Cornuri cu gem

Cornuri cu gem

Aluat:
600-700 gr faina
200 ml iaurt
100 ml lapte dulce
2 linguri zahar
o lingurita sare
un cubulet drojdie (25gr)
4 linguri untura
un ou

Umplutura:
magiun de prune
bucati de ciocolata alba

Zahar pudra

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu putin lapte cald,zahar si doua linguri faina. Se lasa 10 minute la loc cald.
Se adauga faina, iaurtul incalzit usor impreuna cu laptele, oul,untura si zaharul.
Se framanta bine timp de 5 minute,dupa care se adauga sarea si se mai framanta 2-3 minute.
Nu cred ca se poate exprima in scris consistenta aluatului. Trebuie sa fie si nelipicios, sa nu fie nici moale dar nici tare si sa fie placut la „manevrat” asa incat nici sa nu se intinda dar sa fie si usor de modelat.
De aceea se mai poate adauga dupa caz faina , putin ulei sau lapte cald.

Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la loc cald timp de cel putin o ora.

Se rastoarna apoi pe masa de lucru infainata si se imparte in doua.
Din fiecare jumatate formam cate o bila mare care va fi apoi aplatizata cu ajutorul sucitorului si taiata in 8 ca AICI (acolo e taiat in mai multe parti,eu am taiat doar in 8)
Prima tava de cornuri am umplut-o cu magiun de prune, a doua cu ciocolata.
Am pus cate o lingurita magiun si am rulat de la baza mare catre varf.
In cazul al doilea am pus cate o patratica de ciocolata alba,ruland cu grija sa nu rup aluatul.

Am copt cornurile in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt, la aproximativ 185 grade pana s-au rumenit.

Le-am scos si le-am pudrat, calde, cu zahar.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. a disparut ciocolata alba din titlu?! ce oamini 😀


  2. Da , Cristi, dar s-a pastrat in text:d:)))
    Salutari calde!


  3. Deocamdata! deocamdata s-a pastrat in text, dar ma astept sa dispara si de acolo tot asa brusc si pe sest :(((

    Cred ca e vreun brotac care o lipaie


  4. Gabitza, am sa fac cornurile tale chiar azi! am cautat pe google image si ale tale mi-au sarit in ochi plus ca ingredientele sunt super la indemana. Cred ca o sa iasa o minune! te instiintez cum mi-au iesit :-). Pup

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email