Cotlet de porc in crusta de condimente

Cotlet de porc in crusta de condimente

O fripturica frageda, suculenta si aromata inspirata dintr-o reteta a la Edith Frincu.
Mi se intampla deseori sa vad retete care-mi fac cu ochiul; pe unele le las pe-o lista de asteptare in timp ce altele pur si simplu ma obsedeaza:))).Asa s-a intamplat cu aceasta reteta postata de Edith zilele trecute…

Merge atat ca fel principal,alaturi de sosuri, legume, orez, piure , cat si ca aperitiv.
Ingrediente:
500-600 gr cotlet porc
2 lgt seminte de mustar galben si brun(am avut amestecat)
2 lgt piper negru
2 lgt praf de usturoi
o lgt sare mare
2 lgt boabe coriandru
1 lgt salvie uscata
1 lgt rozmarin
putin cimbru
Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros. Am obtinut doua bucati .
Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de cotlet.
Daca doriti, mai puteti pune cate putin din fiecare condiment sau puteti adauga si altele, dupa preferinte.
Am pus bucatile de carne pe o farfurie, am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider.
Cred ca a stat..3-4 ore.
Am incins o tigaie antiaderenta, am pus putin ulei si am prajit bucatile pe fiecare parte cate 2-3 minute.(nu invartiti cu furculita, se scurge sucul carnii; eu le-am „manevrat” cu ajutorul a doua linguri, nu am cleste)
Am transferat intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si am bagat la cuptor, la 190 grade, pentru 35 minute.
Nu-l taiati cand il scoateti din cuptor ci dupa 10 minute.
Multumesc, Edith .

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Foarte fain arata!
    Eu am facut cu boabe de piper, voi incerca si asa cum ai facut tu, ca alor mei le place. 😉


  2. Ce poze frumoase ai facut! Cred ca a fost super gustos. Yummmmm


  3. Multumesc, Brandusa.


  4. Sarumana, Dulceso.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]