Cottage pie (placinta traditionala englezeasca)

Cottage pie (placinta traditionala englezeasca)

Cantitatile retetei sunt relative, in functie de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de legumele folosite.

Ingrediente

  • carne de vita
  • ceapa
  • morcov
  • porumb fiert
  • mazare (de data asta nu am pus)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri pasta tomate
  • 150 ml supa de legume
  • cartofi
  • galbenus de ou (un galbenus pentru 4-5 cartofi)
  • unt
  • lapte
  • branza rasa
  • sare
  • piper

Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare.
Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt.
Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute.
Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se deschide la culoare, amestecand. Stinge cu supa, adauga sosul de soia , pasta de tomate, sare si piper. Omogenizeaza si lasa la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce carnea e patrunsa bine, si a ramas doar putin lichid. Inainte cu 5 minute de a opri focul adauga si porumbul, mazarea sau alte legume dupa preferinte.
Unge un vas termorezistent cu unt si repartizeaza uniform compozitia de carne.
Din cartofii fierti prepara un piure cremos adaugand unt, galbenusuri, branza rasa si lapte.
Repartizeaza-l uniform peste compozitia de carne si introdu  vasul in cuptorul preincalzit, la foc iute, pana cand piureul se rumeneste usor la suprafata.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Eu o cunosc sub denumirea de „Shepherds pie” 🙂 dar oricum s-ar numi tot buna este! 🙂
    Imi place cum ai ornat cu cartofii 😉


  2. Foarte buna si gustoasa.Bravo fata harnicuta!


  3. Waw ce da bine arata…

  4. Anonymous says:

    arata bine

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]