Ciulama cu ciuperci si pui

Ciulama cu ciuperci si pui

Am zis ca prepar ciulamaua asta inca de cand a pasit Merisor in lumea culinara :)).

Categoric n-o putem include in lista cu cele mai sanatoase mancaruri :D, dar e bunaaaaa si asa…cateodata, de 2,3 ori pe an cand nu mai stii ce reteta de mancare sa faci, aceasta delicioasa reteta de pui  se admite :P.

 

Te lingi pe degete! 🙂

ciulama

Ingrediente Ciulama cu ciuperci si pui

  • o ceapa mare
  • un borcan ciuperci fierte si feliate
  • o foaie de dafin
  • o lingurita vegeta de casa
  • 150 ml apa
  • 4-5 linguri pline cu smantana 25%grasime
  • 4-5 catei usturoi
  • marar
  • sare
  • piper

10 aripioare de pui

ulei

zeama de la 1/3 lamaie

o foaie de dafin

3 catei usturoi

sare

piper

Mod de preparare Ciulama cu ciuperci si pui

  1. Spala aripioarele de pui si curata-le.
  2. Intr-o tigaie adanca pune ulei, lasa-l sa se infierbante si pune aripioarele la prajit.
  3. Adauga foaia de dafin, usturoiul tocat, sare, zeama de lamaie si pune capac peste tigaie.
  4. Lasa sa se prajeasca aripioarele inabusit.
  5. Pune intr-un vas de tuci putin ulei si cand e incins adauga ceapa taiata juliene.
  6. Lasa2-3 minute si adauga si ciupercile.
  7. Caleste totul 6-7 minute amestecand.
  8. Adauga apoi apa cat sa cuprinda amestecul, sare, o foaie de dafin, o lingura de vegeta, si lasa la fiert la foc mic.
  9. Ceapa trebuie sa fie fiarta bine. Daca e cazul mai adaugi putina apa.
  10. Toaca usturoiul si adauga-l cu 5 minute inainte de a fi gata ciulamaua.
  11. Adauga smantana, omogenizeaza si presara marar. Opreste focul si…cam atat 🙂
  12. Serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

ciulama-4

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Arata de milioane, felicitari! Si facuta fara faina, nu e chiar asa de „nedietetica” 🙂


  2. Ca bine zici, ce-ar fi sa mai fac si eu ca n-am mai facut un asa preparat de luni bune 🙂

  3. Carmen says:

    Tigaia in care ai gatit e din fonta?


  4. No esti culmea Gabyta ba este sanatoasa ce ai? 😀 proteina, ceapa usturoi, asta este mancare sanatoasa hranitoare de zi cu zi cum adica nesanatoasa, da de unde ! xxxx

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email