zurli

Cornuri cu gem

Cornuri cu gem

Aluat:
600-700 gr faina
200 ml iaurt
100 ml lapte dulce
2 linguri zahar
o lingurita sare
un cubulet drojdie (25gr)
4 linguri untura
un ou

Umplutura:
magiun de prune
bucati de ciocolata alba

Zahar pudra

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu putin lapte cald,zahar si doua linguri faina. Se lasa 10 minute la loc cald.
Se adauga faina, iaurtul incalzit usor impreuna cu laptele, oul,untura si zaharul.
Se framanta bine timp de 5 minute,dupa care se adauga sarea si se mai framanta 2-3 minute.
Nu cred ca se poate exprima in scris consistenta aluatului. Trebuie sa fie si nelipicios, sa nu fie nici moale dar nici tare si sa fie placut la „manevrat” asa incat nici sa nu se intinda dar sa fie si usor de modelat.
De aceea se mai poate adauga dupa caz faina , putin ulei sau lapte cald.

Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la loc cald timp de cel putin o ora.

Se rastoarna apoi pe masa de lucru infainata si se imparte in doua.
Din fiecare jumatate formam cate o bila mare care va fi apoi aplatizata cu ajutorul sucitorului si taiata in 8 ca AICI (acolo e taiat in mai multe parti,eu am taiat doar in 8)
Prima tava de cornuri am umplut-o cu magiun de prune, a doua cu ciocolata.
Am pus cate o lingurita magiun si am rulat de la baza mare catre varf.
In cazul al doilea am pus cate o patratica de ciocolata alba,ruland cu grija sa nu rup aluatul.

Am copt cornurile in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt, la aproximativ 185 grade pana s-au rumenit.

Le-am scos si le-am pudrat, calde, cu zahar.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. a disparut ciocolata alba din titlu?! ce oamini 😀


  2. Da , Cristi, dar s-a pastrat in text:d:)))
    Salutari calde!


  3. Deocamdata! deocamdata s-a pastrat in text, dar ma astept sa dispara si de acolo tot asa brusc si pe sest :(((

    Cred ca e vreun brotac care o lipaie


  4. Gabitza, am sa fac cornurile tale chiar azi! am cautat pe google image si ale tale mi-au sarit in ochi plus ca ingredientele sunt super la indemana. Cred ca o sa iasa o minune! te instiintez cum mi-au iesit :-). Pup

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Print Friendly, PDF & Email