Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei?

Atunci prepara asta 😛

De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de fiecare data e mancata cu mare pofta!

 

Ingrediente Chiftelute suedeze

  • 500 gr carne tocata (eu am variat carnea, nu am facut mereu la fel)
  • 2-3 galbenusuri
  • o chifla sau o felie de paine
  • 50 ml lapte
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr ulei

Pentru sos

  • o lingura amidon
  • 350 ml supa de vita
  • 2 linguri smantana
  • o lingurita mustar
  • putin marar si patrunjel (eu nu am pus de fiecare data)
  • sare si piper

Pregateste chiftelutele din ingredientele date, dupa ce ai imuiat chifla/painea in cei 50 ml lapte si ai tocat marunt ceapa si-ai inmuiat-o putin in ulei incins, timp de 1 minut.

Amesteca bine, omogenizeaza si formeaza bilute de carne.

Umezeste mainile daca e cazul.

Incinge uleiul amestecat cu unt intr-o tigaie si plonjeaza chiftelutele.

Lasa focul la mic si rumeneste-le pe toate partile.

Scoateti chiftelutele intr-un vas in care ati pus servetel, pentru a absorbi excesul de grasime.

Lasati in tigaia in care ati prajit doar 3 linguri de grasime (restul o scurgeti) si adaugati amidonul (sau faina). Amestecati pana se formeaza o pasta, calind usor faina, apoi incepeti sa adaugati, putin cate putin, supa de carne, mustarul si smantana. Fierbeti timp de 1 minut, apoi puneti verdeata. Adaugati chiftelutele, amestecati sa se acopere cu sos si mai lasati cateva secunde.

Serviti cu piure sau cartofi nature.

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]