Copanele de pui umplute cu ciuperci, in sos de smantana

Copanele de pui umplute cu ciuperci, in sos de smantana

 

Ingrediente

7-8 copănele de pui dezosate
3 linguri ulei măsline
2 linguri sos de soia
sare
piper
200 gr ciuperci
o ceapă
o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
2 buc. brânză topită
un ou
200 gr smântână
50 gr caşcaval
o linguriţă usturoi pudră

Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor.
Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui.
http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute.
Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute. Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza  topită, omogenizăm şi oprim focul.
Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie.
Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele.
Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent.
Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe.
Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.
Servim cald.
Noi am servit cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

17 Comentarii


  1. Un petit plat bien a mon goût, fantastique!

    Bisous


  2. Sa aveti pofta ca tare bine arata!


  3. Sa stii ca imi fac si mie cu ochii cartofii aia, ii prestez si eu maine 🙂 Te salut cu drag!


  4. Tare bine mai arata, felicitari pentru realizare!


  5. Mmm, umplute cu ciuperci, tare bune trebuie sa fie!!Pupici si o seara cat mai plina de iubire, iti doresc!


  6. Delicios!!! Imi place foarte tare combinatia de pui-smantana-usturoi! Si-mi place foarte tare vasul in care ai gatit aceste bunatati! Pupici si o zi plina de dragoste!


  7. Combinatia asta e perfecta ptr mine , imi place tare !!!

  8. Dragoi V. says:

    Foarte bun,o reteta minunata,am sa incerc si eu!


  9. Cred ca-s foarte gustoasee! Am ceva emotii cu dezosarea dar sper sa ma descurc. Te pup! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email