Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei.

Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac!

Aceste cornuri cu mac m-au atras de mult dar…nu le venise randul.

Acum le-am pregatit si v-am adus si voua reteta 🙂

cornuri-cu-mac2

Ingrediente Cornuri cu mac

  • 1 kg faina alba
  • 60 g drojdie proaspata
  • 100 g unt
  • 120 g zahar
  • un ou
  • 450-500 ml lapte caldut
  • 12 g sare

Pentru uns

  • 2 oua
  • 3 linguri mac

cornuri-cu-mac3[preparare title=”Mod de preparare Cornuri cu mac”]

  1. Intr-o canita amesteca bine drojdia cu o lingurita de zahar, pana ce se lichefiaza. Adauga 2 linguri din faina si putin lapte caldut, omogenizeaza si lasa pana ce amestecul isi dubleaza volumul.
  2. Intr-un bol mare puna faina, oul, zaharul, sarea si untul la temperatura camerei.
  3. Fa o gropita in mijloc si adauga drojdia.
  4. Incepe sa pui laptele caldut, putin cate putin, omogenizand aluatul.
  5. Framanta timp de 10 minute.
  6. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai pui putina faina sau sa reduci cantitatea de lapte (sa nu-l pui pe tot, ci doar 450-470 ml).
  7. Trebuie sa obtii un aluat de patiserie elastic, nelipicios.
  8. Acopera bolul cu un servet si lasa-l la dospit pentru o ora.
  9. Dupa ce a crescut frumos imparte-l in de bucati egale pe care le modelezi in forma de bilute. Eu am facut pe langa cornuri si niste placinte rotunde, umplute cu branza.
  10. Aplatizeaza fiecare bila cu sucitorul.
  11. Ruleaza foaia rotunda obtinuta, tragand usor de laterale pentru a alungi ruloul obtinut. Modelati ruloul in forma de cornuri.
  12. Asezati rulourile obtinute in tava tapetata cu hartie pentru copt.
  13. Lasati tava intr-un loc cald pana ce cornurile-si dubleaza volumul.
  14. Bateti bine cele doua oua ramase si ungeti cornurile.
  15. Presarati mac.
  16. Setati temperatura cuptorului la 160-165 grade si introduceti tava.
  17. Lasati pana ce cornurile cu mac se rumenesc frumos.

[/preparare]

cornuri-cu-mac4

cornuri-cu-mac5

cornuri-cu-mac6

cornuri-cu-mac7

cornuri-cu-mac8

cornuri-cu-mac4

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email