zurli

Cum prepar eu frisca pentru ornat/umplut

Nu stiu ce frisca naturala ati gasit voi care sa se mixeze perfect, sa n-aiba adaos de prafuri sau creme de branza, pentru a putea sprita cu ea aveline, trandafiri si alte modele din frisca, pe torturi.

Eu recunosc, n-am gasit :), asa c-am recurs la un compromis, unul cam gustos :))

Amestec frisca lichida vegetala (care nu imi place in mod deosebit la gust) cu smantana naturala, in proportie de 1:1 , frisca astfel obtinuta fiind si buna la gust si mixata impecabil 🙂

De data asta am folosit-o pentru a umple niste rulouri din foietaj, dar in general e frisca cu care fac retete de torturi.

 

frisca

Ingrediente frisca pentru ornat/umplut

  • 200 ml frisca lichida vegetala (indulcita)
  • 200 smantana pentru gatit cu 25%grasime. Eu am aici un producator local si-n general de acolo ma aprovizionez, dar am facut si cu smantana LaDorna si cu Zuzu si a iesit la fel de buna
  • o lingura si 1/2 zahar
  • o lingurita esenta rom sau vanilie (care va place mai mult)
  • o lingurita zeama lamaie

cand doresc sa dau o tenta galbuie pun putin sofran 🙂

frisca pentru tort[preparare title=”Mod de preparare frisca pentru ornat/umplut”]

  1. Pune intr-un bol toate ingredientele.
  2. Amesteca-le usor cu o lingura.
  3. Introdu paletele mixerului si incepe sa mixezi initial la treapta cea mai mica, pana ce frisca e spumoasa si omogena, apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta necesara. NU DUREAZA MULT! Asa ca nu exagera cu mixatul, risti ca frisca sa devina mult prea legata.
  4. Pune-n posh si spriteaza dupa inspiratie.

[/preparare]

rulouri-frisca

 

tort-zmeura

 

tort-tradafir-2

tort1

 

 

As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse  Bio, sa fii sanatos!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii

  1. Rocsi Ciobanu says:

    „As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse Bio, sa fii sanatos!” …Mi-a placut enorm fraza asta! 🙂


  2. Bine punctat Gabytzo!!! La fel le combin si eu..ne descurcam cu ce avem si putem, nu?! Pup fata dragalasa :*


  3. Si eu recurg la combinatia asta cand am nevoie de frisca cu o textura ferma,iar smantana-i da un gust foarte bun.
    Decat sa arunc preparatul,mai bine apelez la un compromis.


  4. Ai incercat si cu smantana cumparata de la taran, cea vrac ? Pupici, Ela


  5. Mie nu mi-a ieșit niciodată doar cu frișcă lichida.o sa încerc reteta ta


  6. Eu folosesc numai frisca lichida naturala ;LA DORNA,, si iese f bine doar ca trebuie sa stii cind sa te opresti din batut,ii pun un pic de intaritor de frisca si este si buna la gust si sanatoasa.


  7. Smantana naturala=smantana fermentata?
    si eu am aceeasi problema cu frisca, recunosc, nu e destul de cremoasa incat sa pot face diverse forme
    E tare, sta bat dar nu reusesc sa o „modelez”

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email