Cum fac eu aluatul de clatite

Cum fac eu aluatul de clatite

N-am facut poze din timpul prepararii. Ce rost avea sa v-arat cum amestec eu niste oua, cu faina si lapte? :))

Secretul? Cantitatile 🙂 ordinea si modul in care preparati compozitia.

Poate daca m-ati intreba cu ce-mi plac umplute clatitele, v-ati astepta la un raspuns gen – ciocolata, dulceata, lapte condensat.

Nop!

Cu cascaval :D. Ba mai mult, cu Emmentaler. Doamne! O nebunie!

Nu, reteta nu contine zahar in compozitie, deloc! Asa ca le puteti umple cu ce vreti voi, sa le transformati in desert sau aperitiv.

Ingrediente aluat de clatite

4 oua
500 g faina
150 ml ulei
1 l lapte
sare

Mod de preparare aluat de clatite

Separa albusurile de galbenusuri.

Amesteca intr-un bol galbenusurile cu faina, uleiul, sarea (putina) si amesteca cu un tel para, adaugand putin cate putin laptele, avand grija sa nu faca cocoloase.

La final bate albusurile spuma si adauga-le in aluatul de clatite amestecand usor.

Lasa bolul la „odihna” timp de 30 minute.

Pregateste o tigaie buna (eu folosesc Tefal) unge-o cu pensula cu ulei (eu ung doar la prima clatita), incinge-o bine si pune cate un polonic din compozitie. Inclina tigaia pentru a intinde compozitia pe tot fundul.

Tine pe foc, la foc mediu spre iute, si cand vezi c-a prins usor-usor culoare pe margine, invarte c-o spatula subtire.

Procedeaza la fel cu toata compozitia.

Le umpli cu ce vrei tu, de la ciocolata la umpluturi sarate.

Copiilor le-am facut cu ciocolata si banana.

Cum imi plac mie?

Pun compozitia in tigaie, prajesc clatita pe-o parte, o invart, si pun peste ea felii subtiri de cascaval/emmentaler. Dau focul la mic, las putin si cu spatula indoi clatita in doua, asa incat branza sa fie acoperita complet. O las putin pe-o parte, invart si pe cealalta, presand usor, usor cu spatula. Cand branza e topita si clatita prajita bine, o scot pe farfurie si-o tai in doua.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Așa deci, ăsta e secretul la clătite, trebuie umplute, pfoaii, știam eu că la mine mereu lipsește ceva. 😀


  2. :))))))))))))))))))))))))))
    mie imi plac si neumplute, mai ales pregatite asa sunt moi si buneeeee.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email