mnb

Ciorba de pui cu cartofi si praz

3.13KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email
  • bucati carne pui (spate, aripi, gat, pulpe, ..ce doriti 🙂 )
  • 4-5 cartofi
  • un praz
  • un morcov
  • o ceapa
  • o felie telina
  • o felie pastarnac
  • o lingura pasta tomate
  • o lingura pasta ardei
  • un ardel gras rosu
  • un ardel gras galben sau verde
  • sare
  • piper
  • o cana bors putina
  • 4-5 litri apa.
  • verdeata: patrunjel, marar, leustean, tarhon

Se spala carnea de pui. Se portioneaza in bucati micute .
Se pune la fiert in apa rece.
Toate legumele se curata si se spala bine bine.
Ceapa se toaca marunt.
Ardeiul se toaca cubulete mici.. Morcovul se da prin razatoatea mare.
Telina si pastarnacul se toaca cubulete mici.
Cartofii se taie cubulete mai marisoare
Dupa ce a dat in clocot carnea , se curata bine spuma din supa, eventual se strecoara.
Se adauga morcovul.
Se lasa sa fiarba 5-10 minute dupa care se adauga ceapa, prazul si ardeii.
Se mai fierbe 10 minute si adaugam pastarnacul si telina.
Se lasa la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte aproape complet si se adauga borsul, care in prealabil a fost strecurat si a dat separat cateva clocote in alta cratita, pasta de tomate si pasta de ardei.Se potriveste gustul de sare si piper.
Se mai dau cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata.
Se serveste cu smantana si ardei iute.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 Comments

Leave a Reply

6 + eleven =