zurli

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei?

Atunci prepara asta 😛

De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de fiecare data e mancata cu mare pofta!

 

Ingrediente Chiftelute suedeze

  • 500 gr carne tocata (eu am variat carnea, nu am facut mereu la fel)
  • 2-3 galbenusuri
  • o chifla sau o felie de paine
  • 50 ml lapte
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr ulei

Pentru sos

  • o lingura amidon
  • 350 ml supa de vita
  • 2 linguri smantana
  • o lingurita mustar
  • putin marar si patrunjel (eu nu am pus de fiecare data)
  • sare si piper

Pregateste chiftelutele din ingredientele date, dupa ce ai imuiat chifla/painea in cei 50 ml lapte si ai tocat marunt ceapa si-ai inmuiat-o putin in ulei incins, timp de 1 minut.

Amesteca bine, omogenizeaza si formeaza bilute de carne.

Umezeste mainile daca e cazul.

Incinge uleiul amestecat cu unt intr-o tigaie si plonjeaza chiftelutele.

Lasa focul la mic si rumeneste-le pe toate partile.

Scoateti chiftelutele intr-un vas in care ati pus servetel, pentru a absorbi excesul de grasime.

Lasati in tigaia in care ati prajit doar 3 linguri de grasime (restul o scurgeti) si adaugati amidonul (sau faina). Amestecati pana se formeaza o pasta, calind usor faina, apoi incepeti sa adaugati, putin cate putin, supa de carne, mustarul si smantana. Fierbeti timp de 1 minut, apoi puneti verdeata. Adaugati chiftelutele, amestecati sa se acopere cu sos si mai lasati cateva secunde.

Serviti cu piure sau cartofi nature.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email