Crema de zahar ars la Multicooker

Crema de zahar ars la Multicooker

Crema de zahar ars este unul dintre deserturile mele preferate.

Cu frisca…as manca toata portia fara sa intampin vreo problema :))

Preparata la Philips Multicooker a fost gata in 20 de minute.

Enjoy!

Ingrediente Crema de zahar ars la Philips Multicooker.

  • 10 oua
  • 1 l Lapte
  • 7 linguri zahar
  • esenta de rom

Crema-de-zahar-ars

Crema-de-zahar-ars

 

Mod de preparare Crema de zahar ars la Philips Multicooker

  1. Conectezi aparatul Philips Multicooker la sursa de curent.
  2. Pui 3 linguri zahar in vasul aparatului si selectezi din meniu functia Fry.
  3. Lasi zaharul sa se caramelizeze. Nu amesteci! Il lasi sa se topeasca si sa ajunga la nuanta chihlimbarului.
  4. Intre timp infierbanti laptele. Adaugi zaharul si diluezi. Bati usor ouale, le adaugi peste lapte, adaugi si esenta si omogenizezi.
  5. Cand zaharul e caramelizat adaugi amestecul cu lapte in vas, selectezi din meniu functia Bake, setezi temperatura la 150 grade si timpul la 20 minute.
  6. Inchizi capacul si apesi START.
  7. Cand e finalizat programul lasi crema sa se raceasca complet in vas apoi cu o miscare ferma o rastorni pe platou.
  8. Abia am apucat sa fac poze de final, toti cereau, eu voiam cu frisca asa c-am mai asteptat nitel :))
  9. Multumesc Dya pentru inspiratie si pofta ce mi-ai facut-o :)) .

Nota.

Nu stiam de ce nu-mi iese mie crema compacta, densa. Cand o vedeam feliata la alte fete ma gandeam…cum se poate? :))

Tot Dya m-a luminat. Cand caramelizezi mult zahar (eu caramelizam 10 linguri) se lasa mult sirop ce impedica crema sa se lege.

Acu…nici nu stiu cum e mai bine :)))

Ca-mi place si cu mult sirop si legata, dar deh, nu le poti avea pe toate 😀

Daca nu ai aparat Philips Multicooker caramelizezi zaharul intr-un vas termerezistent si coci crema punand vasul intr-un vas cu diametrul mai mare decat cel cu crema, in care ai pus apa, si coci la cuptor pentru 40 minute.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Tare frumos arata, felicitari! Si mie imi place crema de zahar ars cu mult-mult sirop 🙂


  2. Gata, miine o fac! Taman aveam de sarbatorit ceva!


    • Sa faci, fata draga, ca tare-i buna.
      Parca as recomanda totusi mai mult caramel.
      Eu am mancat-o pe nerasuflate asa, dar cand o faceam la cuptor caramelizam mai mult zahar.
      Si dac-o testezi tot la cooker caramelizeaza mai bine separat zaharul si toarna-l apoi in vas, ca aici eu nu am putut tapeta si peretii cu el, nu curgea. 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Decoratiuni de Craciun

Decoratiuni de Craciun

In decembrie, prioritatile oamenilor sunt total schimbate fata de restul anului. Asa ca lista ar fi cam asa : porc, brad, cadouri, retete (aici va pot ajuta si eu :)), decoratiuni de Craciun. Unii – […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc. Ciorba de iepure este […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email