Cum prepar eu frisca pentru ornat/umplut

Nu stiu ce frisca naturala ati gasit voi care sa se mixeze perfect, sa n-aiba adaos de prafuri sau creme de branza, pentru a putea sprita cu ea aveline, trandafiri si alte modele din frisca, pe torturi.

Eu recunosc, n-am gasit :), asa c-am recurs la un compromis, unul cam gustos :))

Amestec frisca lichida vegetala (care nu imi place in mod deosebit la gust) cu smantana naturala, in proportie de 1:1 , frisca astfel obtinuta fiind si buna la gust si mixata impecabil 🙂

De data asta am folosit-o pentru a umple niste rulouri din foietaj, dar in general e frisca cu care fac retete de torturi.

 

frisca

Ingrediente frisca pentru ornat/umplut

  • 200 ml frisca lichida vegetala (indulcita)
  • 200 smantana pentru gatit cu 25%grasime. Eu am aici un producator local si-n general de acolo ma aprovizionez, dar am facut si cu smantana LaDorna si cu Zuzu si a iesit la fel de buna
  • o lingura si 1/2 zahar
  • o lingurita esenta rom sau vanilie (care va place mai mult)
  • o lingurita zeama lamaie

cand doresc sa dau o tenta galbuie pun putin sofran 🙂

frisca pentru tort[preparare title=”Mod de preparare frisca pentru ornat/umplut”]

  1. Pune intr-un bol toate ingredientele.
  2. Amesteca-le usor cu o lingura.
  3. Introdu paletele mixerului si incepe sa mixezi initial la treapta cea mai mica, pana ce frisca e spumoasa si omogena, apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta necesara. NU DUREAZA MULT! Asa ca nu exagera cu mixatul, risti ca frisca sa devina mult prea legata.
  4. Pune-n posh si spriteaza dupa inspiratie.

[/preparare]

Conde

rulouri-frisca

 

tort-zmeura

 

tort-tradafir-2

tort1

 

 

As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse  Bio, sa fii sanatos!

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii

  1. Rocsi Ciobanu says:

    „As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse Bio, sa fii sanatos!” …Mi-a placut enorm fraza asta! 🙂


  2. Bine punctat Gabytzo!!! La fel le combin si eu..ne descurcam cu ce avem si putem, nu?! Pup fata dragalasa :*


  3. Si eu recurg la combinatia asta cand am nevoie de frisca cu o textura ferma,iar smantana-i da un gust foarte bun.
    Decat sa arunc preparatul,mai bine apelez la un compromis.


  4. Ai incercat si cu smantana cumparata de la taran, cea vrac ? Pupici, Ela


  5. Mie nu mi-a ieșit niciodată doar cu frișcă lichida.o sa încerc reteta ta


  6. Eu folosesc numai frisca lichida naturala ;LA DORNA,, si iese f bine doar ca trebuie sa stii cind sa te opresti din batut,ii pun un pic de intaritor de frisca si este si buna la gust si sanatoasa.


  7. Smantana naturala=smantana fermentata?
    si eu am aceeasi problema cu frisca, recunosc, nu e destul de cremoasa incat sa pot face diverse forme
    E tare, sta bat dar nu reusesc sa o „modelez”

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]