Cornulete de post cu bors

Cornulete de post cu bors

Cele mai grozave cornulete de post mancate de mine.
Se fac atat de simplu si dispar atat de repede.
Multumesc Sara & Miki pentru reteta.

Ingrediente
400 gr faina
o lingura de zahar
150 ulei
100 ml bors
1/2 lingurita sare
o lingura zahar
un pliculet drojdie uscata
doua pliculete zahar vanilat
coaja rasa portocale
gem de prune sau rahat, pentru umplut
zahar pudra

Amestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia.
Omogenizati.
Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin.
Framantati un aluat maleabil, nelipicios. Strangeti aluatul intr-o forma de bila mare.
Pe blatul de lucru infainat aplatizati bila de aluat cu sucitorul intinzand o foaie rotunda de 1cm grosime.
Impartiti cu cutitul foaia in doua, apoi in 4, si tot despartiti unghiurile formate in doua pana obtineti 12 sau 16 bucati.
(pentru a intelege procedeul va uitati AICI.)
Puneti la baza fiecarei bucati de aluat o lingurita de gem sau o bucatica de rahat si rulati de la baza spre varf.
In tava tapetata cu hartie pentru copt asezati cornuletele lasand distanta intre ele.
Preincalziti cuptorul timp in care dati tava la frigider.
Coaceti cornuletele la foc mediu pana prind culoare apoi le pudrati cu zahar.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

24 Comentarii


  1. Hummmm… sa l’air délicieux ils sont parfait j’en veux 10 pour paris!


  2. Ma bucur ca ti-au placut. Ai vazut ce rapide sunt, dar la fel de rapid dispar si din farfurie. Pup!


  3. Ma bucur ca ti-au placut. Ai vazut ce rapide sunt, dar la fel de rapid dispar si din farfurie. Pup!


  4. Mi-au facut si mie cu ochiul 🙂


  5. Cred ca sunt tare bune!Trebuie incercata reteta,prea sunt tentante!


  6. O bucata ratacita pe undeva?Ma indoiesc ca au mai ramas:)


  7. Mmmmmmmmmmmmmm…cat imi plac! Imi aduc aminte de copilarie! Te imbratisez!


  8. Reteta arata foarte bine.Urmeaza sa o incerc la sfarsitul saptamani.


  9. Mmm… un deliciu! Trebuie probata!


  10. Fragede si super delicioase!!!Pupici!


  11. Eu n-am bors… imi trimiti si mie? :))


  12. M-ai convins! Le incerc si eu!! TE pup


  13. Ah ce bune si fragede cred ca sunt….


  14. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com


  15. Super bune trebuie sa fi fost,pup Gabi scumpa

  16. Anonymous says:

    superbe!!!!!!am mai mancat facute cu bors…intr-adevar se topesc in gura….dar am o intrebare: in reteta se spune ca se baga tava in frigider….ceva detalii ca sa inteleg si eu ca sunt mai nepriceputa…de ex. la ce moment din operatiune se baga la frigider? cornuletele sunt deja portionate sau bagam la frigider bila de aluat? cat timp tre’ sa stea la frigider? multumesc anticipat…oricum mi-e o pofta…abia astept sa le fac….doar cand vad pozele si parca simt mirosul, ….inca o data…superbe!!! si sunt convinsa ca sunt la fel de delicioase…


  17. Neatza !
    Mpai uite..”In tava tapetata cu hartie pentru copt asezati cornuletele lasand distanta intre ele.
    Preincalziti cuptorul timp in care dati tava la frigider.” deci tava inainte de a fi bagata la cuptor, cornuletele-s deja facute, aranjate la locul lor in tava.
    Cred ca le-am lasat vreo 10 minute, in reteta scria 15.
    Spor si pofta buna!


  18. Oh, ce frumoase sunt! Ador cornuletele <3
    te pup draga mea!


  19. Cu postarea asta cred ca ai convins multi pofticiosi !! ;0 Arata tare bine cornuletele !!


  20. Cornuletele sunt preferatele mele dar cu bors?Merita incercate.Multumesc de reteta.


  21. Super delicioase! >:D<


  22. Postarea si aspectul lor in photo-ul tau m-au convins sa le incerc azi. Insa, aluatul nu mi-a iesit deloc cum arata la tine. La mine pare ticsit de ulei si chiar daca la a doua tura tot am pus mai putin, nu s-a sesizat diferenta. Am sa mai incerc. Multumim de reteta, gustul este grozav la final!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]