Ciulama cu ciuperci si pui

Ciulama cu ciuperci si pui

Am zis ca prepar ciulamaua asta inca de cand a pasit Merisor in lumea culinara :)).

Categoric n-o putem include in lista cu cele mai sanatoase mancaruri :D, dar e bunaaaaa si asa…cateodata, de 2,3 ori pe an cand nu mai stii ce reteta de mancare sa faci, aceasta delicioasa reteta de pui  se admite :P.

 

Te lingi pe degete! 🙂

ciulama

Ingrediente Ciulama cu ciuperci si pui

  • o ceapa mare
  • un borcan ciuperci fierte si feliate
  • o foaie de dafin
  • o lingurita vegeta de casa
  • 150 ml apa
  • 4-5 linguri pline cu smantana 25%grasime
  • 4-5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper

10 aripioare de pui

ulei

zeama de la 1/3 lamaie

o foaie de dafin

3 catei usturoi

sare

piper

Mod de preparare Ciulama cu ciuperci si pui

  1. Spala aripioarele de pui si curata-le.
  2. Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit.
  3. Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare, zeama de lamaie si pune capac peste tigaie.
  4. Lasa sa se prajeasca aripioarele inabusit.
  5. Pune intr-un vas de tuci putin ulei si cand e incins adauga ceapa taiata juliene.
  6. Lasa2-3 minute si adauga si ciupercile.
  7. Caleste totul 6-7 minute amestecand.
  8. Adauga apoi apa cat sa cuprinda amestecul, sare, o foaie de dafin, o lingura de vegeta, si lasa la fiert la foc mic.
  9. Ceapa trebuie sa fie fiarta bine. Daca e cazul mai adaugi putina apa.
  10. Toaca usturoiul si adauga-l cu 5 minute inainte de a fi gata ciulamaua.
  11. Adauga smantana, omogenizeaza si presara marar. Opreste focul si…cam atat 🙂
  12. Serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

ciulama-4

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Arata de milioane, felicitari! Si facuta fara faina, nu e chiar asa de „nedietetica” 🙂


  2. Ca bine zici, ce-ar fi sa mai fac si eu ca n-am mai facut un asa preparat de luni bune 🙂

  3. Carmen says:

    Tigaia in care ai gatit e din fonta?


  4. No esti culmea Gabyta ba este sanatoasa ce ai? 😀 proteina, ceapa usturoi, asta este mancare sanatoasa hranitoare de zi cu zi cum adica nesanatoasa, da de unde ! xxxx

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor – O garnitura extrem de simplu de realizat! A devenit, fara doar si poate, reteta mea preferata cu orez. Pui orez in vas, deasupra pui unt, torni apa fiarta si […]

Print Friendly, PDF & Email
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email