Copanele de pui umplute cu ciuperci, in sos de smantana

Copanele de pui umplute cu ciuperci, in sos de smantana

 

Ingrediente

7-8 copănele de pui dezosate
3 linguri ulei măsline
2 linguri sos de soia
sare
piper
200 gr ciuperci
o ceapă
o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
2 buc. brânză topită
un ou
200 gr smântână
50 gr caşcaval
o linguriţă usturoi pudră

Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor.
Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui.
http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute.
Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute. Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza  topită, omogenizăm şi oprim focul.
Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie.
Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele.
Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent.
Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe.
Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.
Servim cald.
Noi am servit cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

17 Comentarii


  1. Un petit plat bien a mon goût, fantastique!

    Bisous


  2. Sa aveti pofta ca tare bine arata!


  3. Sa stii ca imi fac si mie cu ochii cartofii aia, ii prestez si eu maine 🙂 Te salut cu drag!


  4. Tare bine mai arata, felicitari pentru realizare!


  5. Mmm, umplute cu ciuperci, tare bune trebuie sa fie!!Pupici si o seara cat mai plina de iubire, iti doresc!


  6. Delicios!!! Imi place foarte tare combinatia de pui-smantana-usturoi! Si-mi place foarte tare vasul in care ai gatit aceste bunatati! Pupici si o zi plina de dragoste!


  7. Combinatia asta e perfecta ptr mine , imi place tare !!!

  8. Dragoi V. says:

    Foarte bun,o reteta minunata,am sa incerc si eu!


  9. Cred ca-s foarte gustoasee! Am ceva emotii cu dezosarea dar sper sa ma descurc. Te pup! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare cu sos

Aripioare cu sos

Stiti vorba aia ‘te lingi pe degete!’ ? No…poate nu suna asa elegant, da’ daca asta-i adevarul..:)) O portie de aripioare cu care o sa-ti rasfeti familia, o reteta pe care cu siguranta o s-o […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email