Cotlet de porc in crusta de condimente

Cotlet de porc in crusta de condimente

O fripturica frageda, suculenta si aromata inspirata dintr-o reteta a la Edith Frincu.
Mi se intampla deseori sa vad retete care-mi fac cu ochiul; pe unele le las pe-o lista de asteptare in timp ce altele pur si simplu ma obsedeaza:))).Asa s-a intamplat cu aceasta reteta postata de Edith zilele trecute…

Merge atat ca fel principal,alaturi de sosuri, legume, orez, piure , cat si ca aperitiv.
Ingrediente:
500-600 gr cotlet porc
2 lgt seminte de mustar galben si brun(am avut amestecat)
2 lgt piper negru
2 lgt praf de usturoi
o lgt sare mare
2 lgt boabe coriandru
1 lgt salvie uscata
1 lgt rozmarin
putin cimbru
Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros. Am obtinut doua bucati .
Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de cotlet.
Daca doriti, mai puteti pune cate putin din fiecare condiment sau puteti adauga si altele, dupa preferinte.
Am pus bucatile de carne pe o farfurie, am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider.
Cred ca a stat..3-4 ore.
Am incins o tigaie antiaderenta, am pus putin ulei si am prajit bucatile pe fiecare parte cate 2-3 minute.(nu invartiti cu furculita, se scurge sucul carnii; eu le-am „manevrat” cu ajutorul a doua linguri, nu am cleste)
Am transferat intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si am bagat la cuptor, la 190 grade, pentru 35 minute.
Nu-l taiati cand il scoateti din cuptor ci dupa 10 minute.
Multumesc, Edith .

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Foarte fain arata!
    Eu am facut cu boabe de piper, voi incerca si asa cum ai facut tu, ca alor mei le place. 😉


  2. Ce poze frumoase ai facut! Cred ca a fost super gustos. Yummmmm


  3. Multumesc, Brandusa.


  4. Sarumana, Dulceso.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email