Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune.

Aromate, dragalase si fragede ­čśë

Ingrediente Cornulete de post cu miere si nuca

  • Pentru cornulete
  • 340 g faina alba
  • 220 g margarina (Delma, am pus eu)
  • o lingurita praf de copt
  • 80 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g nuci macinate
  • putina sare
  • In plus
  • miere de albine
  • esenta de rom
  • nuca macinata amestecata cu zahar pudra

Mod de preparare Cornulete de post cu miere si nuca

Din toate ingredientele pentru cornulete formati un aluat pe care-l amestecati cu mana, intr-un bol.

Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

Pregatiti o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Scoateti aluatul de la rece, luati cate putin din el in mana, formati un mic sul pe care atunci cand il asezati in tava-l modelati in forma de potcoava.

Daca aluatul e prea lipicios pudrati putina faina deasupra ca sa va ajute la modelat. Nu mai puneti faina in aluat.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti cornuletele la 170 grade pentru 15-17 minute; trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Lasati sa se racoreasca 2-3 minute.

Intr-o farfurie puneti 2 linguri de miere si o lingurita esenta rom. Omogenizati si puneti cate 15-20 cornulete, pe care cu mainile le „amestecati” cu mierea, pana cand sunt bine cuprinse. Amestecati usor sa nu rupeti cornuletele. Le luati apoi si le puneti intr-oun vas in care ati amestecat nuca macinata cu zahar pudra vanilinat. „Amestecati” din nou. Procedati la fel cu toate cornuletele, adaugand miere si rom in farfurie cand e necesar.

Gata! Pofta buna! ­čśë

Nu, nu se pastreaza in cutii pentru ca…se mananca :)))

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. foarte delicioase le-am executat!!!

Public─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu g─âtire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu g─âtire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email