zurli

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel2

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel2

Clatite cu cacao, crema Chantilly si caramel

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel2

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel2

Iubesc clatitele, rau de tot!
Am gasit in cartea de retete a lui Gordon Ramsay aceasta reteta si-am salivat rau :))
Nu c-ar fi mare scofala, dar imaginea a avut un efect devastator asupra mea 🙁 :))
Reteta intiala avea ca topping un sos de ciocolata dar daca eu mai aveam caramel, si daca-mi place atat de mult, la ce sa mai fac sos?:dN-am poze bune, nu ma ajuta aparatul pe  timp de noapte.
Decat un clik sh-un amarat de blitz, mai mult nu pot :))Clatite
150 gr faina (scria 100 dar eu zic ca e prea putin )
25 gr cacao
1/4 lingurita sare
1 lingura zahar pudra
2 oua
o lingura unt topit
300 ml lapte
o lingurita esenta vanilie

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel

Crema Chantilly
250 ml smantana grasa
2-3 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta vanile

-Caramel

Intr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua.
Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam.
Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta, sarea si amestecam doar cat s-avem o compozitie omogena.

Lasam compozitia la temperatura camerei timp de 30 minute.

Pentru crema batem smantana intr-un bol impreuna cu zaharul si esenta.
Lasam la rece.

Intr-o tigaie antiaderenta topim putin unt.
Luam cate un polonic din compozitie, punem in tigaie si miscam tigaia incat compozitia sa imbrace baza tigaii complet.
Rumenim usor pe ambele parti.(mi-au iesit vreo 10 clatite)

Ungem cu un strat de crema jumatate de clatita, trecem cealalta jumtate peste si impachetam (sau simplu..rulam clatita).
Picuram caramel sau sos de ciocolata si..pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Am venit!!fac eu cafea daca vrei!


  2. ce pofta imi e!!!!!arata asa de bine!pup :*


  3. Minunat arata Gabyta! pe astea le-am facut si eu de nenumarate ori!! Ca tare misto mai arata ele in carticica aia.. si sunt mega delicioase nu?? Pupici


  4. Un dulce minunat si rapid. Cu cacao sunt mai speciale. Pup!


  5. Un dulce minunat si rapid. Cu cacao sunt mai speciale. Pup!


  6. Arata super! Printre preferate! Pupici!!


  7. OOOO un deliciu,de testat,imi place tare mult!


  8. Auuu…ce-mi faci asa dis de dimineata…


  9. Da, crema asta e dementiala. Am mancat o data dar nu stiam ca se numeste asa sau din ce era facuta. Am descoperit aur

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email