Crema de zahar ars la Multicooker

Crema de zahar ars la Multicooker

Crema de zahar ars este unul dintre deserturile mele preferate.

Cu frisca…as manca toata portia fara sa intampin vreo problema :))

Preparata la Philips Multicooker a fost gata in 20 de minute.

Enjoy!

Ingrediente Crema de zahar ars la Philips Multicooker.

  • 10 oua
  • 1 l Lapte
  • 7 linguri zahar
  • esenta de rom

Crema-de-zahar-ars

Crema-de-zahar-ars

 

Mod de preparare Crema de zahar ars la Philips Multicooker

  1. Conectezi aparatul Philips Multicooker la sursa de curent.
  2. Pui 3 linguri zahar in vasul aparatului si selectezi din meniu functia Fry.
  3. Lasi zaharul sa se caramelizeze. Nu amesteci! Il lasi sa se topeasca si sa ajunga la nuanta chihlimbarului.
  4. Intre timp infierbanti laptele. Adaugi zaharul si diluezi. Bati usor ouale, le adaugi peste lapte, adaugi si esenta si omogenizezi.
  5. Cand zaharul e caramelizat adaugi amestecul cu lapte in vas, selectezi din meniu functia Bake, setezi temperatura la 150 grade si timpul la 20 minute.
  6. Inchizi capacul si apesi START.
  7. Cand e finalizat programul lasi crema sa se raceasca complet in vas apoi cu o miscare ferma o rastorni pe platou.
  8. Abia am apucat sa fac poze de final, toti cereau, eu voiam cu frisca asa c-am mai asteptat nitel :))
  9. Multumesc Dya pentru inspiratie si pofta ce mi-ai facut-o :)) .

Nota.

Nu stiam de ce nu-mi iese mie crema compacta, densa. Cand o vedeam feliata la alte fete ma gandeam…cum se poate? :))

Tot Dya m-a luminat. Cand caramelizezi mult zahar (eu caramelizam 10 linguri) se lasa mult sirop ce impedica crema sa se lege.

Acu…nici nu stiu cum e mai bine :)))

Ca-mi place si cu mult sirop si legata, dar deh, nu le poti avea pe toate 😀

Daca nu ai aparat Philips Multicooker caramelizezi zaharul intr-un vas termerezistent si coci crema punand vasul intr-un vas cu diametrul mai mare decat cel cu crema, in care ai pus apa, si coci la cuptor pentru 40 minute.

 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Tare frumos arata, felicitari! Si mie imi place crema de zahar ars cu mult-mult sirop 🙂


  2. Gata, miine o fac! Taman aveam de sarbatorit ceva!


    • Sa faci, fata draga, ca tare-i buna.
      Parca as recomanda totusi mai mult caramel.
      Eu am mancat-o pe nerasuflate asa, dar cand o faceam la cuptor caramelizam mai mult zahar.
      Si dac-o testezi tot la cooker caramelizeaza mai bine separat zaharul si toarna-l apoi in vas, ca aici eu nu am putut tapeta si peretii cu el, nu curgea. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]