Ciulama cu ciuperci si pui

Ciulama cu ciuperci si pui

Am zis ca prepar ciulamaua asta inca de cand a pasit Merisor in lumea culinara :)).

Categoric n-o putem include in lista cu cele mai sanatoase mancaruri :D, dar e bunaaaaa si asa…cateodata, de 2,3 ori pe an cand nu mai stii ce reteta de mancare sa faci, aceasta delicioasa reteta de pui  se admite :P.

 

Te lingi pe degete! 🙂

ciulama

Ingrediente Ciulama cu ciuperci si pui

  • o ceapa mare
  • un borcan ciuperci fierte si feliate
  • o foaie de dafin
  • o lingurita vegeta de casa
  • 150 ml apa
  • 4-5 linguri pline cu smantana 25%grasime
  • 4-5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper

10 aripioare de pui

ulei

zeama de la 1/3 lamaie

o foaie de dafin

3 catei usturoi

sare

piper

Mod de preparare Ciulama cu ciuperci si pui

  1. Spala aripioarele de pui si curata-le.
  2. Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit.
  3. Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare, zeama de lamaie si pune capac peste tigaie.
  4. Lasa sa se prajeasca aripioarele inabusit.
  5. Pune intr-un vas de tuci putin ulei si cand e incins adauga ceapa taiata juliene.
  6. Lasa2-3 minute si adauga si ciupercile.
  7. Caleste totul 6-7 minute amestecand.
  8. Adauga apoi apa cat sa cuprinda amestecul, sare, o foaie de dafin, o lingura de vegeta, si lasa la fiert la foc mic.
  9. Ceapa trebuie sa fie fiarta bine. Daca e cazul mai adaugi putina apa.
  10. Toaca usturoiul si adauga-l cu 5 minute inainte de a fi gata ciulamaua.
  11. Adauga smantana, omogenizeaza si presara marar. Opreste focul si…cam atat 🙂
  12. Serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

ciulama-4

 

 

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Arata de milioane, felicitari! Si facuta fara faina, nu e chiar asa de „nedietetica” 🙂


  2. Ca bine zici, ce-ar fi sa mai fac si eu ca n-am mai facut un asa preparat de luni bune 🙂

  3. Carmen says:

    Tigaia in care ai gatit e din fonta?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]