Cum prepar eu frisca pentru ornat/umplut

Nu stiu ce frisca naturala ati gasit voi care sa se mixeze perfect, sa n-aiba adaos de prafuri sau creme de branza, pentru a putea sprita cu ea aveline, trandafiri si alte modele din frisca, pe torturi.

Eu recunosc, n-am gasit :), asa c-am recurs la un compromis, unul cam gustos :))

Amestec frisca lichida vegetala (care nu imi place in mod deosebit la gust) cu smantana naturala, in proportie de 1:1 , frisca astfel obtinuta fiind si buna la gust si mixata impecabil 🙂

De data asta am folosit-o pentru a umple niste rulouri din foietaj, dar in general e frisca cu care fac retete de torturi.

 

frisca

Ingrediente frisca pentru ornat/umplut

  • 200 ml frisca lichida vegetala (indulcita)
  • 200 smantana pentru gatit cu 25%grasime. Eu am aici un producator local si-n general de acolo ma aprovizionez, dar am facut si cu smantana LaDorna si cu Zuzu si a iesit la fel de buna
  • o lingura si 1/2 zahar
  • o lingurita esenta rom sau vanilie (care va place mai mult)
  • o lingurita zeama lamaie

cand doresc sa dau o tenta galbuie pun putin sofran 🙂

frisca pentru tort[preparare title=”Mod de preparare frisca pentru ornat/umplut”]

  1. Pune intr-un bol toate ingredientele.
  2. Amesteca-le usor cu o lingura.
  3. Introdu paletele mixerului si incepe sa mixezi initial la treapta cea mai mica, pana ce frisca e spumoasa si omogena, apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta necesara. NU DUREAZA MULT! Asa ca nu exagera cu mixatul, risti ca frisca sa devina mult prea legata.
  4. Pune-n posh si spriteaza dupa inspiratie.

[/preparare]

rulouri-frisca

 

tort-zmeura

 

tort-tradafir-2

tort1

 

 

As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse  Bio, sa fii sanatos!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii

  1. Rocsi Ciobanu says:

    „As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse Bio, sa fii sanatos!” …Mi-a placut enorm fraza asta! 🙂


  2. Bine punctat Gabytzo!!! La fel le combin si eu..ne descurcam cu ce avem si putem, nu?! Pup fata dragalasa :*


  3. Si eu recurg la combinatia asta cand am nevoie de frisca cu o textura ferma,iar smantana-i da un gust foarte bun.
    Decat sa arunc preparatul,mai bine apelez la un compromis.


  4. Ai incercat si cu smantana cumparata de la taran, cea vrac ? Pupici, Ela


  5. Mie nu mi-a ieșit niciodată doar cu frișcă lichida.o sa încerc reteta ta


  6. Eu folosesc numai frisca lichida naturala ;LA DORNA,, si iese f bine doar ca trebuie sa stii cind sa te opresti din batut,ii pun un pic de intaritor de frisca si este si buna la gust si sanatoasa.


  7. Smantana naturala=smantana fermentata?
    si eu am aceeasi problema cu frisca, recunosc, nu e destul de cremoasa incat sa pot face diverse forme
    E tare, sta bat dar nu reusesc sa o „modelez”

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]