ciorba-cu-afumatura

ciorba-cu-afumatura

Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza

Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, ciorba de porc cu afumatura, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.

ciorba-cu-afumatura

ciorba-cu-afumatura






Ingrediente

  • o coasta afumata de porc
  • 5-6 cartofi
  • o bucata telina,
  • 1/2 pastarnac,
  • radacina patrunjel,
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • o ceapa
  • 250-300 ml moare de varza
  • 300 ml smantana 25% grasime
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean
  • tarhon

ciorba-cu-afumatura

ciorba-cu-afumatura

Mod de preparare reteta Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza

  1. Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si pune-o la fiert intr-un litru de apa. Pune vasul la foc si lasa sa dea 3-4 clocote. Arunca apa, trece bucatile de carne sub un jet de apa si pune-le iar la fiert in 4-5 l apa cu putina sare.
  2. Adauga in apa radacinoasele curatate si tocate marunt si ceapa curatata si taiata in 4.
  3.  Lasa sa fiarba 15-20 minute , apoi adauga ardeiul spalat si tocat cubulete si cartofii curatati, spalati si taiati cuburi, foaia de dafin.Mai lasa sa mai fiarba 15-20 minute, adauga moarea de varza si mai lasa cateva clocote.
  4. Adauga verdeturile spalate si tocate marunt (leustean, patrunjel, tarhon), oprind putin patrunjel pentru pus in farfurie la servire, si boiaua iute.
  5. Smantana dilueaz-o cu ciorba fierbinte si toarn-o in oala.
  6. Adauga cimbru atat cat iei cu doua degete, potriveste gustul de sare si piper si….gata 😛

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

O bunatate de bors de curcan, pregatit pentru prima oara in bucataria mea, la  Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Fiu-miu n-a fost niciodata fan ciorbe, asa c-atunci cand il auzi murmurand in timp […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc. Ciorba de iepure este […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Supa asta mi-a placut mult! Da’ mult de tot! Cea mai rapida, simpla si buna supa-crema! Desi clar! as fi preferat o prajitura :))), dar cum nu am avut, a fost buna si supa 😛 […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de conopida cu usturoi

Supa crema de conopida cu usturoi

Iata-ma si cu ultima reteta din seria celor 5 in care am testat blenderul Oster chrome. Un blender extrem de elegant, foarte usor de curatat, cu o putere de mixare ridicata, realizat din cele mai […]

Print Friendly, PDF & Email