zurli

crumble-2

crumble-2

Crumble cu afine, coacaze si zmeura

E prima mea reteta de crumble! 🙂

Un desert cu fructe atat de simplu si rapid pe care nu l-am testat pana acum.

Copiilor le-a placut mult de tot, au lins formele de ceramica, asa ca acest crumble va fi preparat de-acum si-n alte variante, cu alte fructe.

crumble

crumble



Ingrediente Crumble

Pentru crusta de biscuit

  • 150 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 80 gr unt
  • putina sare

Pentru 5 forme de ceramica am folosit cate doua maini bune de zmeura, afine, respectiv coacaze.

In plus – 5 linguri zahar, zahar vanilat si o lingura cu varf amidon alimentar.

Unt pentru uns formele.

 

fructe-de-padure

Directions

  1. Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat  si amidonul.
  2. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica.
  3. Unge formele de ceramica cu unt.
    Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea.
  4. Cand ai obtinut un aluat faramicios imparte-l in mod egal in forme, peste fructe.
  5. Da formele la cuptor, la foc mediu, si lasa-le pana ce crusta incepe sa se rumeneasca usor(cam 30minute)
  6. Serveste-le pudrate cu zahar sau cu o cupa de inghetata deasupra.

crumble-4crumble-3

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. dilema pt mine in dimineata aceasta este: de ce retete care mi se perinda foarte des pe sub ochi, nu am curiozitatea sa le citesc decat la tine? :-??


  2. :))))) nu stiu tu Lie tu.
    Poate din acelasi motiv din care pe mine ma obsedeaza ciorba aia a ta cu polonicul :))))
    ce? nu am mai vazut eu ciorbe pe tot netul?:))))) dar aia…uf, trebuie sa-i cedez, ca sa-mi treaca 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email