Cottage pie (placinta traditionala englezeasca)

Cottage pie (placinta traditionala englezeasca)

Cantitatile retetei sunt relative, in functie de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de legumele folosite.

Ingrediente

  • carne de vita
  • ceapa
  • morcov
  • porumb fiert
  • mazare (de data asta nu am pus)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri pasta tomate
  • 150 ml supa de legume
  • cartofi
  • galbenus de ou (un galbenus pentru 4-5 cartofi)
  • unt
  • lapte
  • branza rasa
  • sare
  • piper

Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare.
Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt.
Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute.
Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se deschide la culoare, amestecand. Stinge cu supa, adauga sosul de soia , pasta de tomate, sare si piper. Omogenizeaza si lasa la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce carnea e patrunsa bine, si a ramas doar putin lichid. Inainte cu 5 minute de a opri focul adauga si porumbul, mazarea sau alte legume dupa preferinte.
Unge un vas termorezistent cu unt si repartizeaza uniform compozitia de carne.
Din cartofii fierti prepara un piure cremos adaugand unt, galbenusuri, branza rasa si lapte.
Repartizeaza-l uniform peste compozitia de carne si introdu  vasul in cuptorul preincalzit, la foc iute, pana cand piureul se rumeneste usor la suprafata.

 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Eu o cunosc sub denumirea de „Shepherds pie” 🙂 dar oricum s-ar numi tot buna este! 🙂
    Imi place cum ai ornat cu cartofii 😉


  2. Foarte buna si gustoasa.Bravo fata harnicuta!


  3. Waw ce da bine arata…

  4. Anonymous says:

    arata bine

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]