clatite-cu-carne

clatite-cu-carne

Clatite cu carne

Pentru clatite:
Puteti sa le preparati dupa reteta voastra preferata de clatite din care eliminati zaharul.

Eu am facut cu 2 oua, o cana si jumatate faina, sare, o cana si jumatate apa minerala (aproximativ) si un vf. praf de copt.

Pentru umplutura:
300-400 gr carne tocata
o ceapa
2 catei usturoi
un ou
3 cuburi branza topita
100 ml apa.
sare
piper

In plus
200 ml smantana
2 oua
100 gr cascaval ras
unt pentru uns tava
ulei
+…..nelipsitul marar :)))))

Preparam clatitele.
Batem bine ouale cu sarea.
Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala .
Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani subtiri.
Punem putin ulei intr-o tigaie si adaugam cate un polonic din compozitie miscand usor tigaia-n toate partile pana acoperim fundul tigaii.
Prajim usor pe ambele parti (nu tare, se mai coc si-n cuptor).
Avem nevoie de 7-8 clatite.

Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata si usturoiul. Calim 2-3 minute dupa care adaugam carnea si mai calim 5 minute amestecand cand si cand.
Adaugam apa, sare si piper dupa gust si lasam 10-15 minute la fiert.

Oprim focul si lasam sa se racoreasca.
Adaugam branza topita si oul si omogenizam.

Luam din umplutura cate o lingura si punem pe fiecare clatita. Rulam.
Ungem tava cu unt.
Asezam clatitele in forma de spirala.

Batem ouale ramase cu smantana si sare.
Turnam peste clatitele din tava.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute , la foc mediu.
Scoatem tava, presaram cascavalul si mararul tocat marunt  si reintroducem in cuptor pentru alte 20 minute .
E delicios!!!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

33 Comentarii


  1. Amintiri din copilarie! Facea si mama clatite cu carne cand eram mica, am si uitat de ele 🙂 …
    Duminica placuta si tie!


  2. ohhhhh.foarte bune.daca m-ar vedea sotul facand clatite ar manca iar jumate din ele neumplute.fac si eu destul de des dar cand nu e el acasa.puup


  3. Super ideea cu clatitele asejate in cerc. De retinut. O zi frumoasa!


  4. Super ideea cu clatitele asejate in cerc. De retinut. O zi frumoasa!


  5. Super ideea cu clatitele asejate in cerc. De retinut. O zi frumoasa!


  6. Super ideea cu clatitele asejate in cerc. De retinut. O zi frumoasa!


  7. Super ideea cu clatitele asejate in cerc. De retinut. O zi frumoasa!


  8. Super ideea cu clatitele asejate in cerc. De retinut. O zi frumoasa!

  9. Anonymous says:

    Super bun…Cezar like !!!
    Si iaräsi in Forma aia Träznet:-)))))


  10. Reteta mea de clatite nu contine zahar,asa ca e perfecta pentru bunaciunea asta!Pupici multi!


  11. ce bine arata gabytzo!!!!!pup.


  12. Liana, e tare buna si rece.Pupici.


  13. sarah :)),fa-i ma si lui,multeeeee:)))
    Pup.


  14. Sara si Miki, o saptamana grozava si multumesc!


  15. Prietene , da, asa e si in plus si gaby like :))) si copiii like :)))).
    Da..puteam io alege alta forma? Nuuuu :)))
    O saptamana binecuvantata!


  16. Flory, asa de simplu se face.
    Pupici.


  17. Danutzo, multumesc.


  18. 🙂
    sarut’mana, Gaby!
    … caltite am papat si io ieri. Dar umplute cu gem de zmeura si capsiuni.
    Papa bun.

    Am si eu o rugaminte, spune-ne si noua, rogu-te, cu ce mai putem combina zmeura pentru a iesi un gem bun?
    Mandra mea a facut gem din zmeura si capsuni, si a iesit un deliciu. Mai avem niste zmeura, dar nu mai gasim capsuni. Cu ce ar putea fi combinate sa iasa yammmi, yammi?!
    🙂
    O saptamana frumoasa si bucuroasa iti dorim.
    Un raspuns voi pandi…
    🙂
    Las la portita… tandafiri.


  19. Salut Andrei.
    Sa va fie de bine.

    1.De ce vrei s-o combini? Toata copilaria mea am papat gem de zmeura si e tare bun asa.

    2.Daca totusi insisti :)), zmeura si capsuna fierb cam in acelasi timp si potrivita ar mai fi fragutza, dar tre’ cam multa.
    Ma gandesc la o caisa, de exemplu, c-ar fi o combinatie de gusturi cu mult diferite dar caisa are pulpa mai carnoasa, are pielita ..nu stiu cam ce ar iesi.
    Iti scriu acum asa, ce-mi trece prin minte pe moment dar de fapt in necunostinta de cauza :)) ca n-am combinat niciodata dulceturi/gemuri.
    Cu mar,banana, oare ce-ar iesi?:D :))).
    Sa-mi scrii ce-ati combinat .
    O saptamana buna si spor in toate!


  20. 🙂
    Gabitzu, combinam zmeura pentru a nu se mai simti zamburii aceia atat de bine. Combinata cu capsuni aproape ca samburii sunt insesizabili.
    Daca nu mai gasim deloc capsuni (ca ne-am trezit la spartu’ targului), mandra mea zicea sa combinam zmeura cu ciresele acelea mari, carnoase!
    🙂
    Dar cred ca interesant ar fi si cu caise, cum ai spus tu. Ma gandeam ca tu ai mai experimentat…
    🙂
    Andrushca te va anunta cu ce s-a combinat zmeura noastra.
    Iti multumesc pentru raspuns.


  21. Ma primesti in vizita? 😀 Dar sa ma primesti cu clatite :))
    Pup!


  22. superbe clatitele tale, ca de altfel toate cele bunatati de pe aici….


  23. 🙂
    Buna de dimineatza, tuturor!

    Gabitzu, Andrushca te anunta ca gemul de zmeura s-a combinat tot cu capsuni. Dar cred ca au fost din plastic capsunile, nu aveau nici aroma, nici gust… doar culoare.
    A iesit bun, dar nu foarte bun.

    O zi minunata va doresc.
    Las la portita… floarea soarelui („furata” de la alessia)
    🙂

  24. Anonymous says:

    Super clatitele tale si frumoase !!Pentru Andrei…..zmeura + mure= Yamyyyyy !!! sau zmeura + afine, sau chiar toate trei impreuna !! care ar fi de fapt o dulceata de Fructe de Padure !! spor la treaba ,tuturor.


  25. @anonim, multumesc mult!
    Ideea este daca in acea combinatie se simt samburii atat de pregnanti…
    🙂
    E o indispozitie pentru papilele mele gustative. Sunt mai „carcotas”
    🙂
    Insa cu certitudine vom incerca si ideile tale, suna foaaarte interesant.
    Multam frumos.
    O zi fantastica sa ai.


  26. Wowwwww!Arata fantastic,si sigur are si acelasi gust!O idee minunata.Nu-mi place sa fac clatite,asa ca pîna ma apuc de treaba…vezi ca sun la usa =))


  27. :))))
    Maya, sunt tare bune si reci, noi am papat si dimineata, ca seara am papat doar eu cu puii si au fost sanse sa mai si ramana :))), ca daca manca si sotul, ramanea numa’ tava :))))
    Imi place mult sa le fac.


  28. Ziua bună, Găbiţu şi tuturor! 🙂

    Sunt grozave clătitele tale cu carne. Şi îmi place mult cum le-ai dispus în tavă!

    De ceva vreme eu am înlocuit clătitele din reţeta asta cu…cannelloni! 🙂
    Ştiu că este, de fapt, altceva, alt preparat, dar la mine e aceeaşi…viteză de a face lucrurile. Cel puţin în ultima vreme. 🙂
    Şi, sinceră să fiu, nici nu mă dau în vânt să prăjesc clătitele. 🙂
    Când nu am încotro şi…trebuie să le fac totuşi, ştii ce repede mi-amintesc…cât de nesănătoase sunt…ce „bombe calorice” etc etc? :))
    Mmmmm, da’ când îs făcute de altul…taaareee mai sunt bune!:)) Şi chiar…sănătoase! :))

    Andrei, din acelaşi motiv ca al tău:), eu am combinat anul trecut zmeura cu…pepene galben! 🙂 M-am crucit io singurică de câţi fluturi se zbânţuiesc prin tărtăcuţa mea, dar rezultatul a fost uimitor. De bun! :))


  29. Saaaaluuut!!!
    Alessia, daca ai sti tu de cand imi doresc io cannelloni:D, dar eu aici nu am gasit :((((.
    Am vazut o gramada de retete faine dar daca nu-s…
    Si… am io fetele mele prin tara la care mai apelez, dar parca totusi sa le rog si astea sa mi le trimita…:))


  30. Anonim, multumesc. Si de urare si ca incerci sa-mi ajuti amicul.Spor in toate si tie.


  31. Serios?! Unde „aici” nu se găsesc cannelloni? Parcă e greu de crezut 🙁

    Eu toate pastele pe care le folosesc sunt de la Barilla. Am încercat o mulţime de alte feluri, dar ca acestea nu am găsit care să-mi placă mai mult.
    Chiar în Italia, oriunde am fost, de la nord la sud, toţi prietenii mei tot pe acestea le folosesc în mod curent.

    Evident că cele mai faine paste sunt tot alea proaspete, făcute în casă…ca la mama lor :), dar…mama lui de timp, NA! :))

    Eu sunt în Iaşi. Dai un pup dacă îţi pun pe un maxi-taxi un pachet cu ce crezi tu că ai nevoie şi nu găseşti pe la tine, a, dai?! :))


  32. :))))))
    Eu locuiesc..unde pasteau caprele Irinucai :))), adica-n locusorul unde a facut Creanga cele mai mari pozne :)), Brosteni, Suceava, unde nu este Carrefour, Kaufland, Billa , Metro sau altceva :).
    Avem doar un super market la care nu e..dom-le!:))


  33. Superb loc!:) Vezi, eu sunt acolo unde bădia Creangă făcea cele mai mari pozne cu…Eminescu! În vreme ce, în Bojdeuca din Ţicău, nevastă-sa se tot strofoca să le pregătească fel de fel de bucate, deh! :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]