Conopida gratinata – de post

Conopida gratinata – de post

Ce sa zic despre aceasta reteta de conopida gratinata?

Sa zic ca-i o mancare simpla si usoara, de post? Sa zic ca iubesc conopida – cruda, fiarta, murata sau cum o fi? Dar pot sa mai zic si ca ai mei copii m-au cam refuzat :))), asa ca mi-a cam ramas mie.

Ei prefera legumele mai degraba crude sau daca-s fierte sa fie in piureuri, nu-n ceva in care le vad :))

Insa cu sigurata voi, citind reteta, veti hotari daca vreti sau nu s-o preparati 🙂

conopida-gratinata

Ingrediente reteta Conopida gratinata de post

  • 500 gr conopida
  • o ceapa
  • 350 ml lapte de soia
  • o lingura rasa amidon
  • 30 ml ulei
  • 2 catei usturoi
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper

conopida-gratinata-2

Mod de preparare reteta Conopida gratinata de post

  1. Pregateste o oala in care ai pus apa cu o lingurita sare fina.
  2. Spala bine conopida, rupe-o bucatele si pune-o in oala cu apa cand aceasta a dat in clocot.
  3. Las-o la fiert 10-12 minute.
  4. Intre timp pregateste sosul.
  5. Curata ceapa, spal-o si toac-o cubulete.
  6. Incinge uleiul si pune ceapa. Caleste-o 2 minute apoi adauga laptele de soia.
  7. Intr-o canita dilueaza amidonul cu putin lapte de soia si adauga-l in vas atunci cand laptele s-a infierbantat.
  8. Amesteca pana ce sosul se ingroasa , apoi adauga nucsoara si sare dupa gust. Usturoiul piseaza-l marunt si adauga-l in sos.
  9. Pregateste un vas termorezistent uns cu putin ulei, aseaza bucatelele de conopida si toarna sosul.
  10. Baga vasul la cuptor si lasa pana ce preparatul se rumeneste frumos.
  11. Clar nu egaleaza conopida gratinata cu oua si cascaval :))), dar totusi…este o reteta de post 🙂

Puteti presara deasupra niste branza de post inainte de a introduce vasul in cuptor.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Dupa cum arata, eu as pregati, fie si numai pentru mine.
    Stii ce e haios, Gabitule…cand eram copil, nu mancam multe, ex.ardei gras, urzici (bine, din alea nu mananc nici acum), dar acum, ca si adult, ador legumele diverse, in stadii diverse de preparare. Deci, daca te-au refuzat acum copiii, e posibil sa ajunga sa o indrageasca mari fiind si chiar sa tina minte ce bine mai arata cand erau ei copii :)))
    Nu stiu daca am fost coerenta, dar tu intelegi! :)))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute. Dupa cele manastiresti, au urmat astea. Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde. […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri ciupercute – de post

Fursecuri ciupercute – de post

As vrea o introducere pentru reteta de Fursecuri ciupercute – de post, da’ nu gasesc. Sa imi tot laud eu retetele parca nu se face :)), da’ sincer, se topesc in gura! Si se fac […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email