Cornuri moi

Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici?

Nicio problema! Toti le pot manca!

Sunt atat de moi!

Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi pot fi?

Da’ sincer sunt atat de moi incat dupa cuvantul „cornuri” poti pune „moi” si de 10 ori :))

Ce trebuie sa faceti sa va iasa asa? Sa respectati reteta intocmai! Fara timp scurtati sau ingrediente schimbate.

Culmea ca nici nu sunt scumpe deloc 🙂

Ingrediente aluat cornuri moi

500-550 g faina alba
un plic drojdie uscata (dr oetker folosesc eu)
2 linguri miere
250 ml lapte
50 g unt
1/2 lingurita sare (daca le faceti dulci, puneti mai putina sare)

Umplutura poate varia
Eu am pus crema de ciocolata

pentru uns – un ou

Mod de preparare cornuri moi

Pune intr-un bol drojdia cu 20 ml apa calduta si 2 linguri faina.

Amesteca si lasa 15 minute la loc caldut.

Amesteca intr-un ibric laptele, cu mierea si pune pe foc sa se incalzeasca usor, usor. Pune si untul in laptele caldut si-amesteca sa se topeasca.

Intr-un bol mai mare pune faina, sarea si toarna laptele. Adauga drojdia si omogenizeaza. Framanta cu mana, apoi rastoarna aluatul pe blatul de lucru infainat.

Framanta cel putin! 10 minute si adauga faina, putin cate putin, daca este cazul. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu fie nici tare, nici lipicios.

Are o textura deosebita! Se desprinde-n fasiute cand intindeti de el (vezi foto).

Dupa ce-ati framantat (10-15 minute, da? ), puneti aluatul in bol, acoperiti vasul si lasati la dospit 50-60 minute.

Luati jumatate din aluat, adunati-l intr-o bila rotunda si intindeti cu sucitorul intr-o foaie nici groasa nici subtire. Taiati cu-n cutit subtire si-mpartiti in triunghiuri.

Puneti la baza triunghiului o lingurita de umplutura (eu am pus ciocolata) treceti aluatul usor peste umplutura apasand pe laterale, sa nu iasa la copt, trageti de varful triunghiului usor, apoi rulati.

Asezati cornurile in tava in care ati pus hartie de copt (daca-i buna tava nici nu-i necesar, eu in a doua tava n-am mai pus)

Ungeti cu ou batut si coaceti la 175 grade, pe treapta din mijloc, pana se rumenesc frumos.

Procedati la fel cu restul de aluat.

Sursa culinar.ro 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email