Crema de vanilie

Daca ai nevoie de-o crema de vanilie pentru eclere, rulouri, deserturi la pahar sau prajituri cu crema, nu ezita s-o pregatesti.

E atat de fina si gustoasa de…cu greu ajunge-n deserturi, iti vine s-o mananci din castron.

Reteta de fata are ingredientele pentru o portie de baza, ce-ajunge  pentru 10-15 rulouri, dar tu poti adapta reteta dubland sau tripland ingredientele in functie de preparatul la care o vei folosi.

crema-de-vanilie-2

Ingrediente crema de vanilie

  • 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • 150-200 ml frisca batuta (indulcita dupa gust)
  • vanilie sau zahar vanilat

[preparare title=”Mod de preparare Crema de vanilie”]

  1. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul
  2. Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
  3. Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
  4. Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.
  5. Amesteca usor pana se raceste complet!
  6. Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.
  7. Pastreaza crema la rece pana la folosire.

[/preparare]

crema-de-vanilie-3

 

crema-de-vanilie-4

 

crema-de-vanilie-5

 

rpb

 

rulouri-cu-crema-de-vanilie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Crema asta poate fi folosita la orice???


  2. pai exact,mersi de raspuns,la o tocana ma gandeam :))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email