zurli

ciocolata-de-casa

ciocolata-de-casa

Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca

ciocolata-de-casa

Ingredients

  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 2 cani zahar
  • 1/2 cana apa
  • o lingurita zeama lamaie
  • esenta rom
  • 200 gr ciocolata cu lapte (tocata)
  • o lingura cacao
  • biscuiti Pettite Beure

in plus

  • zahar tos
  • nuci

Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute.

Pregatesti toate ingredientele. Ungi o tava de chec, cu unt.

Pui intr-un vas zaharul si apa, la fiert, la foc mediu.

Lasi pana se topeste complet zaharulsi amestecul incepe sa fiarba „bolborosind”(asa cum facem noi cand ne bodoganim maruntel, maruntel sotzii :))) ).

Lasi 2 minute, opresti focul si adaugi ciocolata tocata. Amesteci pana se topeste. Adaugi zeama de lamaie, untul, cacaua si amesteci. Adaugi laptele praf. Amesteci energic cu un tel. Nu te mocai :)), cu cat trece timpul, amestecul se raceste si se intareste.

Incepe asamblarea turnand un strat de ciocolata. Aseaza apoi un strat de biscuiti, toarna iar ciocolata, mai aseaza un strat de biscuiti, procedand la fel pana termini ciocolata.

Baga tava la rece peste noapte.

Caramelizeaza 100 gr zahar. Cand capata culoarea chihlimbarului adauga doua maini de nuca si imbraca-le rapid in caramel, amestecand cu o lingura.

Toarna amestecul pe hartie de copt.

Lasa sa se raceasca, apoi toaca grosier.

Scoate tava cu ciocolata de la rece si introdu-o cateva secunde in apa fierbinte. Desprinde rapid, cu un cutit ascutit , ciocolata de peretii tavii si cu o miscare ferma rastoarn-o pe un platou.

Presara nuca si apoi portioneaza.

C-o feliutza modesta 😛 iti hranesti pofta de dulce, apoi acoperi frumos ciocolata si-o ascunzi in pod :)))ciocolata-de-casa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. N-am pod, na! :))


  2. Eu ador ciocolata de casa si recunosc ca nu am prea facut pt ca mananc prea mult! Dar trebuie sa incerc bunatatea asta si eu. Te puuup


  3. Imi place la nebunie ciocolata de casa insa nu am facut de foarte mult timp…Seara buna!


  4. Pfoaaaaaaaaaaaaai , ce mistoooooooooooooo … asta chiar imi place 🙂


  5. Ce m-ai distrat :))))) Faina cociolata, si dietetica :))))


  6. Ce m-ai distrat :))))) Faina cociolata, si dietetica :))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email