zurli

ciorba-de-loboda-2

ciorba-de-loboda-2

Ciorba de loboda cu smantana

A aparut loboda. Sanatoasa, frumoasa si colorata ;;). Pe timp de iarna „apare” din congelator :-))

Ciorba de loboda si ciorba radauteana sunt preferatele mele.

In alte zone ale tarii ciorbita asta se serveste fara smantana, are o culoare rosie, frumoasa tare, insa noi nu servim ciorbele fara smantana. Singura ciorba ce o servim fara e ciorba de fasole.

Eu va prezint varianta cu cartofi dar puteti sa inlocuiti cartofii cu o cescuta cu orez. Va iesi o ciorba la fel de buna.

 

Ingrediente Ciorba de loboda

ciorba-de-loboda

ciorba-de-loboda

Avem nevoie de

  • ulei
  • o ceapa
  • un morcov
  • o felie radacina de telina
  • 5 cartofi
  • loboda (dupa preferinta, depinde cat de consistenta vreti ciorba 🙂 )
  • tarhon
  • leustean verde (eu am pus pasta de leustean)
  • patrunjel verde
  • 250 ml smantana cu peste 25% grasime
  • zeama de la o lamaie
  • sare,piper

Mod de preparare Ciorba de loboda

  1. Curata si spala toate legumele. Loboda curat-o de codite si spal-o bine, in multe ape. Ceapa, morcovul si radacina de telina toaca-le marunt iar cartofii taie-i cubulete.
  2. Pune putin ulei la incins.
  3. Adauga ceapa, caleste 2-3 minute apoi pune morcovul si telina. Mai lasa 2-3 minute, amestecand si adauga 3l de apa.
  4. Da focul la mare iar cand incepe sa fiarba redu focul si lasa legumele la fiert 10 minute. E timpul s-adaugi cartofii.
  5. Peste alte 10 minute adauga loboda pe care ai taiat-o fasii.
  6. Lasa sa mai fiarba 10 minute si adauga smantana pe care ai amestecat-o cu o lingura de pasta de leustean, patrunjel verde tocat, zeama de lamaie si tarhon tocat. Daca nu esti sigura de calitatea smantanii, pentru a evita branzirea, adauga cate un polonic din ciorba fierbinte, amesteca si abia apoi adauga in oala cu ciorba.
  7. Omogenizeaza, lasa sa mai dea un clocot, potriveste gustul de sare si piper  si opreste focul.
  8. Si calda si rece e la fel de buna!

NOTA.Pentru un gust deosebit pisati trei catei de usturoi, ii puneti intr-o strecuratoare pe care-o tineti deasupra oalei cu ciorba si luati cate un polonic din ciorba pe care-o turnati peste usturoi.

ciorba-de-loboda-1

ciorba-de-loboda-1

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Nu am mancat niciodata,dar cred ca-i tare gustoasa.


  2. Arata minunat ciorbita ta! Cam asa o facea si mama , eu am invatat de la ea. E adevarat ca in zona noastra nu se pune smantana, dar de cand am venit mai spre Est, am adoptat obiceiul asta, mi se pare mult mai gustoasa ciorba cu smantana 🙂


  3. Ce minunatie de ciorbita….


  4. Racoritoare si foarte buuna!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Supa asta mi-a placut mult! Da’ mult de tot! Cea mai rapida, simpla si buna supa-crema! Desi clar! as fi preferat o prajitura :))), dar cum nu am avut, a fost buna si supa 😛 […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de conopida cu usturoi

Supa crema de conopida cu usturoi

Iata-ma si cu ultima reteta din seria celor 5 in care am testat blenderul Oster chrome. Un blender extrem de elegant, foarte usor de curatat, cu o putere de mixare ridicata, realizat din cele mai […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Recunosc, pana la supele astea doua (ultimele) ce le-am postat, nu prea iubeam supele crema. Dar atat asta cat si cea de spanac sunt grozav de bune! Poate-o fi „de vina” blenderul Oster? 😛 :)) […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de spanac cu nuci

Supa crema de spanac cu nuci

Nu pot zice ca-s prietena supelor crema si nici ele nu-s prietene cu mine :))), dar asta va zic sincer, mi-a placut foarte mult! Am rasfoit internatul in cautarea unei supe bune de spanac si […]

Print Friendly, PDF & Email