Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara remuscari 🙂

Asa ca, cu toate cele la-ndemana nu-ti ramane decat sa cauti retete si  s-alegi.

Daca intai am ales painea fara gluten, acum m-am oprit la o portie de clatite pe care le-am servit la micul dejun alaturi de magiun fara zahar, inspirata fiind de aceeasi Natalia, la care gasesti multe retete sanatoase pe blog.

Din reteta de fata ies 5 clatite, adica…cam doua portii,  dar eu recunosc, am mancat 3 clatite fara gluten :))

Bine, acu’ nu va asteptati ca aceste clatite sa fie identice cu clatitele cu lapte si faina, n-au nicio treaba cu alea, nici n-au cum…sunt niste clatite elastice si bune, pe baza de ou, dar care va satisfac pofta si-atunci cand va hraniti sanatos sau aveti probleme medicale.

Stiti ce-am mai remarcat? Retetele astea sanatoase se fac si mult mai simplu 🙂

Ingrediente clatite fara gluten – 2 portii

Mod de preparare clatite fara gluten, lactate si carbohidrati.

Puneti toate ingredientele, cu exceptia untului, intr-un bol si le bateti cu un tel 2 minute.

Incingeti tigaia de clatite si-o ungeti cu unt.

Lasati sa se topeasca si puneti aproximativ 1/5 din amestec cu un polonic, inclinand usor tigaia.

Prajiti clatita timp de 1-2 minute, pana cand vedeti ca suprafata s-a legat si deschis la culoare, iar cu ajutorul unei spatule late o invartiti si-o lasati inca un minut si pe cealalta parte.

Procedati la fel cu toata compozitia.

Serviti clatitele 2 cate 2 sau cate 3 :))), umplute dupa gustul vostru. In cazul meu – magiun de prune.

Eu zic – Saru’mana pentru masa! si m-apuc de treburi 🙂

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Cornuri moi Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat […]

Print Friendly, PDF & Email