Crema de vanilie

Daca ai nevoie de-o crema de vanilie pentru eclere, rulouri, deserturi la pahar sau prajituri cu crema, nu ezita s-o pregatesti.

E atat de fina si gustoasa de…cu greu ajunge-n deserturi, iti vine s-o mananci din castron.

Reteta de fata are ingredientele pentru o portie de baza, ce-ajunge  pentru 10-15 rulouri, dar tu poti adapta reteta dubland sau tripland ingredientele in functie de preparatul la care o vei folosi.

crema-de-vanilie-2

Ingrediente crema de vanilie

  • 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • 150-200 ml frisca batuta (indulcita dupa gust)
  • vanilie sau zahar vanilat

[preparare title=”Mod de preparare Crema de vanilie”]

  1. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul
  2. Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
  3. Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
  4. Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.
  5. Amesteca usor pana se raceste complet!
  6. Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.
  7. Pastreaza crema la rece pana la folosire.

[/preparare]

crema-de-vanilie-3

 

crema-de-vanilie-4

 

crema-de-vanilie-5

 

rpb

 

rulouri-cu-crema-de-vanilie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Crema asta poate fi folosita la orice???


  2. pai exact,mersi de raspuns,la o tocana ma gandeam :))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email