Ciorba de fasole

Ciorba de fasole

ciorba-de-fasole
hmmm, ce buna a foost. am muscat din ceapa aia asa..cam cu retinere:))) da’ o fo’ bunaaaaa. exista sotz sa nu ii placa ciorba de fasole? al meu, va fi super incantat, e surpriza zilei =)))). E pentru prima oara cand imi iese exact ca a mamei. poate o sa va mire prezenta fidelutei dar ASA O FACEA MAMA :)))) si eu eram innebunita dupa ciorbita asta.

Ingrediente

  • 500 gr fasole uscata (mie imi place asta mica)
  • zarzavat pentru ciorbe : al meu contine: morcov, radacina pastarnac, radacina telina, radacina patrunjel, capia, ardei gras galben, gogosar, frunze de telina.- daca nu aveti, puneti din fiecare
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • o cana bors de putina acru
  • patrunjel
  • leustean
  • cimbru
  • o lingurita secretul gustului de legume
  • doua  cepe
  • fidea (destul de putina)

Mod de preparare

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam….4L)
Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte.
Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa fierbinte) se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o iahnie. Se da deoparte.
Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata in 30 ml ulei pana devine sticloasa. se adauga zarzavatul si pasta de tomate si se calesc impreuna timp de 10 min.
Se adauga apoi peste fasolea fiarta si se pune din nou la foc. Dupa aproximativ 15 minute se adauga borsul strecurat si fideaua.
Se mai lasa 10 minute si se adauga leustean ,patrunjel, putin cimbru si condimentul.
Se serveste cu ceapa cruda sau ardei iute.
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. arata super !
    vreau si eu.:D


  2. nu ma mira fideaua…la noi acasa tot asa se face….si e minunata!


  3. Multumesc, Alinutzo. Cu drag ti-as da.
    Geta, pupici; asa-i ca-i buna?;)
    o seara minunata!


  4. Nu, nu exista sot caruia sa nu ii palca corba de fasole 🙂


  5. vai, cristi:)) multumesc de confirmare:)))
    tu cunosti toti sotii, da?:))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc. Ciorba de iepure este […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Supa asta mi-a placut mult! Da’ mult de tot! Cea mai rapida, simpla si buna supa-crema! Desi clar! as fi preferat o prajitura :))), dar cum nu am avut, a fost buna si supa 😛 […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de conopida cu usturoi

Supa crema de conopida cu usturoi

Iata-ma si cu ultima reteta din seria celor 5 in care am testat blenderul Oster chrome. Un blender extrem de elegant, foarte usor de curatat, cu o putere de mixare ridicata, realizat din cele mai […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Recunosc, pana la supele astea doua (ultimele) ce le-am postat, nu prea iubeam supele crema. Dar atat asta cat si cea de spanac sunt grozav de bune! Poate-o fi „de vina” blenderul Oster? 😛 :)) […]

Print Friendly, PDF & Email