zurli

Crema de zahar ars la Multicooker

Crema de zahar ars la Multicooker

Crema de zahar ars este unul dintre deserturile mele preferate.

Cu frisca…as manca toata portia fara sa intampin vreo problema :))

Preparata la Philips Multicooker a fost gata in 20 de minute.

Enjoy!

Ingrediente Crema de zahar ars la Philips Multicooker.

  • 10 oua
  • 1 l Lapte
  • 7 linguri zahar
  • esenta de rom

Crema-de-zahar-ars

Crema-de-zahar-ars

 

Mod de preparare Crema de zahar ars la Philips Multicooker

  1. Conectezi aparatul Philips Multicooker la sursa de curent.
  2. Pui 3 linguri zahar in vasul aparatului si selectezi din meniu functia Fry.
  3. Lasi zaharul sa se caramelizeze. Nu amesteci! Il lasi sa se topeasca si sa ajunga la nuanta chihlimbarului.
  4. Intre timp infierbanti laptele. Adaugi zaharul si diluezi. Bati usor ouale, le adaugi peste lapte, adaugi si esenta si omogenizezi.
  5. Cand zaharul e caramelizat adaugi amestecul cu lapte in vas, selectezi din meniu functia Bake, setezi temperatura la 150 grade si timpul la 20 minute.
  6. Inchizi capacul si apesi START.
  7. Cand e finalizat programul lasi crema sa se raceasca complet in vas apoi cu o miscare ferma o rastorni pe platou.
  8. Abia am apucat sa fac poze de final, toti cereau, eu voiam cu frisca asa c-am mai asteptat nitel :))
  9. Multumesc Dya pentru inspiratie si pofta ce mi-ai facut-o :)) .

Nota.

Nu stiam de ce nu-mi iese mie crema compacta, densa. Cand o vedeam feliata la alte fete ma gandeam…cum se poate? :))

Tot Dya m-a luminat. Cand caramelizezi mult zahar (eu caramelizam 10 linguri) se lasa mult sirop ce impedica crema sa se lege.

Acu…nici nu stiu cum e mai bine :)))

Ca-mi place si cu mult sirop si legata, dar deh, nu le poti avea pe toate 😀

Daca nu ai aparat Philips Multicooker caramelizezi zaharul intr-un vas termerezistent si coci crema punand vasul intr-un vas cu diametrul mai mare decat cel cu crema, in care ai pus apa, si coci la cuptor pentru 40 minute.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Tare frumos arata, felicitari! Si mie imi place crema de zahar ars cu mult-mult sirop 🙂


  2. Gata, miine o fac! Taman aveam de sarbatorit ceva!


    • Sa faci, fata draga, ca tare-i buna.
      Parca as recomanda totusi mai mult caramel.
      Eu am mancat-o pe nerasuflate asa, dar cand o faceam la cuptor caramelizam mai mult zahar.
      Si dac-o testezi tot la cooker caramelizeaza mai bine separat zaharul si toarna-l apoi in vas, ca aici eu nu am putut tapeta si peretii cu el, nu curgea. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email