zurli

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

ciorba-radauteana

Pui la fiert in aprox 5 l. apa

  • un piept mare de pui (poti pune doua, pentru un gust mai bun,dar la final unul nu-l mai toci ci il servesti altfel, pt ca iese o ciorba prea groasa)
  • o radacina mare de telina
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • doi/trei morcovi
  • doua cepe
  • putina sare
  • 2-3 foi de dafin
  • o crenguta cimbru
  • piper boabe (vreo 10 boabe)

Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele mici, morcovul si patrunjelul taiat rondele.
Pui iar pe foc.
Intr-un bol amesteci 300-400 gr smantana grasa ,doua galbenusuri de ou (retine,doar galbenusul!) si doua linguri faina grau sau amidon.
Iei oala deoparte si torni usor amestecul, imprastiind cu o furculita in oala cu ciorba, pt a nu face cocoloase (daca totusi face, se mai intampla, le iei frumos cu o strecuratoare).
Pui inapoi pe foc inca 10 minute, timp in care mai adaugi trei catei usturoi pisat, putin otet, (aici depinde de preferinte, sunt care nu pun otet in oala ci doar la servire), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat
Calesti putin morcov crud in 30 ml ulei si adaugi in ciorba pentru a da o culoare frumoasa.
La servire se adauga optional mai mult usturoi, patrunjel verde ,otet si smantana.
Pofta buna!

Nota

1.Si mai buna e ciorbita daca intinte de final pisezi usturoi si-l pui intr-o strecuratoare, cu putin cimbru si ieri zeama fierbinte pe care-o torni peste usturoi tinand strecuratoarea desupra oalei cu ciorba.

2. Mie imi place mai mult acrita cu zeama de lamaie decat cu otet 🙂

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Hmmm ce -mi place! Arata foarte bine! Sarbatori fericite in continuare! Pupicei!


  2. Gaby, imi plac explicatiile date la ciorbita asta, mai ales cea cu morcovul ras de la sfarsit, e o idee tare buna atunci cand nu calesti legumele de la inceput 🙂 O sa o retin!


  3. Asta va fi, cu siguranta, urmatoarea ciorba pe care o voi face! Am mancat in Bucovina, in fiecare concediu si este delicioasa.


  4. Tocmai am terminat ciorba radauteana, facuta fix dupa reteta ta. Maine vad ce note primesc> Multumesc de idee si de reteta!

  5. Pingback: Ciorba de loboda cu smantana

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Supa asta mi-a placut mult! Da’ mult de tot! Cea mai rapida, simpla si buna supa-crema! Desi clar! as fi preferat o prajitura :))), dar cum nu am avut, a fost buna si supa 😛 […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de conopida cu usturoi

Supa crema de conopida cu usturoi

Iata-ma si cu ultima reteta din seria celor 5 in care am testat blenderul Oster chrome. Un blender extrem de elegant, foarte usor de curatat, cu o putere de mixare ridicata, realizat din cele mai […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Supa crema de morcov cu portocale si ghimbir

Recunosc, pana la supele astea doua (ultimele) ce le-am postat, nu prea iubeam supele crema. Dar atat asta cat si cea de spanac sunt grozav de bune! Poate-o fi „de vina” blenderul Oster? 😛 :)) […]

Print Friendly, PDF & Email
Supa crema de spanac cu nuci

Supa crema de spanac cu nuci

Nu pot zice ca-s prietena supelor crema si nici ele nu-s prietene cu mine :))), dar asta va zic sincer, mi-a placut foarte mult! Am rasfoit internatul in cautarea unei supe bune de spanac si […]

Print Friendly, PDF & Email