Cornete cu frisca

Cornete cu frisca

Ingrediente

  • ingrediente pentru 45-50 bucati:
  • 250 gr untura
  • 250 ml + 200 ml smantana
  • drojdie 20 grame
  • un ou
  • 4-5 linguri zahar
  • un varf cutit sare
  • faina cat cuprinde
  • 300 ml frisca lichida
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul.
Impartim aluatul in 3.
Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pe masa infainata. Ii taiem marginile asa incat sa obtinem un patrat sau dreptunghi cu laturile perfecte apoi cu un cutit taiem fasii lungi pe care le rulam pe cornete asa ca in foto.
Asezam cornetele intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce capata o usoara culoare galben-maroniu. (aprox 20-25 min la cuptorul meu).
Le scoatem si fierbinti, tinand cu un prosop sau manusa de bucatarie  de cornet, le tragem usor si le asezam in zahar pudra.
Cand s-au racit le umplem cu frisca facuta din 300 ml  frisca lichida si 200 ml smantana+ 2 linguri zahar pudra.
Se lasa pana a doua zi. Cu cat sunt lasate mai mult cu atat sunt mai bune. Peste doua- trei  zile se topesc in gura de fragede ce devin (daca rezista:)))) )

Cateva poze din timpul prepararii

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. DE UNDE IAU FORMELE DE RULOU?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]