mnb

Crochete de pui cu caşcaval

2.58KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

O retetă simplă, uşor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui. Servite ca atare, alături de piure sau pe platouri cu aperitive, vor fi îndrăgite în special de cei mici.

Ingrediente

carne tocată de pui (piept, pulpe, ce doriti) – aprox 600 gr.
o ceapă
o mână pătrunjel verde, tocat
3 cătei usturoi
două felii pâine
50 ml lapte
50 gr caşcaval
2 ouă
pesmet
făină albă
ulei

Mod de preparare

Treceţi carnea prin maşina de tocat.
Ceapa o tocaţi marunt. Puneţi pâinea la înmuiat în laptele rece, o lăsaţi câteva minute apoi o stoarceţi bine.
Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
Într-un bol amestecaţi carnea cu ceapa, usturoiul, pâinea stoarsă, un ou, pătrunjelul tocat. Omogenizaţi şi potriviţi gustul de sare şi piper.
Tăiaţi caşcavalul beţigaşe lungi.
Pregătiţi o farfurie cu făină albă., una cu pesmet şi un bol în care aţi bătut oul rămas cu un vf. cuţit sare.
Încingeţi ulei într-o tigaie.
Cu mâna umedă luaţi din compoziţia de carne şi modelaţi un rotund, îl aplatizaţi, aşezaţi o bucată caşcaval şi-l acoperiţi cu carne formând crochete pe care le daţi prin făină, apoi prin ou bătut , prin pesmet , după care.l plonjaţi în uleiul încins şi.l prăjiţi uniform pe toate părţile.
Scoateţi într-o farfurie pe fundul căreia aţi aşezat un şerveţel pentru a absorbi surplusul de ulei.
Poftă bună!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

20 Comments

Leave a Reply

1 × three =