Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Iata-ma si cu prima reteta din an, o reteta de eclere de la care nu ma voi abate cand voi dori sa pregatesc acest desert.
Delicioase! Coaja perfecta, fara urme de aluat crud pe interior, crema de vanilie pufoasa si aerata pe care am „furat-o” de la draga mea Claudia, si ciocolata perfecta, s-au completat excelent intr-un desert din care daca gusti nu te prea poti stapani sa ai limite .:D
eclere 2

Ingrediente Eclere cu crema de vanilie

 

Pentru cojile de eclere (ingredientele sun masurate cu aceeasi cana, o cana cu capacitatea de230 ml)

  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • putina sare
  • 6 oua mari

Pentru crema

  • 500 ml lapte
  • 65 gr faina
  • 110 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita concentrat de vanilie
  • 3 oua

Pentru glazura de ciocolata

  • un Mos Craciun de ciocolata :)) (asta am avut eu, voi puneti 150 gr ciocolata cu lapte)
  • 40 gr unt

Mod de preparare coji de eclere

Conde
  1. Pune intr-un vas , pe foc, apa impreuna cu uleiul si sarea.
  2. Lasa sa dea in clocot si mai lasa pe foc cateva secunde.
  3. Opresti focul si torni toata faina dintr-o data, rapid, apoi amesteci energic cu un tel para pana la omogenizarea completa.
  4. Lasi la racit si cand mai e doar putin calduta compozitia incepi sa adaugi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.
  5. Apoi iei din compozitie si pui intr-un poş cu dui mare si spritezi pe o tava, in care ai pus hartie pentru copt, betisoare cu dimensiunile de aprox 8/1,5 cm, lasand distanta intre ele.
  6. Introduci tava in cuptorul pe care in prealabil l-ai incalzit (cu 2-3 minute inainte de a baga tava), si lasi la foc iute (220-250 grade) pentru 15 minute (bastonasele trebuie sa fie crescute si usor rumenite, apoi scazi temperatura la 180 grade si le lasi sa se coaca. Dupa ce au fost crescute si rumene eu am deschis usa cuptorului si le-am intepat pe toate cu un bat de frigaruie pentru a se usca bine si interior.
  7. Le scoti din cuptor atunci cand sunt „grasunele” si frumos rumenite. Mie mi-au iesit 24 de bucati , mari, cu dimensiunile aproximative cu cele de cofetarie; daca faceti mini eclere vor iesi aprox. 50 de bucati.

Mod de preparare Crema de vanilie.

  1. Pui intr-un vas cu fund dublu ouale impreuna cu zaharul si faina. Amesteci cu un tel si omogenizezi.
  2. Adaugi in fir subtire laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloase compozitia.
  3. Pui vasul pe foc si lasi la fiert amestecand sa nu se prinda de fundul vasului.
  4. Opresti focul doar atunci cand compozitia s-a ingrosat, a devenit ca o budinca si se desprinde de peretii vasului.
  5. Adaugi vanilia, pui o folie alimentara deasupra vasului si lasi la racit. Folia previne formarea unei pojghite la suprafata budincii.
  6. Atunci cand budinca s-a racit incepi sa adaugi, putin cate putin , frisca lichida mixand incontinuu. Vei obtine o crema pufoasa, excelenta la gust.
  7. Tai cojile de eclere pe mijloc, de-a lungul basonasului.  Spritezi crema de vanilie pe bucatile ramase in tava apoi acoperi pe fiecare cu capacelele ramase.

 

Mod de preparare Glazura de ciocolata

  1. Pui intr-un bol metalic ciocolata tocata bucatele impreuna cu untul.
  2. Pui bolul deasupra unui vas cu apa clocotita.
  3. Amesteci usor pana la omogenizare.
  4. Iei cu lingurita din glazura usor calduta si pui peste fiecare ecler, apoi introduci eclerele la frigider.
  5. Pofta buna!

 

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Minunate!!

    Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!


  2. An nou frumos si pentru tine si cei dragi! >:d<

  3. Rocsy Ciobanu says:

    La multi ani si un An Nou minunat cu sanatate! Ce ador eu eclerele…


  4. Dragalase tare sunt, si apetisante, felicitari! Cautam aripioarele crocante si nu ma lasa sa intru in pagina lor 🙂 Un an nou fericit si insorit iti doresc!


  5. am incercat reteta si au iesit foarte bune, sper sa va intereseze si alt tip de reteta la fel de buna http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-mascrponne.html

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]