Clatite cu caise si ciocolata, la aparatul Breville

Astazi m-am jucat cu Breville! Mai exact  Panini Maker Breville.

Da’ m-am jucat de-adevaratelea! Nu tu finete, rafinament sau bun gust (la aspect, ca la papilele alea care zic ca-i bun n-aveti ce comenta!)

Dar nu c-oi fi fost eu agitata sau neinspirata, ci doar voiam sa va arat ca ar putea sa-l manevreze si-un burlac, si-asa necioplit si brutal cum e el :)) (hai nu toti..:))) ) cam asa ar arata!

ps. oare m-a crezut cineva sau s-au prins cu totii ca nu, nu-i frumos :)))

Revenind la minunatul aparat va zic ca m-a cucerit din prima! Nu se lipeste nimic de el, clatitele se rumenesc extrem de frumos!

Breville este un brand de top in gama aparatelor de bucatarie mici, prezent in peste 50 de tari, cu o istorie de peste 40 de ani in domeniul sandwich toasterelor.

Este deosebit de ușor de utilizat, fiind echipat cu 2 indicatoare luminoase, mâner „rece”, piciorușe antialunecare, iar curățarea platanelor antiaderente se face foarte ușor.

DSC_0268

 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1/2 cana apa minerala
  •  o cana si 1/2 lapte
  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei masline
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • sare
  • caise
  • crema de ciocolata

reteta preluata de la Naina’s kitchen

DSC_0264[preparare title=”Mod de preparare”]

Conde
  1. Amesteca intr-un bol ouale cu sarea, zaharul, uleiul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Adauga apoi laptele.
  2. Cerne faina si-adaug-o in ploaie amestecand mereu cu un tel sa nu se faca cocoloase in compozitie.
  3. La final incorporeaza apa minerala.
  4. Lasa compozitia deoparte 20-30 minute.
  5. Conecteaza aparatul Breville la o sursa de curent.
  6. Cand e fierbinte toarna cu polonicul din compozitie si cu o lingura intinde pe toata suprafata aparatului, intr-un strat subtire.
  7. Lasa cateva secunde (20) si apoi inchide capacul.
  8. Dupa prima clatita vei estima corect cam cat timp trebuie sa lasi. Procedeaza la fel cu restul compozitiei.
  9. Aseaza pe o farfurie prima clatita, unge-o cu crema de ciocolata, aseaza bucatele de caise apoi continua procedeul pana termini toate clatitele.
  10. Presara putin fistic si serveste!
  11. E foarte bun desi recunosc ca inspiratia nu era cu mine cand am asamblat :)))

[/preparare]

DSC_0286 DSC_0285

 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Mmmmm ce clatite bune si aromate ai pregatit!!
    Sa folosesti cu drag si spor in continuare aparatul!
    Pup si o saptamana minunata!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]