Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Iata-ma si cu prima reteta din an, o reteta de eclere de la care nu ma voi abate cand voi dori sa pregatesc acest desert.
Delicioase! Coaja perfecta, fara urme de aluat crud pe interior, crema de vanilie pufoasa si aerata pe care am „furat-o” de la draga mea Claudia, si ciocolata perfecta, s-au completat excelent intr-un desert din care daca gusti nu te prea poti stapani sa ai limite .:D
eclere 2

Ingrediente Eclere cu crema de vanilie

 

Pentru cojile de eclere (ingredientele sun masurate cu aceeasi cana, o cana cu capacitatea de230 ml)

  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • putina sare
  • 6 oua mari

Pentru crema

  • 500 ml lapte
  • 65 gr faina
  • 110 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita concentrat de vanilie
  • 3 oua

Pentru glazura de ciocolata

  • un Mos Craciun de ciocolata :)) (asta am avut eu, voi puneti 150 gr ciocolata cu lapte)
  • 40 gr unt

Mod de preparare coji de eclere

  1. Pune intr-un vas , pe foc, apa impreuna cu uleiul si sarea.
  2. Lasa sa dea in clocot si mai lasa pe foc cateva secunde.
  3. Opresti focul si torni toata faina dintr-o data, rapid, apoi amesteci energic cu un tel para pana la omogenizarea completa.
  4. Lasi la racit si cand mai e doar putin calduta compozitia incepi sa adaugi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.
  5. Apoi iei din compozitie si pui intr-un poş cu dui mare si spritezi pe o tava, in care ai pus hartie pentru copt, betisoare cu dimensiunile de aprox 8/1,5 cm, lasand distanta intre ele.
  6. Introduci tava in cuptorul pe care in prealabil l-ai incalzit (cu 2-3 minute inainte de a baga tava), si lasi la foc iute (220-250 grade) pentru 15 minute (bastonasele trebuie sa fie crescute si usor rumenite, apoi scazi temperatura la 180 grade si le lasi sa se coaca. Dupa ce au fost crescute si rumene eu am deschis usa cuptorului si le-am intepat pe toate cu un bat de frigaruie pentru a se usca bine si interior.
  7. Le scoti din cuptor atunci cand sunt „grasunele” si frumos rumenite. Mie mi-au iesit 24 de bucati , mari, cu dimensiunile aproximative cu cele de cofetarie; daca faceti mini eclere vor iesi aprox. 50 de bucati.

Mod de preparare Crema de vanilie.

  1. Pui intr-un vas cu fund dublu ouale impreuna cu zaharul si faina. Amesteci cu un tel si omogenizezi.
  2. Adaugi in fir subtire laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloase compozitia.
  3. Pui vasul pe foc si lasi la fiert amestecand sa nu se prinda de fundul vasului.
  4. Opresti focul doar atunci cand compozitia s-a ingrosat, a devenit ca o budinca si se desprinde de peretii vasului.
  5. Adaugi vanilia, pui o folie alimentara deasupra vasului si lasi la racit. Folia previne formarea unei pojghite la suprafata budincii.
  6. Atunci cand budinca s-a racit incepi sa adaugi, putin cate putin , frisca lichida mixand incontinuu. Vei obtine o crema pufoasa, excelenta la gust.
  7. Tai cojile de eclere pe mijloc, de-a lungul basonasului.  Spritezi crema de vanilie pe bucatile ramase in tava apoi acoperi pe fiecare cu capacelele ramase.

 

Mod de preparare Glazura de ciocolata

  1. Pui intr-un bol metalic ciocolata tocata bucatele impreuna cu untul.
  2. Pui bolul deasupra unui vas cu apa clocotita.
  3. Amesteci usor pana la omogenizare.
  4. Iei cu lingurita din glazura usor calduta si pui peste fiecare ecler, apoi introduci eclerele la frigider.
  5. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. Minunate!!

    Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!


  2. An nou frumos si pentru tine si cei dragi! >:d<

  3. Rocsy Ciobanu says:

    La multi ani si un An Nou minunat cu sanatate! Ce ador eu eclerele…


  4. Dragalase tare sunt, si apetisante, felicitari! Cautam aripioarele crocante si nu ma lasa sa intru in pagina lor 🙂 Un an nou fericit si insorit iti doresc!


  5. am incercat reteta si au iesit foarte bune, sper sa va intereseze si alt tip de reteta la fel de buna http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-mascrponne.html


  6. Pt mine esti fantastica,chiar mi- au iesit! Nici nu poti realiza cat am topait de fericire.Multumesc!


  7. Eu am mai facut eclere, doar ca la cantitatea de ulei si apa folosita de tine erau 8 oua in loc de 6. Te-am urmat si cu parere de rau nu au crescut atata gen biscuitei de casa , am mai adaugat doua oua si acum au crescut cum trebuie


  8. A mai pățit cineva ca mine? 😀 când am început să adaug ouăle unul câte unul m-am trezit că s-a tăiat compoziția. Nu este prima dată când fac eclere și mi s-a întâmplat niciodată așa ceva…. pur și simplu s-a separat uleiul…
    Unde am greșit?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email