zurli

Ducesse cu ciocolata

Ducesse cu ciocolata

Ingrediente

  • 2albusuri
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura faina
  • 50 gr alune sau nuci macinate
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • putin unt

Mod de preparare

Bati bine albusurile  spuma pana se intepenesc in castron
Adaugi  zaharul  si zaharul vanilat.
Pui apoi faina,  alune sau nuci usor prajite si macinate si scortisoara. Acestea le adaugi amestecand usor.
Spritezi din compozitie forme ca bezelele pe o tava tapetata cu hartie pt copt.
Incalzesti cuptorul la 120grade,
Le coci 20 min(mai mult sa se usuce decat sa se coaca)
Le lasi la racit si topesti ciocolata cu lapte cu putin unt. O lasi sa se racoreasca,pui cu lingurita cate putin intre 2 bezele si lipesti.Ducessele pot fi cu sucesc printre prajiturile de sarbatoare. Noua nu ne lipsesc.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Ce frumoase sunt…adevarate ducese!!!


  2. mmmm iau si au una ca tare bine arata


  3. Multumesc, fetelor.>:d<


  4. ce-mi place ultima poza! vad ca te-ai pus pe gatit nu gluma!!!


  5. Miti, sunt doar retete pe care le am pe bucataras si aici nu:)))

    Ultima recenta e reteta cu ouale in chifla, urmatoarele sunt transcrise de pe site..si..inca mai am.
    pup.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email