zurli

Cornulete cu nucă şi vanilie

Cornulete cu nucă şi vanilie

Ingrediente
210 gr margarină
70 gr zahăr
100 gr nucă măcinată
un ou
280 gr făină grâu
un plic praf de copt
un vf. cuţit sare

zahăr pudră şi zahăr vanilat

Mod de preparare
Mixează spumă margarina împreună cu zahărul.
Adugă oul şi mixează în continuare.
Încorporează nuca măcinată şi omogenizează.
Pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi amestecă uşor.
Vei obţine un aluat molicel dar destul de ferm pentru modelare.

Preîncălzeşte cuptorul şi aşează o hârtie de copt pe tava în care vei coace cornuleţele.
Cu mâna uscată ia câte puţin din aluat, formează mici suluri cărora le vei da formă de potcoavă şi aşează-le în tavă.
Coace la foc mediu până se rumenesc uşor.
Scoate-le si , fierbinţi, trece-le cu grijă (sunt foarte fragede) prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Sursa .
Multumesc , Ancuţo.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Sa va fie de bine! Pupici si o saptamana usoara!


  2. Cred ca sunt super gustoase!!!


  3. Sunt super gustoase cornuletele astea. Vreau si eu vreo doua duzini sa imi ajunga pana fac si eu :)). Pup


  4. Uite ce bunatati a gatit Gaby, sunt pentru mine, nu? Imi plac fff mult cornuletele cu nuca! Pupicei!


  5. Deja imi imaginez cum se topesc in gura! da…ne-ai facut pofta 😛 rau de tot :))


  6. Stiu cat sunt de delicioase.Pup!


  7. Ce pofta mi-ai facut, abia astept Craciunul, probabil atunci intru si eu in „faza” de cornutele si biscuiti 🙂


  8. Fragede si bune cornuletele astea!


  9. Am trecut o fuga si pe-aici.. doar ca sa le mai admir odata!
    Pupici


  10. Imi plac tare mult aceste cornulete !!!! Duminica placuta!


  11. Arata super bine cornuletele,sunt si usor de preparat.


  12. DELICIOASE


  13. super bune si eu vreau


  14. mai nainte le-am scos din cuptor si sunt fff bune..se topesc in gura 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email