zurli

Crema de vanilie

Daca ai nevoie de-o crema de vanilie pentru eclere, rulouri, deserturi la pahar sau prajituri cu crema, nu ezita s-o pregatesti.

E atat de fina si gustoasa de…cu greu ajunge-n deserturi, iti vine s-o mananci din castron.

Reteta de fata are ingredientele pentru o portie de baza, ce-ajunge  pentru 10-15 rulouri, dar tu poti adapta reteta dubland sau tripland ingredientele in functie de preparatul la care o vei folosi.

crema-de-vanilie-2

Ingrediente crema de vanilie

  • 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • 150-200 ml frisca batuta (indulcita dupa gust)
  • vanilie sau zahar vanilat

[preparare title=”Mod de preparare Crema de vanilie”]

  1. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul
  2. Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
  3. Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
  4. Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.
  5. Amesteca usor pana se raceste complet!
  6. Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.
  7. Pastreaza crema la rece pana la folosire.

[/preparare]

crema-de-vanilie-3

 

crema-de-vanilie-4

 

crema-de-vanilie-5

 

rpb

 

rulouri-cu-crema-de-vanilie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Crema asta poate fi folosita la orice???


  2. pai exact,mersi de raspuns,la o tocana ma gandeam :))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email