Conopida gratinata – de post

Conopida gratinata – de post

Ce sa zic despre aceasta reteta de conopida gratinata?

Sa zic ca-i o mancare simpla si usoara, de post? Sa zic ca iubesc conopida – cruda, fiarta, murata sau cum o fi? Dar pot sa mai zic si ca ai mei copii m-au cam refuzat :))), asa ca mi-a cam ramas mie.

Ei prefera legumele mai degraba crude sau daca-s fierte sa fie in piureuri, nu-n ceva in care le vad :))

Insa cu sigurata voi, citind reteta, veti hotari daca vreti sau nu s-o preparati 🙂

conopida-gratinata

Ingrediente reteta Conopida gratinata de post

  • 500 gr conopida
  • o ceapa
  • 350 ml lapte de soia
  • o lingura rasa amidon
  • 30 ml ulei
  • 2 catei usturoi
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper

conopida-gratinata-2

Conde

Mod de preparare reteta Conopida gratinata de post

  1. Pregateste o oala in care ai pus apa cu o lingurita sare fina.
  2. Spala bine conopida, rupe-o bucatele si pune-o in oala cu apa cand aceasta a dat in clocot.
  3. Las-o la fiert 10-12 minute.
  4. Intre timp pregateste sosul.
  5. Curata ceapa, spal-o si toac-o cubulete.
  6. Incinge uleiul si pune ceapa. Caleste-o 2 minute apoi adauga laptele de soia.
  7. Intr-o canita dilueaza amidonul cu putin lapte de soia si adauga-l in vas atunci cand laptele s-a infierbantat.
  8. Amesteca pana ce sosul se ingroasa , apoi adauga nucsoara si sare dupa gust. Usturoiul piseaza-l marunt si adauga-l in sos.
  9. Pregateste un vas termorezistent uns cu putin ulei, aseaza bucatelele de conopida si toarna sosul.
  10. Baga vasul la cuptor si lasa pana ce preparatul se rumeneste frumos.
  11. Clar nu egaleaza conopida gratinata cu oua si cascaval :))), dar totusi…este o reteta de post 🙂

Puteti presara deasupra niste branza de post inainte de a introduce vasul in cuptor.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Dupa cum arata, eu as pregati, fie si numai pentru mine.
    Stii ce e haios, Gabitule…cand eram copil, nu mancam multe, ex.ardei gras, urzici (bine, din alea nu mananc nici acum), dar acum, ca si adult, ador legumele diverse, in stadii diverse de preparare. Deci, daca te-au refuzat acum copiii, e posibil sa ajunga sa o indrageasca mari fiind si chiar sa tina minte ce bine mai arata cand erau ei copii :)))
    Nu stiu daca am fost coerenta, dar tu intelegi! :)))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Paste cu sos de rosii si ciuperci

Paste cu sos de rosii si ciuperci

Pentru astazi, ajun de Boboteaza (zi de post) , am ales sa postez o reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata zilelor de dulce, adaugand ton, carne sau branzeturi. E […]