Dulceata de afine

Dulceata de afine

Ingrediente

  • o farfurie plina, cu varf, afine
  • un kg. zahar
  • zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Afinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:)))
Se „masoara” cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina.
Impreuna cu un kg de zahar se pun la fiert, la foc mic.
Se @spumuieste@ de cateva ori.
Se fierbe la foc mic, mic si dupa aprox. o ora scoatem pe o farfurie cam doua lingurite de dulceata si o lasam la racit. Unora le place mai lichida, altora mai legata. In functie de acest aspect o mai lasam sau nu la fiert.
Eu o fierb intr-un ceaun de tuci, nu se afuma;)
In ultimele 10 minute punem zeama de lamaie.
O punem fierbinte in borcane.

Duceata de afine este preferata piticilor mei.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. La noi sezonul afinelor e in iulie.
    Trebuie sa mai astept.
    Pana atunci ma uit la dulceata ta si mananc din dulceata mea de anul trecut.:)


  2. Lia:)) si la mine e tot atunci sezonul:))
    insa mai postez undeva retetele si o perioada am neglijat blogul:)
    acum „recuperez”
    pupici, zi frumoasa.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Gogosari in sos cu mustar

Gogosari in sos cu mustar

Gogosari in sos fac aproape in fiecare an, dar asa buni ca acum nu mi-au iesit niciodata. Vedeam uneori prin imagini pe internet un sos caramiziu care-mi placea mult, mie-mi iesea rosu. Cum de a […]

Print Friendly, PDF & Email
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Print Friendly, PDF & Email
Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Print Friendly, PDF & Email
Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.     ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa […]

Print Friendly, PDF & Email