zurli

Desert super-rapid la Multicooker – Budinca de vanilie

Desert super-rapid la Multicooker – Budinca de vanilie

Ingredientele prezentate sunt pentru o portie de budinca, mariti cantitatea in functie de cate persoane doritoare aveti 😛 

budinca

Ingrediente Budinca de vanilie

  • o cana cu lapte + 2-3 linguri
  • o lingura plina cu varf amidon alimentar
  • o lingura si jumatate zahar
  • un ou
  • un vf. cutit sare
  • miez de la pastaia de vanilie
  • o lingurita unt

budinca-1

Mod de preparare budinca de vanilie

  1. Pregatiti aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent.
  2. Puneti laptele, amestecat cu zaharul, sarea, in vasul aparatului.
  3. Selectati din MENIU functia BOIL.
  4. Apasati START.
  5. Intre timp bateti intr-un bol oul, adaugati amidonul si cele 2-3 linguri lapte rece si omogenizati.
  6. In maxim 2-3 minute laptele din vas este fierbinte, asa ca turnati peste el, incet , incet amestecul de ou, amestecand usor cu o spatula de lemn.
  7. Amestecati continuu pana ce obtineti o budinca care se desprinde de pe peretii vasului.
  8. Opriti aparatul si mai amestecati putin sa nu se prinda budinca (vasul inca este cald). Cand s-a racorit usor adaugati untul si miezul de la pastaia de vanilie si omogenizati.
  9. Lasati sa se raceasca apoi turnati totul intr-un bol. Dati bolul la rece pana in momentul servirii.
  10. Serviti cu fulgi de ciocolata, frisca sau topping de fructe.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email