Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel2

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel2

Clatite cu cacao, crema Chantilly si caramel

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel2

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel2

Iubesc clatitele, rau de tot!
Am gasit in cartea de retete a lui Gordon Ramsay aceasta reteta si-am salivat rau :))
Nu c-ar fi mare scofala, dar imaginea a avut un efect devastator asupra mea 🙁 :))
Reteta intiala avea ca topping un sos de ciocolata dar daca eu mai aveam caramel, si daca-mi place atat de mult, la ce sa mai fac sos?:dN-am poze bune, nu ma ajuta aparatul pe  timp de noapte.
Decat un clik sh-un amarat de blitz, mai mult nu pot :))Clatite
150 gr faina (scria 100 dar eu zic ca e prea putin )
25 gr cacao
1/4 lingurita sare
1 lingura zahar pudra
2 oua
o lingura unt topit
300 ml lapte
o lingurita esenta vanilie

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel

Clatite-cu-cacao-crema-Chantilly-si-caramel

Crema Chantilly
250 ml smantana grasa
2-3 linguri zahar pudra
1 lingurita esenta vanile

-Caramel

Intr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua.
Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam.
Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta, sarea si amestecam doar cat s-avem o compozitie omogena.

Lasam compozitia la temperatura camerei timp de 30 minute.

Pentru crema batem smantana intr-un bol impreuna cu zaharul si esenta.
Lasam la rece.

Intr-o tigaie antiaderenta topim putin unt.
Luam cate un polonic din compozitie, punem in tigaie si miscam tigaia incat compozitia sa imbrace baza tigaii complet.
Rumenim usor pe ambele parti.(mi-au iesit vreo 10 clatite)

Ungem cu un strat de crema jumatate de clatita, trecem cealalta jumtate peste si impachetam (sau simplu..rulam clatita).
Picuram caramel sau sos de ciocolata si..pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Am venit!!fac eu cafea daca vrei!


  2. ce pofta imi e!!!!!arata asa de bine!pup :*


  3. Minunat arata Gabyta! pe astea le-am facut si eu de nenumarate ori!! Ca tare misto mai arata ele in carticica aia.. si sunt mega delicioase nu?? Pupici


  4. Un dulce minunat si rapid. Cu cacao sunt mai speciale. Pup!


  5. Un dulce minunat si rapid. Cu cacao sunt mai speciale. Pup!


  6. Arata super! Printre preferate! Pupici!!


  7. OOOO un deliciu,de testat,imi place tare mult!


  8. Auuu…ce-mi faci asa dis de dimineata…


  9. Da, crema asta e dementiala. Am mancat o data dar nu stiam ca se numeste asa sau din ce era facuta. Am descoperit aur

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email