Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune.

Aromate, dragalase si fragede 😉

Ingrediente Cornulete de post cu miere si nuca

  • Pentru cornulete
  • 340 g faina alba
  • 220 g margarina (Delma, am pus eu)
  • o lingurita praf de copt
  • 80 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g nuci macinate
  • putina sare
  • In plus
  • miere de albine
  • esenta de rom
  • nuca macinata amestecata cu zahar pudra

Mod de preparare Cornulete de post cu miere si nuca

Din toate ingredientele pentru cornulete formati un aluat pe care-l amestecati cu mana, intr-un bol.

Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

Pregatiti o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Scoateti aluatul de la rece, luati cate putin din el in mana, formati un mic sul pe care atunci cand il asezati in tava-l modelati in forma de potcoava.

Daca aluatul e prea lipicios pudrati putina faina deasupra ca sa va ajute la modelat. Nu mai puneti faina in aluat.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti cornuletele la 170 grade pentru 15-17 minute; trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Lasati sa se racoreasca 2-3 minute.

Intr-o farfurie puneti 2 linguri de miere si o lingurita esenta rom. Omogenizati si puneti cate 15-20 cornulete, pe care cu mainile le „amestecati” cu mierea, pana cand sunt bine cuprinse. Amestecati usor sa nu rupeti cornuletele. Le luati apoi si le puneti intr-oun vas in care ati amestecat nuca macinata cu zahar pudra vanilinat. „Amestecati” din nou. Procedati la fel cu toate cornuletele, adaugand miere si rom in farfurie cand e necesar.

Gata! Pofta buna! 😉

Nu, nu se pastreaza in cutii pentru ca…se mananca :)))

Conde

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. foarte delicioase le-am executat!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]

Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]