Creme pentru prajituri

Crema de vanilie

2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina

2-3 linguri zahar

200 ml lapte

2 galbenusuri ou

150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust)

vanilie sau zahar vanilat

Mod de preparare Crema de vanilie

Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul

Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.

Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.

Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.

Amesteca usor pana se raceste complet!

Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.

Pastreaza crema la rece pana la folosire.

Daca doresti sa umpli un tort dubleaza catitatile

Crema de ciocolata cu mascarpone
300 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)

180 ml lapte condensat (neindulcit)/ cred ca merge si frisca lichida

550 gr mascarpone

2 galbenusuri

esenta de vanilie

Mod de preparare crema de ciocolata si mascarpone

Intr-un vas metalic pune laptele condensat si ciocolata, pe baie de abur.

Amesteca pana se omogenizeaza apoi adauga galbenusurile. Mai amesteca 2 minute.

Adauga mascarpone si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.

Introdu vasul la frigider. Lasa pana incepe sa se intareasca. Cu cat sta mai mult, cu-atat se intareste. Eu am umplut foile seara iar deasupra, am spritat crema ramasa, dimineata. Aveti rabdare sa se intareasca crema, nu se intareste instant! Puteti chiar s-o pregatiti si de seara si s-o lasati peste noapte, e chiar mai bine

Crema de frisca

200 ml frisca lichida vegetala (indulcita)

200 smantana pentru gatit cu 25%grasime. Eu am aici un producator local si-n general de acolo ma aprovizionez, dar am facut si cu smantana LaDorna si cu Zuzu si a iesit la fel de buna

o lingura si 1/2 zahar

o lingurita esenta rom sau vanilie (care va place mai mult)

o lingurita zeama lamaie

-cand doresc sa dau o tenta galbuie pun putin sofran 🙂

Mod de preparare crema de frisca

Pune intr-un bol toate ingredientele.

Amesteca-le usor cu o lingura.

Introdu paletele mixerului si incepe sa mixezi initial la treapta cea mai mica, pana ce frisca e spumoasa si omogena, apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta necesara. NU DUREAZA MULT! Asa ca nu exagera cu mixatul, risti ca frisca sa devina mult prea legata.

Umple foi, blaturi sau pune-n posh si spriteaza dupa inspiratie.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]