Cotlet de porc cu ciuperci si orez

Cotlet de porc cu ciuperci si orez

Nu pot zice ca suntem fani orez, dar macar o data pe saptamana, ca si garnitura, tot il prepar desi copiii ar prefera piure, piure si iar piure :)))

Modul in care prepar orezul  in ultimul timp l-am invatat de la mama, si-mi place tare mult 🙂

Daca mai e si carnitza….are trecere si la ai mei :)), alaturi de cotlet cu ciuperci a fost grozav- un preparat simplu , bun si consistent.

cotlet cu ciuperci

Ingrediente - pentru 4 persoane

  • 500 gr cotlet de porc
  • ulei de masline  sau de floarea soarelui
  • o cutie/un borcan cu ciuperci fierte, feliate
  • 100 ml vin rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • rozmarin
  • o lingura sos worckester (sau sos de soia)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • o lingurita amidon alimentar
  • o cana orez
  • 100 ml vin alb demi dulce
  • putin sofran – am avut extrem de putin de data asta, imi place sa fie nitzel mai galben preparatul dar daca am uitat sa mai iau..:P
  • sare
  • parmezan

Mod de preparare

Portioneaza cotletul in felii putin mai groase decat grosimea unui deget apoi feliile in bucatele mai mici (nu cuburi, ca mai scad la fiert/prajit).

Incinge ulei de masline intr-un vas cu fund dublu si pune bucatile de carne. Rumeneste-le usor pe toate partile apoi stinge cu vinul rosu.

Lasa la foc mediu pana scade sosul format apoi adauga ciupercile, 250 ml apa , foile de dafin, pune capac pe cratita si da focul la mediu. Lasa sa fiarba la inabusit verificand din cand in cand sa nu scada de tot lichidul din cratita.

Conde

Aproape de final adauga usturoiul intreg, doar „vatamat”:))) , boiaua si sosu,  si lasa pana scade nivelul sosului sa mai fie asa…cam de doua dejte 😀

Adauga amidonul diluat in putina apa rece, potriveste gustul de sare si piper, mai lasa un minut amestecand apoi opreste focul.

Cat timp ai carnitza la fiert prepara orezul.

Caleste ceapa tocata in putin ulei de masline apoi scoate ceapa si arunc-o (eu n-o arunc mereu, doar cand nu mi-e lene :d :)) )

In uleiul ramas adauga orezul spalat si scurs si caleste-l , amestecand mereu, 2-3 minute. Adauga vinul alb si fierbe totul pana se evapora vinul.

Adauga apa in proportie de 1 /parte orez:2,5 /parti apa – in mod normal la orez proportia e 1:3 , la pilaf, dar aici il si calesti putin si-l fierbi si in vin, deci e suficient cat am scris 😛

Pune capac pe vas si da la foc mic. Lasa pana scade lichidul, dar nu de tot. Aproape de final adauga sare si putin sofran. Opreste focul dar mai lasa cu tot cu capac 10-15 minute pe loc repaus, orezul mai trage din lichid :).

Adauga putin parmezan ras si omogenizeaza – poti adauga si la servire, cum doresti :).

cotlet cu ciuperci.2JPG

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. Ce apetisant…imi face rau cu ochiul…culoarea e dementiala, imi face pofta rau :)))) zici ca sunt 4 portii…ai putea taia una :P:))))

  2. nadina73 says:

    ce bine poate sa arate……………………………..salivez fata aici pe tastatura,,,,,,,,,,,,,,pup


  3. Imi place, Este pe gustul meu. Sa stii ca si eu de multe ori prefer piureul, dar am momente cand mi se face pofta de orez…


  4. La cum arata orezul si ciupercile, cred ca merg si fara carnita:)

  5. Danutz R says:

    Salut ! Venit ,vazut ,pus in aplicare…mi-a iesit super . Foarte gustos ,felicitari pentru reteta postata 😉 si la mai multe !!! (nu am avut sofran ,dar a iesit minunat si asa )

    • Gaby_D says:

      Oooo, ce ma bucur Danutzule!
      Daca te pot ajuta in modul asta, imi mai platesc din datoriile cu windows-uri si instalari :)))
      Seara faina!

  6. merisor says:

    Venit si eu, vazut si cred ca pun in aplicare azi, tocmai ce am scos din congelator niste cotlet de porc 😀


  7. Noi in schimb suntem fani orez 😛
    Imi place foarte mult acest preparat, mai ales ca are si ciuperci 🙂
    Weekend placut!


  8. Asta imi place mie la tine, ca faci niste preparate delicioase cu ingrediente la indemana oricui! Si daca nu mananca cineva orezul sa mi-l trimiti mie.. orezul, ca despre el vorbeam 🙂
    Pupici


  9. Vai de mine,m-ai omorat cu bunatatea asta care-mi place la nebunie!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]