zurli

Cotlet de porc marinat, cu mustar si ciuperci

  • 700-800 gr cotlet porc
  • 200 gr ciuperci fierte si feliate
  • 3-4 linguri mustar
  • sare,piper
  • boia de ardei iute

pentru marinada

  • 200 ml vin rosu
  • o lingura miere
  • o lingura sos de soia
  • 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • 3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare

Preparati marinada amestecand bine toate ingredientele. Introduceti bucata de cotlet intreaga in amestec si o ungeti pe toate partile. Acoperiti vasul cu folie alimentara si-l introduceti la frigider pentru cel putin 24 de ore. (il puteti lasa chiar si doua zile).   Pregatiti un vas termorezistent, potrivit ca marime. Scoateti cotletul si-l ungeti bine cu  mustar. Il asezati in vas, turnati marinada, presarati boia de ardei iute (sare si piper doar daca considerati ca mai este nevoie) si acoperiti vasul cu folie de aluminiu. Il introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade initial, lasati 15 minute, apoi reduceti la 165-170 de grade. Lasati vasul la cuptor timp de o ora acoperit apoi il scoateti, puneti ciupercile si-l introduceti iar la cuptor pentru maxim inca o ora stropind cotletul din cand in cand cu sucul din vas iar la jumatatea timpului il invatiti si pe cealalta parte. Serviti cald cu piure de cartofi si salata , sau rece , feliat, intr-un sandwich alaturi de ceva legume. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Je crois que je vais déménager tout à cote de toi, ce plat et superbe!

    Bisous


  2. O bunatate aromata cotletul tau!Yummy!Pup!


  3. Arata tare bine cotletul tau, iar dupa ingredientele folosite foarte fraged si aromat!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email