zurli

Clatite cu branza

Clatite cu branza

  • 300 gr branza vaci
  • 200-230 ml lapte
  • o cana faina
  • 100 gr zahar
  • doua linguri cacao
  • doua plicuri zahar vanilat
  • doua oua mari
  • putina sare

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea.

Intr-un bol punem branza cu putin lapte si zaharul.Bagam blenderul (sau un tel para) si
pasam bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam apoi, pe rand, galbenusurile.
Incorporam cacaua, faina, zaharul vanilat si restul de lapte (initial am pus 200 ml in total dar am mai adaugat apoi 30 ml) amestecand bine avand grija sa nu ramana cocoloase.
Adaugam albusurile si omogenizam.
Incingem tigaia, punem putin ulei sau unt si punem cate un polonic din compozitie, inclinand-o asa incat sa acopere complet suprafata tigaii.
Invartim usor cu o paleta (cu grija, aluatul e foarte fraged) lasandu-le aproximativ cate 1 min pe fiecare parte.
Le servim cu zahar pudra si..daca dorim cu orice fel de gem/ dulceata sau sosuri dulci.Eu am ales dulceata de afine.
Sunt delicioase!

Sursa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Imi ploua in gura!!!!!! Cred ca pot face asta in loc de papanasi.


  2. daca scot cacaoua (ca sa semene cu papanasii) trebuie sa o inlocuiesc cu faina, nu?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email