Cum fac eu aluatul de clatite

Cum fac eu aluatul de clatite

N-am facut poze din timpul prepararii acestor clatite. Ce rost avea sa v-arat cum amestec eu niste oua, cu faina si lapte? :))

Secretul? Cantitatile 🙂 ordinea si modul in care preparati compozitia.

Poate daca m-ati intreba cu ce-mi plac umplute clatitele, v-ati astepta la un raspuns gen – ciocolata, dulceata, lapte condensat.

Nop!

Cu cascaval :D. Ba mai mult, cu Emmentaler. Doamne! O nebunie!

Nu, reteta nu contine zahar in compozitie, deloc! Asa ca le puteti umple cu ce vreti voi, sa le transformati in desert sau aperitiv.

cele mai bune reteta clatite

Ingrediente aluat de clatite

4 oua
500 g faina
150 ml ulei
1 l lapte
sare

Mod de preparare aluat de clatite

Separa albusurile de galbenusuri.

Amesteca intr-un bol galbenusurile cu faina, uleiul, sarea (putina) si amesteca cu un tel para, adaugand putin cate putin laptele, avand grija sa nu faca cocoloase.

La final bate albusurile spuma si adauga-le in aluatul de clatite amestecand usor.

Lasa bolul la „odihna” timp de 30 minute.

Pregateste o tigaie buna (eu folosesc Tefal) unge-o cu pensula cu ulei (eu ung doar la prima clatita), incinge-o bine si pune cate un polonic din compozitie. Inclina tigaia pentru a intinde compozitia pe tot fundul.

Tine pe foc, la foc mediu spre iute, si cand vezi c-a prins usor-usor culoare pe margine, invarte c-o spatula subtire.

Procedeaza la fel cu toata compozitia.

Le umpli cu ce vrei tu, de la ciocolata la umpluturi sarate.

Copiilor le-am facut cu ciocolata si banana.

Cum imi plac mie?

Pun compozitia in tigaie, prajesc clatita pe-o parte, o invart, si pun peste ea felii subtiri de cascaval/emmentaler. Dau focul la mic, las putin si cu spatula indoi clatita in doua, asa incat branza sa fie acoperita complet. O las putin pe-o parte, invart si pe cealalta, presand usor, usor cu spatula. Cand branza e topita si clatita prajita bine, o scot pe farfurie si-o tai in doua.

reteta clatite

reteta clatite

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Așa deci, ăsta e secretul la clătite, trebuie umplute, pfoaii, știam eu că la mine mereu lipsește ceva. 😀


  2. :))))))))))))))))))))))))))
    mie imi plac si neumplute, mai ales pregatite asa sunt moi si buneeeee.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Rulouri cu branza

Rulouri cu branza

Cand am terminat de facut tava asta cu rulouri cu branza, ma gandeam sa mai dau cuiva… unui vecin, da’ ma credeti ca au ramas doar 3 dupa ce am stat toti la masa? Sunt […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email