Cremsnit – Cremes

Cremsnit – Cremes

 cremes-2

Ingrediente cremsnit

  • doua foi de foietaj din comert (eu am cumparat necoapte, voi le puteti lua gata facute sau..le preparati dupa reteta preferata de foietaj:) )
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri sau 150 g unt (cititi in reteta)
  • 7 linguri zahar pentru crema + 3 linguri pentru frisca
  • 4 linguri cu varf faina
  • vanilie
  • unt cat o nuca
  • 200 ml smantana

Mod de preparare cremsnit

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi „cunoaste” cuptorul…nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor.
Prima foaie am copt-o exact asa cum era in pachet, iar pe a doua am crestat-o cu cutitul in patrate , fiecare patrat cam cat o portie de cremsnit, dar nu am taiat total, doar pana la jumatatea grosimii. Astfel cand o taiati la final se taie frumos si usor, fara sa „fuga” foaia de pe crema.
Apoi am mixat smantana cu 3 linguri zahar aproximativ 10 minute pana s-a legat bine si-am obtinut o frisca delicioasa.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am mixat spuma adaugand apoi doua linguri zahar iar laptele rece l-am pus la fiert.
Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu restul de zahar , faina si putin lapte rece.
In laptele fierbinte de pe foc am adaugat amestecul de galbenusuri si am amestecat mereu cu o lingura de lemn pana ce toata compozitia s-a ingrosat bine si a inceput a se dezlipi de peretii vasului.
Am luat de pe foc si am incorporat usor in crema rece, albusurile mixate, vanilia  si untul moale.
Crema calduta am turnat-o peste foaia dreapta si am intins-o uniform.
Cand s-a racit bine am intins deasupra ei frisca batuta.
Cealalta foaie, crestata in patrate, am pus-o deasupra.
Am bagat tava la rece peste noapte.
Am portionat-o si-am mancat…fara oprire :))
Nota: Daca nu doriti sa adaugati albusurile,  inlocuiti-le cu 150 gr unt moale, batut spuma. Este la fel de bun in ambele variante. Eu am testat si ne-a placut la fel de mult.
Aceasta reteta este editata,  postarea initiala era prin 2011. Atunci facusem cu foaia de deasupra faramata, intre timp am devenit mai isteata :)))) si mi-a trecut prin minte s-o crestez.Arata mult mai bine asa.
cremes

 2011
cremsnit-cremes cremsnit
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Mai gaby, de cand caut eu o reteta buna de cremsnit…. Ia zi tu, cum tai cremsnitul in bucati ca sa nu se rupa foile? Ca la mine se sfarma nasol de tot.
    Pup si pacat ca esti cam departe, ca acum saream la o portie.


  2. Mai Brandusa:)):
    1- crema e pusa calda(aproape fierbinte) pe prima foaie si asta o face moale si numa’ buna de taiat. Fasptul ca foaia de deasupra e faramata , face ca taierea sa fie floare la ureche:)).
    2-Sa stii ca, conteaza foarte mult si stratul de frisca(am avut noroc de smantana buna ca de cea vegetala m-am..bleah:D. ) e o combinatie care se duce usor pe gat:))
    Te-as fi servit cu mare drag dar stai sa termin de dat cu aspiratorul ca mi-e rusine sa vii si sa fie dezordine. Sau stai cu ochii in farfurie:))).
    pupici mari!


  3. Mersic. Si eu am mari probleme cu smantana . Greu gasesc una buna.


  4. Eu am noroc ca stau la tzara:))).
    Tare am vrut sa evit gelatina, c-am tot vazut-o prin retete si e grozava prajitura asa, cremoasa, nu ca o racitura:)))


  5. Eu nu caut reteta eu mai bine vin la tine sa ma servesti cu o portie……hihihi.


  6. Superb arata, tare imi place reteta ta. Si eu pun foaia de deasupra sfaramata ca e mai aspectuoasa si se taie usor.


  7. medi, cu mare drag!
    silvia, multumesc.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]