Cum prepar eu frisca pentru ornat/umplut

Nu stiu ce frisca naturala ati gasit voi care sa se mixeze perfect, sa n-aiba adaos de prafuri sau creme de branza, pentru a putea sprita cu ea aveline, trandafiri si alte modele din frisca, pe torturi.

Eu recunosc, n-am gasit :), asa c-am recurs la un compromis, unul cam gustos :))

Amestec frisca lichida vegetala (care nu imi place in mod deosebit la gust) cu smantana naturala, in proportie de 1:1 , frisca astfel obtinuta fiind si buna la gust si mixata impecabil 🙂

De data asta am folosit-o pentru a umple niste rulouri din foietaj, dar in general e frisca cu care fac retete de torturi.

 

frisca

Ingrediente frisca pentru ornat/umplut

  • 200 ml frisca lichida vegetala (indulcita)
  • 200 smantana pentru gatit cu 25%grasime. Eu am aici un producator local si-n general de acolo ma aprovizionez, dar am facut si cu smantana LaDorna si cu Zuzu si a iesit la fel de buna
  • o lingura si 1/2 zahar
  • o lingurita esenta rom sau vanilie (care va place mai mult)
  • o lingurita zeama lamaie

cand doresc sa dau o tenta galbuie pun putin sofran 🙂

frisca pentru tort[preparare title=”Mod de preparare frisca pentru ornat/umplut”]

  1. Pune intr-un bol toate ingredientele.
  2. Amesteca-le usor cu o lingura.
  3. Introdu paletele mixerului si incepe sa mixezi initial la treapta cea mai mica, pana ce frisca e spumoasa si omogena, apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta necesara. NU DUREAZA MULT! Asa ca nu exagera cu mixatul, risti ca frisca sa devina mult prea legata.
  4. Pune-n posh si spriteaza dupa inspiratie.

[/preparare]

Conde

rulouri-frisca

 

tort-zmeura

 

tort-tradafir-2

tort1

 

 

As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse  Bio, sa fii sanatos!

 

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii

  1. Rocsi Ciobanu says:

    „As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse Bio, sa fii sanatos!” …Mi-a placut enorm fraza asta! 🙂


  2. Bine punctat Gabytzo!!! La fel le combin si eu..ne descurcam cu ce avem si putem, nu?! Pup fata dragalasa :*


  3. Si eu recurg la combinatia asta cand am nevoie de frisca cu o textura ferma,iar smantana-i da un gust foarte bun.
    Decat sa arunc preparatul,mai bine apelez la un compromis.


  4. Ai incercat si cu smantana cumparata de la taran, cea vrac ? Pupici, Ela


  5. Mie nu mi-a ieșit niciodată doar cu frișcă lichida.o sa încerc reteta ta


  6. Eu folosesc numai frisca lichida naturala ;LA DORNA,, si iese f bine doar ca trebuie sa stii cind sa te opresti din batut,ii pun un pic de intaritor de frisca si este si buna la gust si sanatoasa.


  7. Smantana naturala=smantana fermentata?
    si eu am aceeasi problema cu frisca, recunosc, nu e destul de cremoasa incat sa pot face diverse forme
    E tare, sta bat dar nu reusesc sa o „modelez”

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]