Creme pentru prajituri

Crema de vanilie

2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina

2-3 linguri zahar

200 ml lapte

2 galbenusuri ou

150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust)

vanilie sau zahar vanilat

Mod de preparare Crema de vanilie

Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul

Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.

Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.

Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.

Amesteca usor pana se raceste complet!

Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.

Pastreaza crema la rece pana la folosire.

Daca doresti sa umpli un tort dubleaza catitatile

Crema de ciocolata cu mascarpone
300 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)

180 ml lapte condensat (neindulcit)/ cred ca merge si frisca lichida

550 gr mascarpone

2 galbenusuri

esenta de vanilie

Mod de preparare crema de ciocolata si mascarpone

Intr-un vas metalic pune laptele condensat si ciocolata, pe baie de abur.

Amesteca pana se omogenizeaza apoi adauga galbenusurile. Mai amesteca 2 minute.

Adauga mascarpone si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.

Introdu vasul la frigider. Lasa pana incepe sa se intareasca. Cu cat sta mai mult, cu-atat se intareste. Eu am umplut foile seara iar deasupra, am spritat crema ramasa, dimineata. Aveti rabdare sa se intareasca crema, nu se intareste instant! Puteti chiar s-o pregatiti si de seara si s-o lasati peste noapte, e chiar mai bine

Crema de frisca

200 ml frisca lichida vegetala (indulcita)

200 smantana pentru gatit cu 25%grasime. Eu am aici un producator local si-n general de acolo ma aprovizionez, dar am facut si cu smantana LaDorna si cu Zuzu si a iesit la fel de buna

o lingura si 1/2 zahar

o lingurita esenta rom sau vanilie (care va place mai mult)

o lingurita zeama lamaie

-cand doresc sa dau o tenta galbuie pun putin sofran 🙂

Mod de preparare crema de frisca

Pune intr-un bol toate ingredientele.

Amesteca-le usor cu o lingura.

Introdu paletele mixerului si incepe sa mixezi initial la treapta cea mai mica, pana ce frisca e spumoasa si omogena, apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta necesara. NU DUREAZA MULT! Asa ca nu exagera cu mixatul, risti ca frisca sa devina mult prea legata.

Umple foi, blaturi sau pune-n posh si spriteaza dupa inspiratie.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]