Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei.

Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac!

Aceste cornuri cu mac m-au atras de mult dar…nu le venise randul.

Acum le-am pregatit si v-am adus si voua reteta 🙂

cornuri-cu-mac2

Ingrediente Cornuri cu mac

  • 1 kg faina alba
  • 60 g drojdie proaspata
  • 100 g unt
  • 120 g zahar
  • un ou
  • 450-500 ml lapte caldut
  • 12 g sare

Pentru uns

  • 2 oua
  • 3 linguri mac

cornuri-cu-mac3[preparare title=”Mod de preparare Cornuri cu mac”]

  1. Intr-o canita amesteca bine drojdia cu o lingurita de zahar, pana ce se lichefiaza. Adauga 2 linguri din faina si putin lapte caldut, omogenizeaza si lasa pana ce amestecul isi dubleaza volumul.
  2. Intr-un bol mare puna faina, oul, zaharul, sarea si untul la temperatura camerei.
  3. Fa o gropita in mijloc si adauga drojdia.
  4. Incepe sa pui laptele caldut, putin cate putin, omogenizand aluatul.
  5. Framanta timp de 10 minute.
  6. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai pui putina faina sau sa reduci cantitatea de lapte (sa nu-l pui pe tot, ci doar 450-470 ml).
  7. Trebuie sa obtii un aluat de patiserie elastic, nelipicios.
  8. Acopera bolul cu un servet si lasa-l la dospit pentru o ora.
  9. Dupa ce a crescut frumos imparte-l in de bucati egale pe care le modelezi in forma de bilute. Eu am facut pe langa cornuri si niste placinte rotunde, umplute cu branza.
  10. Aplatizeaza fiecare bila cu sucitorul.
  11. Ruleaza foaia rotunda obtinuta, tragand usor de laterale pentru a alungi ruloul obtinut. Modelati ruloul in forma de cornuri.
  12. Asezati rulourile obtinute in tava tapetata cu hartie pentru copt.
  13. Lasati tava intr-un loc cald pana ce cornurile-si dubleaza volumul.
  14. Bateti bine cele doua oua ramase si ungeti cornurile.
  15. Presarati mac.
  16. Setati temperatura cuptorului la 160-165 grade si introduceti tava.
  17. Lasati pana ce cornurile cu mac se rumenesc frumos.

[/preparare]

Conde

cornuri-cu-mac4

cornuri-cu-mac5

cornuri-cu-mac6

cornuri-cu-mac7

cornuri-cu-mac8

cornuri-cu-mac4

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]

Gogosi de post

Gogosi de post

Mod de preparare Gogosi de post: La modul de preparare…prea mare filozofie nu-i. Pregatesti un bol curat in care torni faina si faci o gropita in mijloc.Intr-o canita diluezi drojdia cu putina apa calda. Adaugi 2 lingurite de faina, omogenizezi si torni in gropita formata in faina. Lasi 10 minute sa creasca.Adaugi zaharul, sarea, uleiul, coaja rasa si zaharul vanilat.[…]