Ciulama cu ciuperci si pui

Ciulama cu ciuperci si pui

Am zis ca prepar ciulamaua asta inca de cand a pasit Merisor in lumea culinara :)).

Categoric n-o putem include in lista cu cele mai sanatoase mancaruri :D, dar e bunaaaaa si asa…cateodata, de 2,3 ori pe an cand nu mai stii ce reteta de mancare sa faci, aceasta delicioasa reteta de pui  se admite :P.

 

Te lingi pe degete! 🙂

ciulama

Ingrediente Ciulama cu ciuperci si pui

  • o ceapa mare
  • un borcan ciuperci fierte si feliate
  • o foaie de dafin
  • o lingurita vegeta de casa
  • 150 ml apa
  • 4-5 linguri pline cu smantana 25%grasime
  • 4-5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper

10 aripioare de pui

ulei

zeama de la 1/3 lamaie

o foaie de dafin

3 catei usturoi

sare

piper

Conde

Mod de preparare Ciulama cu ciuperci si pui

  1. Spala aripioarele de pui si curata-le.
  2. Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit.
  3. Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare, zeama de lamaie si pune capac peste tigaie.
  4. Lasa sa se prajeasca aripioarele inabusit.
  5. Pune intr-un vas de tuci putin ulei si cand e incins adauga ceapa taiata juliene.
  6. Lasa2-3 minute si adauga si ciupercile.
  7. Caleste totul 6-7 minute amestecand.
  8. Adauga apoi apa cat sa cuprinda amestecul, sare, o foaie de dafin, o lingura de vegeta, si lasa la fiert la foc mic.
  9. Ceapa trebuie sa fie fiarta bine. Daca e cazul mai adaugi putina apa.
  10. Toaca usturoiul si adauga-l cu 5 minute inainte de a fi gata ciulamaua.
  11. Adauga smantana, omogenizeaza si presara marar. Opreste focul si…cam atat 🙂
  12. Serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

ciulama-4

 

 

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Arata de milioane, felicitari! Si facuta fara faina, nu e chiar asa de „nedietetica” 🙂


  2. Ca bine zici, ce-ar fi sa mai fac si eu ca n-am mai facut un asa preparat de luni bune 🙂

  3. Carmen says:

    Tigaia in care ai gatit e din fonta?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]