Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune.

Aromate, dragalase si fragede 😉

Ingrediente Cornulete de post cu miere si nuca

  • Pentru cornulete
  • 340 g faina alba
  • 220 g margarina (Delma, am pus eu)
  • o lingurita praf de copt
  • 80 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g nuci macinate
  • putina sare
  • In plus
  • miere de albine
  • esenta de rom
  • nuca macinata amestecata cu zahar pudra

Mod de preparare Cornulete de post cu miere si nuca

Din toate ingredientele pentru cornulete formati un aluat pe care-l amestecati cu mana, intr-un bol.

Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

Pregatiti o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Scoateti aluatul de la rece, luati cate putin din el in mana, formati un mic sul pe care atunci cand il asezati in tava-l modelati in forma de potcoava.

Daca aluatul e prea lipicios pudrati putina faina deasupra ca sa va ajute la modelat. Nu mai puneti faina in aluat.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti cornuletele la 170 grade pentru 15-17 minute; trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Lasati sa se racoreasca 2-3 minute.

Intr-o farfurie puneti 2 linguri de miere si o lingurita esenta rom. Omogenizati si puneti cate 15-20 cornulete, pe care cu mainile le „amestecati” cu mierea, pana cand sunt bine cuprinse. Amestecati usor sa nu rupeti cornuletele. Le luati apoi si le puneti intr-oun vas in care ati amestecat nuca macinata cu zahar pudra vanilinat. „Amestecati” din nou. Procedati la fel cu toate cornuletele, adaugand miere si rom in farfurie cand e necesar.

Gata! Pofta buna! 😉

Nu, nu se pastreaza in cutii pentru ca…se mananca :)))

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. foarte delicioase le-am executat!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]