zurli

Clatite cu caise si ciocolata, la aparatul Breville

Astazi m-am jucat cu Breville! Mai exact  Panini Maker Breville.

Da’ m-am jucat de-adevaratelea! Nu tu finete, rafinament sau bun gust (la aspect, ca la papilele alea care zic ca-i bun n-aveti ce comenta!)

Dar nu c-oi fi fost eu agitata sau neinspirata, ci doar voiam sa va arat ca ar putea sa-l manevreze si-un burlac, si-asa necioplit si brutal cum e el :)) (hai nu toti..:))) ) cam asa ar arata!

ps. oare m-a crezut cineva sau s-au prins cu totii ca nu, nu-i frumos :)))

Revenind la minunatul aparat va zic ca m-a cucerit din prima! Nu se lipeste nimic de el, clatitele se rumenesc extrem de frumos!

Breville este un brand de top in gama aparatelor de bucatarie mici, prezent in peste 50 de tari, cu o istorie de peste 40 de ani in domeniul sandwich toasterelor.

Este deosebit de ușor de utilizat, fiind echipat cu 2 indicatoare luminoase, mâner „rece”, piciorușe antialunecare, iar curățarea platanelor antiaderente se face foarte ușor.

DSC_0268

 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1/2 cana apa minerala
  •  o cana si 1/2 lapte
  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei masline
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • sare
  • caise
  • crema de ciocolata

reteta preluata de la Naina’s kitchen

DSC_0264[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Amesteca intr-un bol ouale cu sarea, zaharul, uleiul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Adauga apoi laptele.
  2. Cerne faina si-adaug-o in ploaie amestecand mereu cu un tel sa nu se faca cocoloase in compozitie.
  3. La final incorporeaza apa minerala.
  4. Lasa compozitia deoparte 20-30 minute.
  5. Conecteaza aparatul Breville la o sursa de curent.
  6. Cand e fierbinte toarna cu polonicul din compozitie si cu o lingura intinde pe toata suprafata aparatului, intr-un strat subtire.
  7. Lasa cateva secunde (20) si apoi inchide capacul.
  8. Dupa prima clatita vei estima corect cam cat timp trebuie sa lasi. Procedeaza la fel cu restul compozitiei.
  9. Aseaza pe o farfurie prima clatita, unge-o cu crema de ciocolata, aseaza bucatele de caise apoi continua procedeul pana termini toate clatitele.
  10. Presara putin fistic si serveste!
  11. E foarte bun desi recunosc ca inspiratia nu era cu mine cand am asamblat :)))

[/preparare]

DSC_0286 DSC_0285

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Mmmmm ce clatite bune si aromate ai pregatit!!
    Sa folosesti cu drag si spor in continuare aparatul!
    Pup si o saptamana minunata!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email