Daca ai nevoie de-o crema de vanilie pentru eclere, rulouri, deserturi la pahar sau prajituri cu crema, nu ezita s-o pregatesti.
E atat de fina si gustoasa de…cu greu ajunge-n deserturi, iti vine s-o mananci din castron.
Reteta de fata are ingredientele pentru o portie de baza, ce-ajunge pentru 10-15 rulouri, dar tu poti adapta reteta dubland sau tripland ingredientele in functie de preparatul la care o vei folosi.
Ingrediente crema de vanilie
- 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina
- 2-3 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 2 galbenusuri ou
- 150-200 ml frisca batuta (indulcita dupa gust)
- vanilie sau zahar vanilat
Mod de preparare Crema de vanilie
- Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul
- Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
- Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
- Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.
- Amesteca usor pana se raceste complet!
- Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.
- Pastreaza crema la rece pana la folosire.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Crema asta poate fi folosita la orice???
Cam asa! :)))
Doar la fripturi si feluri principale nu :))))
Da’ daca tu vrei s-o pui si in ciorba, eu nu zic nu :)))
pai exact,mersi de raspuns,la o tocana ma gandeam :))))