zurli

Creier pane

Creier pane

O reteta simpla de tot pe care puii mei o adora.Ce e drept..o fac destul de rar 🙂

Ingrediente creier pane

500 gr creier porc
3 oua
sare
piper
faina
pesmet
o lingura smantana
un catel de usturoi(optional).
ulei.

Mod de preparare creier pane

Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.

Incingem ulei intr-o tigaie.

Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.

Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.

Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).
Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.

Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. De mult nu am facut ,bine ca mi-ai amintit;) pup o zi minunata!!


  2. Si noua ne place foarte mult.
    O seara frumoasa!


  3. Ador creierul pane.Din pacate niciunu din familia mea nu-l manînca,si fac rar!Eu îl fac putin altfel.
    Îl curat de pielita sub jet de apa rece.Ramîne perfect curat si fraged.În rest,îl fac ca tine,doar ca nu am adaugat niciodata smîntîna.Dar nu are ce sa strice 😀


  4. Mona, fa-l :))

    Ancutza, multumesc.


  5. Eu aici am raspuns si Mayei, Unde a disparut comentariul?:)))

    Maya, eu gasesc aici creier intr-o forma foarte faina, gen mezel.Eu un sul lung care nu trebuie curatat si se portioneaza fain tare.
    Da, smantana, nu strica, dimpotriva :D:)),dar e numai o lingura 😉
    Pupici.Noapte buna!

  6. Anonymous says:

    Super feinä Mincare , Ingredient Träznet….
    Ciao


  7. ciao (ai putut sa-l zici? :)))))))) )
    vai ce am ras !:)))))))

  8. Pingback: Chiftelute de creier si cascaval

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Print Friendly, PDF & Email