Creier pane

Creier pane

O reteta simpla de tot pe care puii mei o adora.Ce e drept..o fac destul de rar 🙂

Ingrediente creier pane

500 gr creier porc
3 oua
sare
piper
faina
pesmet
o lingura smantana
un catel de usturoi(optional).
ulei.

Mod de preparare creier pane

Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.

Incingem ulei intr-o tigaie.

Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.

Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.

Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).
Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.

Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. De mult nu am facut ,bine ca mi-ai amintit;) pup o zi minunata!!


  2. Si noua ne place foarte mult.
    O seara frumoasa!


  3. Ador creierul pane.Din pacate niciunu din familia mea nu-l manînca,si fac rar!Eu îl fac putin altfel.
    Îl curat de pielita sub jet de apa rece.Ramîne perfect curat si fraged.În rest,îl fac ca tine,doar ca nu am adaugat niciodata smîntîna.Dar nu are ce sa strice 😀


  4. Mona, fa-l :))

    Ancutza, multumesc.


  5. Eu aici am raspuns si Mayei, Unde a disparut comentariul?:)))

    Maya, eu gasesc aici creier intr-o forma foarte faina, gen mezel.Eu un sul lung care nu trebuie curatat si se portioneaza fain tare.
    Da, smantana, nu strica, dimpotriva :D:)),dar e numai o lingura 😉
    Pupici.Noapte buna!

  6. Anonymous says:

    Super feinä Mincare , Ingredient Träznet….
    Ciao


  7. ciao (ai putut sa-l zici? :)))))))) )
    vai ce am ras !:)))))))

  8. Pingback: Chiftelute de creier si cascaval

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Icre de chia

Icre de chia

Reteta Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa 1 lingura de smantana vegetala sare dupa gust zeama de la o jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei de masline (sau ulei […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email