Cotlet de porc in crusta de condimente

Cotlet de porc in crusta de condimente

O fripturica frageda, suculenta si aromata inspirata dintr-o reteta a la Edith Frincu.
Mi se intampla deseori sa vad retete care-mi fac cu ochiul; pe unele le las pe-o lista de asteptare in timp ce altele pur si simplu ma obsedeaza:))).Asa s-a intamplat cu aceasta reteta postata de Edith zilele trecute…

Merge atat ca fel principal,alaturi de sosuri, legume, orez, piure , cat si ca aperitiv.
Ingrediente:
500-600 gr cotlet porc
2 lgt seminte de mustar galben si brun(am avut amestecat)
2 lgt piper negru
2 lgt praf de usturoi
o lgt sare mare
2 lgt boabe coriandru
1 lgt salvie uscata
1 lgt rozmarin
putin cimbru
Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros. Am obtinut doua bucati .
Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de cotlet.
Daca doriti, mai puteti pune cate putin din fiecare condiment sau puteti adauga si altele, dupa preferinte.
Am pus bucatile de carne pe o farfurie, am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider.
Cred ca a stat..3-4 ore.
Am incins o tigaie antiaderenta, am pus putin ulei si am prajit bucatile pe fiecare parte cate 2-3 minute.(nu invartiti cu furculita, se scurge sucul carnii; eu le-am „manevrat” cu ajutorul a doua linguri, nu am cleste)
Am transferat intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si am bagat la cuptor, la 190 grade, pentru 35 minute.
Nu-l taiati cand il scoateti din cuptor ci dupa 10 minute.
Multumesc, Edith .

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Foarte fain arata!
    Eu am facut cu boabe de piper, voi incerca si asa cum ai facut tu, ca alor mei le place. 😉


  2. Ce poze frumoase ai facut! Cred ca a fost super gustos. Yummmmm


  3. Multumesc, Brandusa.


  4. Sarumana, Dulceso.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email
Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Post, foame, urgenta? Fa bruschete! Ai atatea variante! Si-s atat de bune si rapide si calde! Mmmm. Ingrediente Voi stiti cam cate faceti, eu va zic ce puneti paine ulei de masline rosii ardei usturoi […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute. Dupa cele manastiresti, au urmat astea. Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde. […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email