Clatite cu branza la cuptor

Pentru toti membrii familiei mele clatitele sunt ideale pentru cina. Cu ciocolata, cu diverse gemuri sau clatite la cuptor, ca cele din reteta de fata, se mananca intotdeauna cu pofta. E drept, au foarte multe calorii, nu trebuie mancat nici mult nici des :)), dar macar o data pe luna, e indicat :))
clatite-la-cuptor

Ingrediente Clatite cu branza la cuptor

  • Pentru clatite
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • o lingura zahar
  • faina alba, cernuta (aproximativ o cana si jumatate; cana de 250 ml)
  • Umplutura de branza
  • 400 gr branza dulce de vaca
  • un ou
  • o lingura zahar
  • marar verde (optional)
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita esenta rom
  • In plus
  • 2 oua
  • o lingurita zahar
  • 150 ml smantana
  • 50 g unt

[preparare title=”Mod de preparare Clatite cu branza la cuptor „]

  1. Incepem cu prepararea clatitelor.
  2. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul timp de 2 minute.
  3. Topim untul si-l lasam sa se raceasca.
  4. Adaugam cateva linguri faina (2-3) apoi incepem sa adaugam, alternand, apa minerala si lapte (cate 30-40 ml). Adaugam din nou alternand faina, lapte si apa, amesecand energic cu un tel pentru a nu a face compozitia cocoloase, pana le terminam pe toate, iar la final adaugam untul.
  5. Omogenizam totul. Trebuie sa obtinem o compozitie cu consistenta unei smantani subtiri.
  6. Lasam la loc rece 15 minute.
  7. Pregatim o tigaie pentru clatite, luam cate un polonic din compozitie, turnam in tigaie si inclinam tigaia in toate partile pentru a se prelinge compozitia. Lasam pana se rumeneste usor pe margini apoi invartim.Procedam la fel cu toata compozitia.Lasam clatitele deoparte si pregatim umplutura.
  8. Amestecam branza de vaci cu zaharul, oul, marar verde tocat, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
  9. Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt.
  10. Luam cate-o clatita, punem cate o lingura de umplutura, intindem, rulam si asezam in tava.
  11. La final taiem untul ramas cubulete mici si distribuim deasupra clatitelor.
  12. Amestecam ouale cu zaharul si smantana si turnam deasupra clatitelor dupa ce le-am intepat usor cu furculita.
  13. Dam tava la cuptor si lasam pana se rumenesc usor si sosul cu oua e bine legat.
  14. Servim fierbinti, cu smantana.

[/preparare]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email