Ciocolata de casa cu ness

Cum a fost ciocolata asta de casa?

Pai…delicioasa!

Dac-o vreti inalta o puneti intre 2 foi de napolitana mici (sau 3 foi, foaie,1/2 din ciocolata, faie si ciocolata ramasa; dac-o vreti ca-n imagine folositi foi de napolitana mari.

ciocolata-de-casa-1

Ingrediente ciocolata de casa

  • 500 g zahar
  • 230 ml apa
  • 500 g lapte praf Raraul
  • 50 ml Amaretto
  • 2 linguri Nesscafe Brasero
  • 50 g cacao neagra
  • un cub 200 g unt, cu 80-82% grasime
  • foi de napolitana

ciocolata-de-casa-2

Mod de preparare ciocolata de casa

Cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Amestecati si adaugati nessul.

Puneti intr-un vas gros apa si zaharul. Le lasati sa se imprieteneasca :)) 1 minut, apoi puneti vasul la foc mediu.

Amestecati usor cu o lingura, pana cand se topeste zaharul. Din momentul in care a dat in clocot  fierbeti timp de 2-3 minute, amestecand,  apoi adaugati Amaretto. Fierbeti exact 4 minute din acel moment, amestecand usor, continuu, circular.

Opriti focul si adaugati cubul de unt. Amestecati pana se topeste. Incepeti sa puneti din sirop in amestecul de lapte praf, amestecand energic pana la omogenizare. Eu amestec cu o furculita.

Din acest moment lasati ciocolata de casa sa se racoreasca usor, apoi o intindeti intre foile de napolitana. Ideal ar fi s-aveti o tava egala cu foile de napolitana, pe care s-o tapetati cu folie alimentara, apoi sa puneti foaia si sa asamblati ciocolata. Evitati astfel ca in cazul in care ciocolata e prea moale sa se scurga pe laterale.

Asezati cea de-a doua foaie de napolitana deasupra si presati usor. Puteti pune si-o greutate deasupra, sa nu se ridice foaia. Un fund de lemn e perfect.

Dati ciocolata de casa  la rece pentru cateva ore, ideal peste noapte, apoi o portionati.

Are o aroma…un deliciu!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Rulada de cacao cu frisca

Rulada de cacao cu frisca

Ma-ntreb uneori, ce-o sa mai scriu in introduceri dupa ce pleaca fiica-mea de acasa? 🙁 E criticul meu no1, fanul meu no1, sinceritatea absoluta si pura a unui copil. Cand i-am dat sa guste, a […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini eclere cu crema de lamaie

Mini eclere cu crema de lamaie

Cat sa tina la noi acasa o portie de mini eclere? Pai…cam 12 ore :))) Din nou copiii au laudat maxim acest desert. Nici n-aveau cum, la cat de bun poate fi rece, la cat […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu ciocolata

Inghetata de casa cu ciocolata

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare. Nu zic rau, nu? :)) Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata. Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi […]

Print Friendly, PDF & Email