zurli

Dulceata de afine

Dulceata de afine

Ingrediente

  • o farfurie plina, cu varf, afine
  • un kg. zahar
  • zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Afinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:)))
Se „masoara” cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina.
Impreuna cu un kg de zahar se pun la fiert, la foc mic.
Se @spumuieste@ de cateva ori.
Se fierbe la foc mic, mic si dupa aprox. o ora scoatem pe o farfurie cam doua lingurite de dulceata si o lasam la racit. Unora le place mai lichida, altora mai legata. In functie de acest aspect o mai lasam sau nu la fiert.
Eu o fierb intr-un ceaun de tuci, nu se afuma;)
In ultimele 10 minute punem zeama de lamaie.
O punem fierbinte in borcane.

Duceata de afine este preferata piticilor mei.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. La noi sezonul afinelor e in iulie.
    Trebuie sa mai astept.
    Pana atunci ma uit la dulceata ta si mananc din dulceata mea de anul trecut.:)


  2. Lia:)) si la mine e tot atunci sezonul:))
    insa mai postez undeva retetele si o perioada am neglijat blogul:)
    acum „recuperez”
    pupici, zi frumoasa.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Gogosari in sos cu mustar

Gogosari in sos cu mustar

Gogosari in sos fac aproape in fiecare an, dar asa buni ca acum nu mi-au iesit niciodata. Vedeam uneori prin imagini pe internet un sos caramiziu care-mi placea mult, mie-mi iesea rosu. Cum de a […]

Print Friendly, PDF & Email
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Print Friendly, PDF & Email
Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Print Friendly, PDF & Email
Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.     ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa […]

Print Friendly, PDF & Email