Crochete de pui cu caşcaval

Crochete de pui cu caşcaval

O retetă simplă, uşor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui. Servite ca atare, alături de piure sau pe platouri cu aperitive, vor fi îndrăgite în special de cei mici.

Ingrediente

carne tocată de pui (piept, pulpe, ce doriti) – aprox 600 gr.
o ceapă
o mână pătrunjel verde, tocat
3 cătei usturoi
două felii pâine
50 ml lapte
50 gr caşcaval
2 ouă
pesmet
făină albă
ulei

Mod de preparare

Treceţi carnea prin maşina de tocat.
Ceapa o tocaţi marunt. Puneţi pâinea la înmuiat în laptele rece, o lăsaţi câteva minute apoi o stoarceţi bine.
Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
Într-un bol amestecaţi carnea cu ceapa, usturoiul, pâinea stoarsă, un ou, pătrunjelul tocat. Omogenizaţi şi potriviţi gustul de sare şi piper.
Tăiaţi caşcavalul beţigaşe lungi.
Pregătiţi o farfurie cu făină albă., una cu pesmet şi un bol în care aţi bătut oul rămas cu un vf. cuţit sare.
Încingeţi ulei într-o tigaie.
Cu mâna umedă luaţi din compoziţia de carne şi modelaţi un rotund, îl aplatizaţi, aşezaţi o bucată caşcaval şi-l acoperiţi cu carne formând crochete pe care le daţi prin făină, apoi prin ou bătut , prin pesmet , după care.l plonjaţi în uleiul încins şi.l prăjiţi uniform pe toate părţile.
Scoateţi într-o farfurie pe fundul căreia aţi aşezat un şerveţel pentru a absorbi surplusul de ulei.
Poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

20 Comentarii


  1. La prima vedere am crezut ca e cordon, dar vad ca nu.Insa e o mare bunatate ce ai pregatit si noroc ca tocmai am papat ca altfel eram la usa ta acum!Super!


  2. Nemaipomenit de bine arata!!!


  3. Wauuu casa noua Gaby!!!Foarte fain noul blog.
    Felicitari!!!
    Crochete pentru mine mai sunt???
    Te pup,draga mea!!!
    PS.Cand poti vorbi da un beep:-)


  4. Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ce-mi place ce-ai facut aici … mie-mi rezervi ,,tepusha” roz , da ? sau tre’ sa-mi fac daca-mi treb’e :d.
    Bine ca-s abonata la majoritatea blogareselor care-s si pe B , ca acolo nu intru repede , de spaima sa nu mai intru cu vreun Costel in conflict … procedez si eu ca asfaltul cu militianul :))


  5. Minunat arata crochetele astea, pozele spun totul – sunt asa de clare si frumoase! Am vazut ca ai si un nou design si e tare frumos ;;) Trebuie udat nu? La cat mai multe retete frumoase! Pup


  6. Gabi, arata senzational, sunt intr-adevar deliciosenii.
    Felicitari pentru noul „look” 😉
    te imbratisez cu drag!


  7. Gabita, ai chef de joaca? Te astept pe blogul meu sa intri in joc 😉


  8. Am mai poftit eu la astea… si cu siguranta nu mai ai 🙂 Asa ca ma voi multumi cu admiratul!
    Pupici


  9. Mmmm,ce bune trebuie sa fie!!!
    pup si o zi minunata!!


  10. Arata minunat! Eu servesc fara umplutura :)). Pup


  11. Foarte ingenios! Trebuie sa incerc si eu.


  12. Delicios! Te pup!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email