Creier pane

Creier pane

O reteta simpla de tot pe care puii mei o adora.Ce e drept..o fac destul de rar 🙂

Ingrediente creier pane

500 gr creier porc
3 oua
sare
piper
faina
pesmet
o lingura smantana
un catel de usturoi(optional).
ulei.

Mod de preparare creier pane

Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.

Incingem ulei intr-o tigaie.

Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.

Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.

Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).
Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.

Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. De mult nu am facut ,bine ca mi-ai amintit;) pup o zi minunata!!


  2. Si noua ne place foarte mult.
    O seara frumoasa!


  3. Ador creierul pane.Din pacate niciunu din familia mea nu-l manînca,si fac rar!Eu îl fac putin altfel.
    Îl curat de pielita sub jet de apa rece.Ramîne perfect curat si fraged.În rest,îl fac ca tine,doar ca nu am adaugat niciodata smîntîna.Dar nu are ce sa strice 😀


  4. Mona, fa-l :))

    Ancutza, multumesc.


  5. Eu aici am raspuns si Mayei, Unde a disparut comentariul?:)))

    Maya, eu gasesc aici creier intr-o forma foarte faina, gen mezel.Eu un sul lung care nu trebuie curatat si se portioneaza fain tare.
    Da, smantana, nu strica, dimpotriva :D:)),dar e numai o lingura 😉
    Pupici.Noapte buna!

  6. Anonymous says:

    Super feinä Mincare , Ingredient Träznet….
    Ciao


  7. ciao (ai putut sa-l zici? :)))))))) )
    vai ce am ras !:)))))))

  8. Pingback: Chiftelute de creier si cascaval

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email
Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Post, foame, urgenta? Fa bruschete! Ai atatea variante! Si-s atat de bune si rapide si calde! Mmmm. Ingrediente Voi stiti cam cate faceti, eu va zic ce puneti paine ulei de masline rosii ardei usturoi […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute. Dupa cele manastiresti, au urmat astea. Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde. […]

Print Friendly, PDF & Email