Clatite cu branza la cuptor

Pentru toti membrii familiei mele clatitele sunt ideale pentru cina. Cu ciocolata, cu diverse gemuri sau clatite la cuptor, ca cele din reteta de fata, se mananca intotdeauna cu pofta. E drept, au foarte multe calorii, nu trebuie mancat nici mult nici des :)), dar macar o data pe luna, e indicat :))
clatite-la-cuptor

Ingrediente Clatite cu branza la cuptor

  • Pentru clatite
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • o lingura zahar
  • faina alba, cernuta (aproximativ o cana si jumatate; cana de 250 ml)
  • Umplutura de branza
  • 400 gr branza dulce de vaca
  • un ou
  • o lingura zahar
  • marar verde (optional)
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita esenta rom
  • In plus
  • 2 oua
  • o lingurita zahar
  • 150 ml smantana
  • 50 g unt

[preparare title=”Mod de preparare Clatite cu branza la cuptor „]

Conde
  1. Incepem cu prepararea clatitelor.
  2. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul timp de 2 minute.
  3. Topim untul si-l lasam sa se raceasca.
  4. Adaugam cateva linguri faina (2-3) apoi incepem sa adaugam, alternand, apa minerala si lapte (cate 30-40 ml). Adaugam din nou alternand faina, lapte si apa, amesecand energic cu un tel pentru a nu a face compozitia cocoloase, pana le terminam pe toate, iar la final adaugam untul.
  5. Omogenizam totul. Trebuie sa obtinem o compozitie cu consistenta unei smantani subtiri.
  6. Lasam la loc rece 15 minute.
  7. Pregatim o tigaie pentru clatite, luam cate un polonic din compozitie, turnam in tigaie si inclinam tigaia in toate partile pentru a se prelinge compozitia. Lasam pana se rumeneste usor pe margini apoi invartim.Procedam la fel cu toata compozitia.Lasam clatitele deoparte si pregatim umplutura.
  8. Amestecam branza de vaci cu zaharul, oul, marar verde tocat, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
  9. Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt.
  10. Luam cate-o clatita, punem cate o lingura de umplutura, intindem, rulam si asezam in tava.
  11. La final taiem untul ramas cubulete mici si distribuim deasupra clatitelor.
  12. Amestecam ouale cu zaharul si smantana si turnam deasupra clatitelor dupa ce le-am intepat usor cu furculita.
  13. Dam tava la cuptor si lasam pana se rumenesc usor si sosul cu oua e bine legat.
  14. Servim fierbinti, cu smantana.

[/preparare]

 

 

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]