Clatite cu caise si ciocolata, la aparatul Breville

Astazi m-am jucat cu Breville! Mai exact  Panini Maker Breville.

Da’ m-am jucat de-adevaratelea! Nu tu finete, rafinament sau bun gust (la aspect, ca la papilele alea care zic ca-i bun n-aveti ce comenta!)

Dar nu c-oi fi fost eu agitata sau neinspirata, ci doar voiam sa va arat ca ar putea sa-l manevreze si-un burlac, si-asa necioplit si brutal cum e el :)) (hai nu toti..:))) ) cam asa ar arata!

ps. oare m-a crezut cineva sau s-au prins cu totii ca nu, nu-i frumos :)))

Revenind la minunatul aparat va zic ca m-a cucerit din prima! Nu se lipeste nimic de el, clatitele se rumenesc extrem de frumos!

Breville este un brand de top in gama aparatelor de bucatarie mici, prezent in peste 50 de tari, cu o istorie de peste 40 de ani in domeniul sandwich toasterelor.

Este deosebit de ușor de utilizat, fiind echipat cu 2 indicatoare luminoase, mâner „rece”, piciorușe antialunecare, iar curățarea platanelor antiaderente se face foarte ușor.

DSC_0268

 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1/2 cana apa minerala
  •  o cana si 1/2 lapte
  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei masline
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • sare
  • caise
  • crema de ciocolata

reteta preluata de la Naina’s kitchen

DSC_0264[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Amesteca intr-un bol ouale cu sarea, zaharul, uleiul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Adauga apoi laptele.
  2. Cerne faina si-adaug-o in ploaie amestecand mereu cu un tel sa nu se faca cocoloase in compozitie.
  3. La final incorporeaza apa minerala.
  4. Lasa compozitia deoparte 20-30 minute.
  5. Conecteaza aparatul Breville la o sursa de curent.
  6. Cand e fierbinte toarna cu polonicul din compozitie si cu o lingura intinde pe toata suprafata aparatului, intr-un strat subtire.
  7. Lasa cateva secunde (20) si apoi inchide capacul.
  8. Dupa prima clatita vei estima corect cam cat timp trebuie sa lasi. Procedeaza la fel cu restul compozitiei.
  9. Aseaza pe o farfurie prima clatita, unge-o cu crema de ciocolata, aseaza bucatele de caise apoi continua procedeul pana termini toate clatitele.
  10. Presara putin fistic si serveste!
  11. E foarte bun desi recunosc ca inspiratia nu era cu mine cand am asamblat :)))

[/preparare]

DSC_0286 DSC_0285

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Mmmmm ce clatite bune si aromate ai pregatit!!
    Sa folosesti cu drag si spor in continuare aparatul!
    Pup si o saptamana minunata!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email