zurli

Copanele de pui umplute cu ciuperci, in sos de smantana

Copanele de pui umplute cu ciuperci, in sos de smantana

 

Ingrediente

7-8 copănele de pui dezosate
3 linguri ulei măsline
2 linguri sos de soia
sare
piper
200 gr ciuperci
o ceapă
o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
2 buc. brânză topită
un ou
200 gr smântână
50 gr caşcaval
o linguriţă usturoi pudră

Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor.
Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui.
http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute.
Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute. Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza  topită, omogenizăm şi oprim focul.
Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie.
Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele.
Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent.
Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe.
Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.
Servim cald.
Noi am servit cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

17 Comentarii


  1. Un petit plat bien a mon goût, fantastique!

    Bisous


  2. Sa aveti pofta ca tare bine arata!


  3. Sa stii ca imi fac si mie cu ochii cartofii aia, ii prestez si eu maine 🙂 Te salut cu drag!


  4. Tare bine mai arata, felicitari pentru realizare!


  5. Mmm, umplute cu ciuperci, tare bune trebuie sa fie!!Pupici si o seara cat mai plina de iubire, iti doresc!


  6. Delicios!!! Imi place foarte tare combinatia de pui-smantana-usturoi! Si-mi place foarte tare vasul in care ai gatit aceste bunatati! Pupici si o zi plina de dragoste!


  7. Combinatia asta e perfecta ptr mine , imi place tare !!!

  8. Dragoi V. says:

    Foarte bun,o reteta minunata,am sa incerc si eu!


  9. Cred ca-s foarte gustoasee! Am ceva emotii cu dezosarea dar sper sa ma descurc. Te pup! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email