuia sa le folosesc la ceva)

2 felii paine

o ceapa rosie

o lingurita boia de ardei dulce

1/3 lingurita cimbru uscat

2 catei usturoi

50 g faina

patrunjel verde, tocat

 

Mod de preparare reteta Chiftelute manastiresti

Am inceput cu orezul.

L-am spalat bine si l-am pus intr-o craticioara. Am pus 2 cescute si jumate apa peste el, putina sare si l-am pus la fiert la foc mic.

Am lasat pana cand apa a fost bine absorbita si orezul fiert.

Am tocat marunt ceapa si am calit-o 2-3 minute in putin ulei.

Am pasat fasolea. Puteti folosi un blender sau s-o pasati cu ustensila de facut piure, fie s-o dati prin masina de carne.

Am pus intr-un bol fasolea, orezul (care intre timp s-a racit), ceapa, painea inmuiata si stoarsa bine, cimbrul, patrunjelul, boiaua si usturoiul tocat marunt. Am potrivit gustul de sare, am adaugat putina faina si-am amestecat bine. Nu adaugati faina de la inceput, puneti doar putina si mai adaugati doar daca compozitia e prea moale.

Am pus pe blatul de lucru faina si-am pus gramajoare de amestec. Le-am tavalit bine prin faina, apoi le-am modelat chiftelute.

Am incins ulei in tigaie si-am pus chiftelutele.

Nota

  • uleiul trebuie sa fie foarte bine infierbantat si chiftelutele prajite la foc iute
  • nu invartiti de multe ori, riscati sa absoarba prea mult ulei, invartiti, cu o lingura/paleta, doar cand chiftelutele sunt bine rumenite pe-o parte.
  • daca doriti, puteti trece prin blender si orezul
  • adaosului oricarei legume fierte si pasate (morcov, pastarnac, dovlecel) e bine venit

Scoateti chiftelutele pe-o farfurie pe care ati pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noua ne-au placut foarte mult reci.

Puteti pregati reteta de chiftelute manastiresti si la cuptor.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email