Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei?

Atunci prepara asta 😛

De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de fiecare data e mancata cu mare pofta!

 

Ingrediente Chiftelute suedeze

  • 500 gr carne tocata (eu am variat carnea, nu am facut mereu la fel)
  • 2-3 galbenusuri
  • o chifla sau o felie de paine
  • 50 ml lapte
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr ulei

Pentru sos

  • o lingura amidon
  • 350 ml supa de vita
  • 2 linguri smantana
  • o lingurita mustar
  • putin marar si patrunjel (eu nu am pus de fiecare data)
  • sare si piper

Pregateste chiftelutele din ingredientele date, dupa ce ai imuiat chifla/painea in cei 50 ml lapte si ai tocat marunt ceapa si-ai inmuiat-o putin in ulei incins, timp de 1 minut.

Amesteca bine, omogenizeaza si formeaza bilute de carne.

Umezeste mainile daca e cazul.

Incinge uleiul amestecat cu unt intr-o tigaie si plonjeaza chiftelutele.

Lasa focul la mic si rumeneste-le pe toate partile.

Scoateti chiftelutele intr-un vas in care ati pus servetel, pentru a absorbi excesul de grasime.

Lasati in tigaia in care ati prajit doar 3 linguri de grasime (restul o scurgeti) si adaugati amidonul (sau faina). Amestecati pana se formeaza o pasta, calind usor faina, apoi incepeti sa adaugati, putin cate putin, supa de carne, mustarul si smantana. Fierbeti timp de 1 minut, apoi puneti verdeata. Adaugati chiftelutele, amestecati sa se acopere cu sos si mai lasati cateva secunde.

Serviti cu piure sau cartofi nature.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email