Crema de zahar ars la Multicooker

Crema de zahar ars la Multicooker

Crema de zahar ars este unul dintre deserturile mele preferate.

Cu frisca…as manca toata portia fara sa intampin vreo problema :))

Preparata la Philips Multicooker a fost gata in 20 de minute.

Enjoy!

Ingrediente Crema de zahar ars la Philips Multicooker.

  • 10 oua
  • 1 l Lapte
  • 7 linguri zahar
  • esenta de rom

Crema-de-zahar-ars

Crema-de-zahar-ars

 

Mod de preparare Crema de zahar ars la Philips Multicooker

  1. Conectezi aparatul Philips Multicooker la sursa de curent.
  2. Pui 3 linguri zahar in vasul aparatului si selectezi din meniu functia Fry.
  3. Lasi zaharul sa se caramelizeze. Nu amesteci! Il lasi sa se topeasca si sa ajunga la nuanta chihlimbarului.
  4. Intre timp infierbanti laptele. Adaugi zaharul si diluezi. Bati usor ouale, le adaugi peste lapte, adaugi si esenta si omogenizezi.
  5. Cand zaharul e caramelizat adaugi amestecul cu lapte in vas, selectezi din meniu functia Bake, setezi temperatura la 150 grade si timpul la 20 minute.
  6. Inchizi capacul si apesi START.
  7. Cand e finalizat programul lasi crema sa se raceasca complet in vas apoi cu o miscare ferma o rastorni pe platou.
  8. Abia am apucat sa fac poze de final, toti cereau, eu voiam cu frisca asa c-am mai asteptat nitel :))
  9. Multumesc Dya pentru inspiratie si pofta ce mi-ai facut-o :)) .

Nota.

Nu stiam de ce nu-mi iese mie crema compacta, densa. Cand o vedeam feliata la alte fete ma gandeam…cum se poate? :))

Conde

Tot Dya m-a luminat. Cand caramelizezi mult zahar (eu caramelizam 10 linguri) se lasa mult sirop ce impedica crema sa se lege.

Acu…nici nu stiu cum e mai bine :)))

Ca-mi place si cu mult sirop si legata, dar deh, nu le poti avea pe toate 😀

Daca nu ai aparat Philips Multicooker caramelizezi zaharul intr-un vas termerezistent si coci crema punand vasul intr-un vas cu diametrul mai mare decat cel cu crema, in care ai pus apa, si coci la cuptor pentru 40 minute.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Tare frumos arata, felicitari! Si mie imi place crema de zahar ars cu mult-mult sirop 🙂


  2. Gata, miine o fac! Taman aveam de sarbatorit ceva!


    • Sa faci, fata draga, ca tare-i buna.
      Parca as recomanda totusi mai mult caramel.
      Eu am mancat-o pe nerasuflate asa, dar cand o faceam la cuptor caramelizam mai mult zahar.
      Si dac-o testezi tot la cooker caramelizeaza mai bine separat zaharul si toarna-l apoi in vas, ca aici eu nu am putut tapeta si peretii cu el, nu curgea. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]