Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei?

Atunci prepara asta 😛

De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de fiecare data e mancata cu mare pofta!

 

Ingrediente Chiftelute suedeze

  • 500 gr carne tocata (eu am variat carnea, nu am facut mereu la fel)
  • 2-3 galbenusuri
  • o chifla sau o felie de paine
  • 50 ml lapte
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr ulei

Pentru sos

  • o lingura amidon
  • 350 ml supa de vita
  • 2 linguri smantana
  • o lingurita mustar
  • putin marar si patrunjel (eu nu am pus de fiecare data)
  • sare si piper

Pregateste chiftelutele din ingredientele date, dupa ce ai imuiat chifla/painea in cei 50 ml lapte si ai tocat marunt ceapa si-ai inmuiat-o putin in ulei incins, timp de 1 minut.

Amesteca bine, omogenizeaza si formeaza bilute de carne.

Umezeste mainile daca e cazul.

Incinge uleiul amestecat cu unt intr-o tigaie si plonjeaza chiftelutele.

Lasa focul la mic si rumeneste-le pe toate partile.

Scoateti chiftelutele intr-un vas in care ati pus servetel, pentru a absorbi excesul de grasime.

Lasati in tigaia in care ati prajit doar 3 linguri de grasime (restul o scurgeti) si adaugati amidonul (sau faina). Amestecati pana se formeaza o pasta, calind usor faina, apoi incepeti sa adaugati, putin cate putin, supa de carne, mustarul si smantana. Fierbeti timp de 1 minut, apoi puneti verdeata. Adaugati chiftelutele, amestecati sa se acopere cu sos si mai lasati cateva secunde.

Serviti cu piure sau cartofi nature.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email