Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune.

Aromate, dragalase si fragede 😉

Ingrediente Cornulete de post cu miere si nuca

  • Pentru cornulete
  • 340 g faina alba
  • 220 g margarina (Delma, am pus eu)
  • o lingurita praf de copt
  • 80 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g nuci macinate
  • putina sare
  • In plus
  • miere de albine
  • esenta de rom
  • nuca macinata amestecata cu zahar pudra

Mod de preparare Cornulete de post cu miere si nuca

Din toate ingredientele pentru cornulete formati un aluat pe care-l amestecati cu mana, intr-un bol.

Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

Pregatiti o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Scoateti aluatul de la rece, luati cate putin din el in mana, formati un mic sul pe care atunci cand il asezati in tava-l modelati in forma de potcoava.

Daca aluatul e prea lipicios pudrati putina faina deasupra ca sa va ajute la modelat. Nu mai puneti faina in aluat.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti cornuletele la 170 grade pentru 15-17 minute; trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Lasati sa se racoreasca 2-3 minute.

Intr-o farfurie puneti 2 linguri de miere si o lingurita esenta rom. Omogenizati si puneti cate 15-20 cornulete, pe care cu mainile le „amestecati” cu mierea, pana cand sunt bine cuprinse. Amestecati usor sa nu rupeti cornuletele. Le luati apoi si le puneti intr-oun vas in care ati amestecat nuca macinata cu zahar pudra vanilinat. „Amestecati” din nou. Procedati la fel cu toate cornuletele, adaugand miere si rom in farfurie cand e necesar.

Gata! Pofta buna! 😉

Nu, nu se pastreaza in cutii pentru ca…se mananca :)))

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. foarte delicioase le-am executat!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email